Πέντε λεπτά ήταν αρκετά για τον Διαγόρα, 2-0 την Αγχίαλο

Πέντε λεπτά ήταν αρκετά για τους παίκτες του Μιχάλη Βαγγόπουλου να «καθαρίσουν» την την Αγχίαλο και να επανέλθουν στα νικηφόρα αποτελέσματα, μετά από δύο ισοπαλίες. Στο πρώτο μέρος ο Διαγόρας κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, πέτυχε το πρώτο τέρμα στο 23′ με τον Γκοντόλο και «κλείδωσε» πέντε λεπτά αργότερα με τον Ρενάτο μετατρέποντας το υπόλοιπο παιχνίδι σε τυπική διαδικασία, παρά την αντίδραση των φιλοξενούμενων στο 2ο ημίχρονο.

Το ματς

Μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο ο Διαγόρας ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, κερδίζοντας κατά κράτος τις μονομαχίες στο χώρο της μεσαίας γραμμής και δημιουργώντας προϋποθέσεις για την επίτευξη του τέρματος που θα του έδινε το προβάδισμα στο σκορ. Στο 8′ οι μελανόλευκοι απείλησαν την εστία των φιλοξενούμενων όταν το γυριστό σουτ του Κάρρου πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι της Αγχιάλου.
Δέκα λεπτά αργότερα ο Γκοντόλος έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Κάρρος έκανε το σουτ στην κίνηση όμως ο Ρωμανός σε ετοιμότητα, απέκρουσε αποσοβώντας το 1-0. Στο 19′ παίκτες και «πάγκος» των γηπεδούχων ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Ρενάτο από τον Μπούτλα, όμως ο κ. Θεοχάρης έδειξε «παίζετε».

Καθάρισε σε πέντε λεπτά ο Διαγόρας

Όσο κυλούσε ο χρόνος οι γηπεδούχοι ανέβαζαν στροφές και μετέφεραν τη δράση όλο και πιο κοντά στην εστία του Ρωμανού. Στο 23′ τη επικίνδυνη σέντρα του Ρενάτο, μπλόκαρε ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων και δύο λεπτά αργότερα η πίεση του Διαγόρα μετουσιώθηκε σε γκολ. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν φάουλ από τα δεξιά, την εκτέλεση ανέλαβε ο Κουντούρης, από το δεύτερο δοκάρι «σέρβιρε» ο Γαλογαύρος, με τον Γκοντόλο να εκτελεί ψύχραιμα και να γράφει το 1-0. Πριν προλάβουν οι παίκτες του Θανάση Μπίλη να αντιδράσουν στο τέρμα που δέχθηκαν, ήρθε η χαριστική βολή από τους γηπεδούχους με όμορφο τέρμα του Ρενάτο. Συγκεκριμένα στο 28′ ο μέσος του Διαγόρα απέφυγε με ωραία προσποίηση και ντρίπλα τον Μηδειάτη και με όμορφο πλασέ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει, Ρωμανού.

Υποτονική η αντίδραση των φιλοξενούμενων

Η αντίδραση των φιλοξενούμενων ήταν υποτονική, δημιουργώντας μία μόλις ευκαιρία στα αντίπαλα καρέ στο πρώτο μέρος του αγώνα. Ήταν στο 32′, όταν ο Μούσα έβγαλε με κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας τον Καπέσιο, όμως ο Βουραζέρης ήταν σε ετοιμότητα κι έδιωξε πριν ο επιθετικός των φιλοξενούμενων αποτελέσει κίνδυνο για την εστία του. Ένα λεπτό αργότερα ο Διαγόρας έφτασε κοντά στο 3-0, όμως το σουτ του Λουφόπουλου πέρασε λίγο άουτ.

Ανέβασε στροφές στο 2ο μέρος η Αγχίαλος

Στην επανάληψη η Αγχίαλος προσπάθησε να αντιδράσει, κέρδισε τις μονομαχίες στη μεσαία γραμμή, όμως δεν μπόρεσε να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Βουραζέρη. Ο Διαγόρας έδωσε χώρο, προσπάθησε να πετύχει και τρίτο τέρμα σε κάποια αντεπίθεση, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Η πρώτη αξιοσημείωτη φάση του δευτέρου μέρους ήταν για τους γηπεδούχους. Ο Γκοντόλος σούταρε από το ύψος της περιοχής των αντιπάλων με τον Ρωμανό να μην αιφνιδιάζεται και να μπλοκάρει σταθερά. Τρία λεπτά αργότερα και πάλι ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων ήταν και πάλι σε ετοιμότητα μπλοκάροντας το σουτ του Σπύρου Καραπλιάγκου.

Η Αγχίαλος μην έχοντας κάτι να χάσει, πίεσε ακόμη περισσότερα και στο δίλεπτο 68′-70′ έχασε δύο καλές ευκαιρίες για να μειώσει. Στην πρώτη μετά από έξυπνη εκτέλεση φάουλ, ο Μπούτλας βρέθηκε σε θέση βολής, όμως το τεχνικό σουτ που επιχείρησε πέρασε μόλις άουτ. Στη δεύτερη, η παλικαρίσια προσπάθεια του Τσακόγια δεν είχε ευτυχή κατάληξη για την ομάδα του. Ο αμυντικός της Αγχιάλου, πήρε την μπάλα στο χώρο της μεσαίας γραμμής και παρά τα αλλεπάλληλα μαρκαρίσματα των αντιπάλων έφτασε ως την περιοχή των γηπεδούχων, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ.

Η απογόητευση και η κούραση των παικτών του Θανάση Μπίλη έδωσε την ευκαιρία στο συγκρότημα του Μιχάλη Βαγγόπουλου να αναζητήσει και τρίτο τέρμα στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Στο 90′ ο Τριχόπουλος σούταρε από πλάγια θέση με την μπάλα να περνά λίγο δίπλα από το «Γ» της εστίας του Ρωμανού, ενώ ένα λεπτό αργότερα το όμορφο σουτ του Ρενάτο πέρασε λίγο άουτ.

Σκόρερ: Γκοντόλος (23′), Ρενάτο (28′)

Κίτρινες: Λουφόπουλος, Κ. Καραπλιάγκος

Κόκκινες: Κολώνης

Διαιτητής: Θεοχάρης
Βοηθοί: Γόργορης, Καφτεράνης

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Διαγόρας Στεφανοβικείου (Μ. Βαγγόπουλος): Βουραζέρης, Λουφόπουλος, Γαλογαύρος, Διπλάρης, Κουντούρης, Σπ. Καραπλιάγκος, Μπόλκας (59′ Κ. Καραπλιάγκος), Γιωργής (80′ Τριχόπουλος), Κάρρος (71′ Καραμανλής), Ρενάτο, Γκοντόλος
Αναπληρωματικοί: Καραμανλής, Αγριοτζιόμπανος, Τριχόπουλος, Κουτσιαρής, Κ. Καραπλιάγκος, Ντίντος, Καρατζιώρζης

Φ.Θ. Αγχιάλου (Θ. Μπίλης): Ρωμανός, Χ. Μπούτλας, Μαυρόπουλος, Μηδειάτης, Απ. Μπούτλας, Καπέσιος, Τσακόγιας, Καραγιώργος, Μούσα (35′ Τσάμης), Φούκης (61′ Σγατζής)
Αναπληρωματικοί: Κολώνης, Τσαρδακάς, Σγατζής, Σοφιανός, Τσάμης, Λαζόγλου, Τσέλιος

Ρεπορτάζ: Γιώργος Αποστολακόπουλος

*Θα ακολουθήσει πλούσιο φωτορεπορτάζ του αγώνα καθώς και βίντεο με τις καλύτερες στιγμές αλλά και δηλώσεις πρωταγωνιστών

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις