3η και φαρμακερή ισοπαλία για Νίκη, 1-1 στη Φιλιππιάδα

Καταδικαστική για την υπόθεση «άνοδος» αποτελεί η τρίτη συνεχόμενη ισοπαλία της Νίκης, αυτή τη φορά με αντίπαλο τον Εθνικό Φιλιππιάδας. Αν και το συγκρότημα του Κώστα Βελιτζέλου κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, δεν μπόρεσε να κρατήσει το υπέρ του σκορ με αποτέλεσμα το τελικό 1-1. Η Νίκη ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και προηγήθηκε με τον Κανελλόπουλο στο 65′. Το σκορ θα μπορούσε να πάρει μεγάλες διαστάσεις υπέρ της βολιώτικης ομάδας αν οι παίκτες της ήταν πιο τυχεροί και ψύχραιμοι στην τελική τους προσπάθεια.

Ο νόμος του ποδοσφαίρου βρήκε και πάλι εφαρμογή όταν οι γηπεδούχοι σε μία από τις λίγες ευκαιρίες που δημιούργησαν μπροστά στην εστία του Βρονταρά, ισοφάρισαν με τον Άρτσκα πέντε λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90 λεπτών της κανονικής διάρκειας του αγώνα.

Επιθετικός μονόλογος για τη Νίκη και γκολ που δεν μέτρησε

Η Νίκη μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 2΄ έχασε σπουδαία ευκαιρία για να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Ο Μπιτσάκος με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα προς την εστία του Εθνικού με τον Μπαντή να μπλοκάρει αφού η μπάλα είχε περάσει την γραμμή. Ο επόπτης δεν είδε το γκολ, ο κ. Πουλημάς δεν έδειξε την σέντρα με αποτέλεσμα να παραμείνει το 0-0. Έντεκα λεπτά αργότερα ο Παναγιωτόπουλος σούταρε από μακριά, με τον Βρονταρά να αποκρούει χωρίς πρόβλημα. Στο 15΄ ο Σκοπελίτης έχασε σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ όταν βρέθηκε απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, με τον Μπαντή να βγαίνει νικητής της μονομαχίας διώχνοντας με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ. Η πίεση της Νίκης συνεχίστηκε και στο 28′ η σέντρα-σουτ του Ιορδανίδη έφυγε λίγο άουτ. Στο 35′ ο Κανελλόπουλος αφού άδειασε τον προσωπικό του αντίπαλα, βρέθηκε απέναντι τον πορτιέρο του Εθνικού ο οποίος το πλασέ έδιωξε σε κόρνερ. Στην τελευταία καλή φάση του πρώτου 45λέπτου, ο Ιορδανίδης απείλησε με σουτ όμως ο Μπαντής αποσόβησε την 1-0 διώχνοντας και πάλι με τα πόδια.

Με Κανελλόπουλο το 1-0

Η Νίκη ξεκίνησε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο και στο 55΄ ο Ιορδανίδης έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο επιθετικός των «κυανόλευκων» έπιασε ωραίο μακρινό σουτ, με τον Μπαντή να διώχνει τη μπάλα, η οποία στη συνέχεια βρήκε και στο οριζόντιο δοκάρι, πριν καταλήξει κόρνερ. Έξι λεπτά αργότερα το σουτ του Λάπα από το ύψος της περιοχής έφυγε πολύ άουτ, ενώ στο 65΄ η Νίκη κατάφερε να πάρει προβάδισμα με κοντινό πλασέ του Κανελλόπουλου. Η Νίκη συνέχισε την πίεση ώστε να πετύχει ένα δεύτερο τέρμα που θα κλείδωνε το ματς όμως τόσο το σουτ Κιπτίου όσο και αυτό του Ελευθεριάδη δεν είχαν ευτυχή κατάληξη. Το πρώτο έφυγε μόλις άουτ ενώ το δεύτερο έδιωξε με τα πόδια ο Μπαντής.

Ο νόμος του ποδοσφαίρου

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι η ομάδα του Βόλου θα έφευγε από τη Φιλιππιάδα με τους τρεις βαθμούς, ήρθε η στιγμή που επαληθεύτηκε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου. Στο 85΄ οι γηπεδούχοι σε μία από τις ελάχιστες επισκέψεις στα καρέ του Βρονταρά κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Ο Κόμνος εκτέλεσε το κόρνερ και ο Άρτσκα με κεφαλιά σημείωσε το 1-1, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
Βάσει της εικόνας το αποτέλεσμα κρίνεται εντελώς άδικο για τη Νίκη Βόλου που ήταν απόλυτα κυρίαρχη του αγώνα, όμως βρήκε απέναντί της έναν διαστημικό Μπαντή, που έβγαλε τα άπιαστα και μία ατυχία που την κυνηγάει από την αρχή του πρωταθλήματος.

Σκόρερ: 85΄ Άρτσκα – 65΄ Κανελλόπουλος

Κίτρινες: Κολιάκης, Χριστογιάννης, Κολιάκης – Ναουμίδης, Κανελλόπουλος, Σκοπελίτης

Διαιτητής: Πουλημάς (Κέρκυρας)
Βοηθοί: Τίκας (Θεσπρωτίας), Βλάσσης (Κέρκυρας)

ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ: Μπαντής, Χριστογιάννης, Διαμαντόπουλος, Μαλάτος, Λέντζος, Άρτσκα, Κόμνος, Κουλιάκης (88′ Παπαβασιλείου), Λάππας, Μαζιώτης (62′ Τσακανίκας), Παναγιωτόπουλος (73′ λ.τρ. Μάλλιος)
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Βρονταράς, Ιβανίδης, Παπαδόπουλος, Κοτίτσας, Ναουμίδης, Μπιτσάκος (74′ Μέτσε), Κιπτίου, Ιορδανίδης, Σκοπελίτης (87′ Κόλα), Ελευθεριάδης, Κανελλόπουλος (67′ Νοριέγα)

Γιώργος Αποστολακόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις