Γιάννης Πασάς: «Άδικο το σύστημα ανόδου»

Μιλάει στο «ΦΩΣ» ο Γιάννης Πασάς, πρώτος σκόρερ της Β’ Εθνικής με 23 γκολ, στα τελευταία 8 ματς έβαλε 10 γκολ!

Τρένο πάει η Βέροια, νεοφώτιστη, ανέβηκε στη Β’ Εθνική και κατευθείαν πάει να ανέβει στη Σούπερ Λιγκ. Έχει μια απόσταση ασφαλείας από τη δεύτερη Λάρισα και φαίνεται ότι εκείνη θα τερματίσει πρώτη στον όμιλο. Το μεγάλο «κανόνι» της Βέροιας, ο πρώτος σκόρερ της Β’ Εθνικής και στους δύο ομίλους, είναι ο Γιάννης Πασάς, ο οποίος έχει σκοράρει 23 γκολ. Tις τελευταίες οκτώ αγωνιστικές σκοράρει σερί σε κάθε αγώνα.

Πόσα γκολ έχεις βάλει στα τελευταία οκτώ ματς; Σκοράρεις σε κάθε ματς.

Ναι, όντως, οκτώ ματς, δέκα γκολ! Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για αυτό, αλλά το σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα. Η χαρά μου είναι που τα γκολ συνοδεύονται από επιτυχίες της ομάδας.

Τα 23 γκολ σου σε πόσα ματς είναι;

Σε 26 αγώνες στο πρωτάθλημα, δεν έχασα ματς, έπαιξα σε όλα.

Αυτή είναι επίδοση Ελ Αραμπί.

Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για καλή επίδοση, προσπαθούμε όλοι όμως, βοηθάμε όλοι για να πετύχει η Βέροια τον στόχο της.

Για πολλά χρόνια δεν ήσουν σέντερ φορ!

Εξτρέμ ήμουν. Σπάνια τύχαινε να παίξω φορ. Όμως τα τελευταία δύο χρόνια καθιερώθηκα στη Βέροια ως σέντερ φορ. Και λίγα ματς τα έπαιξα πίσω από τον επιθετικό.

Ποιος σε έβαλε σέντερ φορ;

Σε μόνιμη βάση ο κ. Κώστας Γεωργιάδης στη Βέροια, την πρώτη χρονιά που ήρθα στην ομάδα, στο δεύτερο εξάμηνο.

Στη Γ’ Εθνική;

Ναι, και καθιερώθηκα μετά ως φορ.

Ύψος;

1,84 μ.

Τι σχηματισμό έχει ο Παύλος Δερμιτζάκης και πού παίζεις εσύ ακριβώς;

Παίζουμε 4-4-2 και παίζω μπροστά, μαζί με τον Πέτρο Γιακουμάκη. Παίζουμε και οι δύο φορ, σε κάποια ματς χαμηλώνω εγώ, σε κάποια άλλα χαμηλώνει εκείνος.

Είσαι 31 χρόνων, πώς δεν έκανες το… μπαμ τα προηγούμενα χρόνια; Η θέση έφταιγε;

Για να γίνει το… μπαμ, πρέπει να έχεις καλές επιδόσεις στο σκοράρισμα, βοηθάει η θέση, όταν σκοράρεις πολλά γκολ ακούγεσαι… Όμως όλη η ομάδα έχει δουλέψει για να έρθουν τα γκολ. Πάντως, ανόδους είχα σε προηγούμενες ομάδες που έπαιζα.

Γιατί δεν έπαιζες σέντερ φορ πιο πριν; Ήταν δικό σου λάθος ή των προπονητών;

Δεν μπορώ να πω ότι ήταν λάθος, δεν είχα δοκιμάσει τη θέση τόσο πολύ.

Τι σου ταιριάζει τελικά καλύτερα;

Όπως αποδείχθηκε, θεωρώ σέντερ φορ. Βρίσκομαι πιο κοντά στο γκολ, επίσης τα χαρακτηριστικά μου ταιριάζουν καλύτερα σε αυτήν τη θέση.

Δηλαδή, ποια χαρακτηριστικά;

Να μπορείς να παίξεις με την πλάτη στο τέρμα, να είσαι καλός στο ψηλό παιχνίδι. Επιπλέον, ως εξτρέμ πρέπει να είσαι πολύ καλός στο ένας εναντίον ενός, σε αυτό υπάρχουν καλύτεροι από εμένα.

Το συμβόλαιό σου πότε λήγει;

Έχω άλλον έναν χρόνο με τη Βέροια.

Σούπερ Λιγκ θα παίξεις όπως φαίνεται του χρόνου. Πότε είχες ξαναπαίξει;

Με τον Ηρακλή δύο χρονιές, από το 2015 έως το 2017. Και πιο πριν με τον Παναιτωλικό. Επίσης με τον Άρη είχα παίξει στη Β’ Εθνική όπου είχαμε άνοδο.

Ποια είναι τα γούρια σου;

Δεν έχω κάτι ιδιαίτερο.

Πέρσι πόσα γκολ έβαλες;

Σε μικρό πρωτάθλημα λόγω του Covid, σε λιγότερα ματς δηλαδή, έβαλα 10 γκολ. Πάλι 4-4-2 παίζαμε στη Βέροια, αλλά έπαιζα με τον Λουκίνα μπροστά.

Ποια είναι τα ατού της Βέροιας και έχει τόσο καλή ομάδα φέτος, αν και νεοφώτιστη;

Πάνω απ’ όλα η σκληρή δουλειά με παίκτες που βρίσκονται μαζί δύο χρόνια. Δεν είναι το αποτέλεσμα δουλειάς λίγων ημερών. Με τα πιο πολλά παιδιά είμαστε μαζί δύο χρόνια. Ο ένας βοηθάει τον άλλον, είμαστε καλοί συμπαίκτες, καλοί επαγγελματίες, δεμένοι μεταξύ μας, υπάρχει καλό κλίμα και αυτό βγαίνει στα ματς. Το προπονητικό τιμ επίσης είναι εξαιρετικό. Και η διοίκηση μάς τα παρέχει όλα. Είναι αλυσίδα. Καλές εγκαταστάσεις, δεν μας λείπει τίποτα. Η Βέροια έχει όλα όσα χρειάζεται μία επαγγελματική ομάδα. Η ομάδα αυτή βγάζει υγεία. Η οικογένεια Μπίκα, οι δύο αδελφοί και ο ένας γιος, ο Αχιλλέας, που είναι σε όλα τα ματς δίπλα μας, έρχεται ακόμα και στις προπονήσεις.

To σύστημα για την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ δεν είναι άδικο;

Πολύ άδικο. Παίζεις 32 ματς, κάνεις τεράστια προσπάθεια σε μαραθώνιο και στο τέλος βγαίνεις πρώτος, αλλά δεν ξέρεις αν η χρονιά είναι επιτυχημένη ή αποτυχημένη… Διότι πρέπει να παίξουν μπαράζ οι πρώτοι των δύο ομίλων. Αν χάσεις, πρέπει να παίξεις μπαράζ με τον προτελευταίο της Σούπερ Λιγκ.

Προετοιμασία πού κάνατε;

Στη Δράμα, στον Βώλακα.

Εξωτερικό καθόλου;

Καθόλου.

Σε ποιον παίκτη είχες ποτέ τη μεγαλύτερη αδυναμία;

Ο Μέσι θεωρώ πως είναι ο καλύτερος παίκτης που είδα.

Τι ομάδα ήσουν μικρός;

Υποστήριζα τον Παναιτωλικό. Από εκεί είμαι. Πήγαινα και στο γήπεδο. Μάζευε πολύ κόσμο ο Παναιτωλικός στη Γ’ Εθνική. Γινόταν χαμός πριν ανέβει στην Α’ Εθνική. Ήμουν για έναν χρόνο στις ακαδημίες του Παναιτωλικού και υπέγραψα συμβόλαιο στα 17,5 μου έτη.

Πιο πριν πού έπαιζες;

Στο χωριό μου, έξω από το Αγρίνιο.

Πώς λέγεται το χωριό;

Παππαδάτες.

Ποιο γκολ σού αρέσει να βάζεις πιο πολύ;

Αυτό που δίνει τη νίκη στην ομάδα.

Από τα γκολ που έχεις βάλει, πόσα είναι με πέναλτι;

Τα επτά.

Πόσα έχεις χάσει από τα πέναλτι που εκτέλεσες;

Ένα, αυτό με τη Λάρισα.

Πώς το έχασες;

Το έπιασε. Το χτύπησα στο κέντρο.

Α λα Πανένκα;

Όχι, δεν κάνω εγώ τέτοια. Δυνατό σουτ έκανα στο κέντρο, σκέφτηκα ότι θα πέσει σε μια γωνία, αλλά είναι ψηλός ο Θεοδωρόπουλος της Λάρισας, σήκωσε το πόδι και απέκρουσε. Ήταν δυνατό σουτ και τραυματίστηκε στον αστράγαλο, βγήκε αλλαγή.

Το έχεις ξανακάνει να σουτάρεις πέναλτι στο κέντρο της εστίας;

Ναι.

Φέτος;

Ναι.

Το πέναλτι του Παμλίδη του Απόλλωνα στον Ατρόμητο το είδες;

Το είδα.

Πώς σου φάνηκε; Ο Σαργκάνης μού ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί να ήταν στημένο.

Δεν υπάρχει περίπτωση. Στο τέλος του αγώνα, σε κρίσιμο ματς, υπάρχει άγχος, έκανε δεύτερες σκέψεις. Έτσι είναι τα στημένα; Κρίμα…

Το όνειρό σου ποιο είναι;

Να έχω μια αξιόλογη καριέρα, όταν σταματήσω το ποδόσφαιρο να είμαι χαρούμενος για αυτά που έκανα. Και να μπορώ να ζήσω φυσιολογικά από οικονομικής πλευράς…

«Πιστολιές» έφαγες;

Δυστυχώς το ποδόσφαιρο το πετύχαμε εμείς σε δύσκολες εποχές, έχω χάσει αρκετά χρήματα από ομάδες.

Είσαι παντρεμένος;

Ναι, και έχω ένα παιδάκι.

Αγοράκι ή κοριτσάκι;

Αγοράκι.

Πόσων χρόνων;

3,5.

Πώς λένε τη γυναίκα σου και το παιδί σου;

Δήμητρα και Δημήτρης-Παΐσιος.

Γιατί Παΐσιος;

Τον είχε τάξει η γυναίκα μου.

Θα ήθελες κάτι άλλο να πεις;

Η Βέροια δεν είναι μόνο μία άψογη επαγγελματική ομάδα. Την αγαπάνε την ομάδα εδώ, γιατί έχει στελέχη που είναι από την πόλη. Όπως ο τεχνικός διευθυντής, ο κ. Γιώτης Τσαλουχίδης. Ο γενικός αρχηγός, ο κ. Τρούπκος. Ο Βεργώνης, που ήταν παίκτης ως πέρσι και είναι βοηθός του κόουτς τώρα. Τεράστια καριέρα όλοι τους, γνώστες του ποδοσφαίρου. Ο κόουτς κ. Παύλος Δερμιτζάκης είναι σπουδαία προσωπικότητα και ως παίκτης και ως προπονητής. Επίσης από τη Βέροια είναι ο Γιάννης Ματζιαρίδης ο γυμναστής, και ο Θόδωρος Γκίτκος, ο προπονητής τερματοφυλάκων. Πονάνε την ομάδα.

fosonline.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις