Καπουρνιώτης: «Μία υγιής αθλητική “κυψέλη” η Ανόρθωση, στόχος μας όλο και ψηλότερα»

Δηλώσεις, στο πλαίσιο της μεγάλης επιτυχίας του προβιβασμού της Ανόρθωσης στη Γ’ Εθνική, σε τρία, μόλις, αγωνιστικά έτη ζωής, πραγματοποιήσε, στο goalpost.gr, ο «αρχιτέκτονας» της ομάδας, ο προπονητής της, Μιχάλης Καπουρνιώτης.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

Κατά την αρχική του τοποθέτηση, έκανε τον δικό του φετινό απολογισμό, αναφέροντας τα εξής:

«Δεδομένα, τίποτα δε γίνεται τυχαία. Φέτος, ήταν μια περίεργη χρονιά που δεν ξέραμε τι να περιμένουμε. Από τη μία, ο κορωνοϊός και η ανασφάλεια και από την άλλη ο ένας όμιλος με 14 ομάδες από όλη την Θεσσαλία. Αρχικά, δεν ξέραμε πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, σε αρκετούς αγώνες είχαμε απουσίες λόγω κορωνοιού που έπληξε και την ομάδα μας. Σταδιακά νόσησαν οι 13 από τους 16 αθλητές της ομάδας. Ευτυχώς, μάθαμε να ζούμε με τα μέτρα προστασίας, με τις απουσίες που προέκυπταν κάθε βδομάδα ενώ φέτος ήταν καθ’ ομολογία όλων, το δυσκολότερο πρωτάθλημα των τελευταίων 20 χρόνων αφού οι δυο όμιλοι που ήταν διαχρονικά χωρισμένες οι ομάδες της Θεσσαλίας, με απόφαση της ΕΣΚΑΘ, ενοποιήθηκαν με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά ταξίδια, πολύ δυνατές ομάδες και φυσικά ένα πρωτάθλημα μαραθώνιος 26 αγωνιστικών. Αυτό και μόνο κάνει την επιτυχία της ομάδας μεγαλύτερη, καθώς όχι μόνο ανταπεξήλθε σε αυτές τις πρωτόγνωρες για όλους μας συνθήκες αλλά ήταν συνεπέστατη αγωνιστικά, πετυχαίνοντας 23 νίκες και μόλις δύο ήττες, ενώ παράλληλα έπαιξε όμορφο και επιθετικό μπάσκετ κάτι που αποδεικνύεται και από τα στατιστικά, αφού στα 25 παιχνίδια σκοράρει 84 μέσο όρο με την δεύτερη καλύτερη επίθεση της κατηγορίας να είναι 74 πόντοι μέσο όρο.

Μαζί με την διοίκηση που θέλω να τους ευχαριστήσω δημόσια, γίναμε μια γροθιά, ξεπεράσαμε όλες τις δυσκολίες, ενώ πραγματικά κ εγώ και οι παίχτες νιώθαμε ασφάλεια, καθώς δεν μας έλειπε τίποτα. Οι διοικούντες ήταν απόλυτα εντάξει στις υποχρεώσεις τους απέναντι μου και απέναντι στους αθλητές ενώ στην κυριολεξία μας παρείχαν τα πάντα και υπήρχε ηρεμία κάτι που έβγαινε προς τα έξω και όλοι αντιλαμβάνονταν ότι η ομάδα βγάζει απόλυτη υγεία.

Όσο για την επιτυχία αυτή αλλά και την εικόνα που έβγαζε η ομάδα οφείλεται 100% στην σκληρή δουλειά και στην ποιότητα αυτών των αθλητών. Πραγματικά νιώθω υπερήφανος που τους προπονούσα όλο τον χρόνο και ήμουν μέλος αυτής της όμορφης μπασκετικής παρέας αφού πρώτα ήμασταν φίλοι, με ξεκάθαρους και διακριτούς ρόλους και στο γήπεδο ήμασταν συνεργάτες.

Η ομάδα αυτή πέτυχε κάτι μοναδικό, σε τρία χρόνια ζωής κατάφερε τρεις ανόδους. Αποτελείται από έμπειρους αθλητές με παραστάσεις από μεγαλύτερες κατηγορίες, από νεαρούς γηγενείς εφήβους αθλητές από την ακαδημία που διψούν για μπάσκετ και αναγνώριση, από μια διοίκηση ανθρώπων με μεράκι και σεβασμό για το άθλημα και τους αθλητές και από 140 αθλητές της ακαδημίας(αγόρια και κορίτσια) που αποτελούν το μέλλον του συλλόγου αλλά και την ΔΥΝΑΜΗ της κερκίδας. Οι μικροί μας αθλητές μαζί με τις οικογένειες τους και του απλούς φίλους του αθλήματος κατέκλυζαν κάθε Σάββατο το γήπεδο δίνοντας μας με τη φωνή τους και την παρουσία τους δύναμη να συνεχίσουμε αλλά προέβαλαν και την όμορφη εικόνα των γηπέδων με ΥΓΙΕΙΣ φιλάθλους.

Ο στόχος της ομάδας για τη νέα σεζόν, αλλά και ο αρχικός από την ίδρυση του συλλόγου, είναι ο σύλλογος να φτάσει σε μεγαλύτερες κατηγορίες, να παίζει όμορφο και επιθετικό μπάσκετ που θα χαίρονται όλοι στον Βόλο, να δίνει ευκαιρίες στους νεαρούς αθλητές της περιοχής και τα παιχνίδια της ομάδας να αποτελούν γιορτή χωρίς αντιπαλότητες. Να ευχαριστιέται ο κόσμος και εμείς το ΜΠΑΣΚΕΤ το οποίο θεωρώ είναι το πιο ΔΙΚΑΙΟ άθλημα και κερδίζει ο καλύτερος ενώ τίποτα δεν γίνεται ΤΥΧΑΙΑ.

Για τη νέα σεζόν στη Γ’ Εθνική, ο κ. Καπουρνιώτης ήταν σύντομος και σαφής:

«Όλο και ψηλότερα. Χωρίς όμως υπερβολές και διθυράμβους, χωρίς η ομάδα να ρισκάρει την ηρεμία που εμπνέει και την υγεία που έχει και ακολουθώντας την ίδια συνταγή, νομίζω πως η παρουσία στη Γ’ Εθνική θα είναι σύντομη».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις