Νίκη στον τελικό αφιερωμένη στα παιδιά της Ουκρανίας από τις κορασίδες του Ολυμπιακού Β. (photos)

Πρώτο μεγάλο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Θεσσαλίας στο μπάσκετ κορασίδων έκανε ο Ολυμπιακός Βόλου, επικρατώντας στο κλειστό του ΕΑΚ Βόλου της δυνατής ομάδας των Αετών Λάρισας με σκορ 75-53.

Μάλιστα, οι νεαρές «ερυθρόλευκες» έστειλαν ηχηρό μήνυμα για την ειρήνη των λαών, αφού πριν το ματς φωτογραφήθηκαν κρατώντας στα χέρια τους μήνυμα που ανέφερε «stop the war in Ukraine». Μάλιστα, αφιέρωσαν τη νίκη τους στα παιδιά του Ουκρανικού λαού που δοκιμάζονται, αποδεικνύοντας πως το μπάσκετ και ο αθλητισμός γενικότερα θα πρέπει να συμβάλλει στις σχέσεις φιλίας των λαών, μακριά από πολέμους που δημιουργούν πληγές που δεν επουλώνονται, ειδικά στα παιδιά.

Το ματς που παρακολούθησαν ο κ. Άρης Ζώης, η υπεύθυνη του γυναικείου μπάσκετ στη Θεσσαλία κα Ευγενία Φραγγούλη, ο καθηγητής διαιτησίας βετεράνος διεθνής διαιτητής κ. Κώστας Κορομηλάς, ο επικεφαλής της διοικούσας του αντρικού τμήματος κ. Νίκος Ρούμπος, όπως φυσικά και σύσσωμο το Δ.Σ. του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Νίκο Τσεκούρα, ήταν ντέρμπι στο α’ ημίχρονο.

Οι Αετοί μπήκαν δυνατά και κατάφεραν να προηγηθούν την πρώτη περίοδο με 10-17. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε άμεσα, κάλυψε τη διαφορά και προηγήθηκε στο ημίχρονο με 29-66.

Στο β’ μέρος, οι γηπεδούχες ήλεγξαν απόλυτα τον ρυθμό, πήραν μια σημαντική διαφορά και έφτασαν στην κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα.

Βέβαια, όλα θα κριθούν όσον αφορά την κατάκτηση του τίτλου στον δεύτερο αγώνα στη Λάρισα.

Ο Ολυμπιακός Βόλου, ευχαριστεί τους πολλούς φιλάθλους της ομάδας που ήρθαν στο ΕΑΚ να συμπαρασταθούν στις νεαρές αθλήτριες και στη νέα μεγάλη προσπάθεια που γίνεται στο γυναικείο τμήμα μπάσκετ του συλλόγου, όπως άλλωστε και στο αντρικό τμήμα.

Διαιτητές: Παπαγιώτης, Γεωργουσόπουλος

Δεκάλεπτα: 10-17, 29-26, 50-39, 75-53

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Παπαθανασίου-Δέρβος): Ράπτη 4, Δραγατζίκη, Νιφόρου, Σιουμουρέκη 27 (3), Λογοδότη 12, Καραστάθη 10, Κοτοπούλη 14, Δαλαμάγκα, Πολύζου 8.

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ (Καλέτσιος): Ντελή, Νικολάου, Μπασδέκη 5 (1), Νταιάκη 17 (1), Πέρκα 2, Καλφούτζου 4, Τσιγάρη, Καραστεργίου, Κουτσοπούλου, Καλέτσιου 15, Παπαντριανταφύλλου 8.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις