Βόλος: Το μεταγραφικό «ψάξιμο»

Στον Βόλο συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς και ταξίδια στο εξωτερικό η αναζήτηση των μεταγραφικών στόχων για το καλοκαίρι.

Εδώ και αρκετές εβδομάδες ο Βόλος έχει ξεκινήσει τον σχεδιασμό για την επόμενη σεζόν. Είναι κάτι άλλωστε που κάθε χρόνο οι άνθρωποι του συλλόγου ξεκινούν νωρίς προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις κινήσεις τους εγκαίρως για το χτίσιμο της ομάδας για τη νέα σεζόν. Ο στόχος των play offs μπορεί να μην εκπληρώθηκε, ωστόσο οι Βολιώτες παρουσίασαν και φέτος ένα ανταγωνιστικό σύνολο, με αναβαθμισμένο ρόστερ και στο ίδιο μοτίβο θέλουν να κινηθούν και ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Η πρόθεση του Βόλου είναι να διατηρήσει τον βασικό κορμό του ρόστερ και να γίνουν την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο στοχευμένες προσθήκες, όχι πάνω από δέκα, οι οποίες θα αποτελούν πρώτες επιλογές αλλά και καλές εναλλακτικές λύσεις.

Ο σχεδιασμός και η αναζήτηση στόχων συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς και με ταξίδια στο εξωτερικό. Είχε προηγηθεί ένα στη Γαλλία, τις τελευταίες μέρες άνθρωπος της ομάδας βρίσκεται στην Αργεντινή, ενώ θα ακολουθήσει ακόμα ένα ταξίδι και πάλι στη Γαλλία, με τους Βολιώτες να παρακολουθούν από κοντά ματς των παικτών που έχουν τσεκάρει. Σε αυτό το επίπεδο βρίσκεται αυτή τη στιγμή το μεταγραφικό «ψάξιμο» προκειμένου στη συνέχεια να ακολουθήσουν οι επαφές με τους παίκτες που θα έχουν ξεχωρίσει στη λίστα. Δεδομένα εξετάζονται περιπτώσεις από διάφορες αγορές σε όλες τις γραμμές, ενώ οι προσθήκες που θα γίνουν θα έχουν φυσικά άμεση συνάρτηση και με τους παίκτες που θα αποχωρήσουν με την ολοκλήρωση των play outs.

Στον Βόλο μπορεί η στόχευση να είναι η διατήρηση των ποιοτικών παικτών που διαθέτει το ρόστερ, όμως μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου θα παρθούν και οι τελικές αποφάσεις για ορισμένους ποδοσφαιριστές που ακόμα δεν είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσουν είτε γιατί λήγουν τα συμβόλαιά τους, είτε γιατί δεν έχουν ικανοποιήσει στον απόλυτο βαθμό. Υπάρχουν φυσικά και περιπτώσεις παικτών που ήδη έχει αποφασιστεί ότι δεν θα συνεχιστεί η συνεργασία μαζί τους. Κάπως έτσι διαμορφώνεται το τοπίο στο ρεπορτάζ του Βόλου τη δεδομένη χρονική στιγμή, με τον σχεδιασμό να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, τα αποτελέσματα του οποίου θα φανούν το επόμενο διάστημα και καθώς πλησιάζουμε προς το τέλος της σεζόν και την έναρξη της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.

Μέχρι τότε, ως και τη λήξη δηλαδή των play outs, ο Βόλος θα συνεχίσει να δίνει χρόνο συμμετοχής και στους νεαρούς παίκτες που διαθέτει, τους οποίους πιστεύει πολύ, ενώ στην πορεία θα τεθεί στο τραπέζι και το θέμα του προπονητή για την επόμενη χρονιά. Κάτι που δεν είχε ανοίξει επί της ουσίας το προηγούμενο διάστημα αφού ο Κώστας Μπράτσος είχε ανταποκριθεί ικανοποιητικά στο έργο που ανέλαβε μετά το διαζύγιο με τον Γκιγέρμο Αμπασκάλ.

gazzetta.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις