Βοσνιάδης: «Θα έπρεπε να είχαμε “τελειώσει” το ματς στο πρώτο μέρος»

Δηλώσεις, αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης της ομάδας του, κόντρα στην ΑΕΛ, στη Νεάπολη, πραγματοποίησε ο προπονητής της Νίκης Βόλου, Αλέκος Βοσνιάδης.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Η αρχική του τοποθέτηση ήταν η εξής:

“Ένα παιχνίδι με μεγάλη ένταση. Μπήκαμε πολύ καλά, χάσαμε μεγάλη ευκαιρία με τον Κουσκουνά, προηγηθήκαμε, μετά από περίπου δέκα λεπτά, η ΑΕΛ ισορρόπησε, αλλά από το 35′ και μετά, μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, θα έπρεπε να είχαμε “τελειώσει” το ματς, με τις δύο ευκαιρίες του Πάνου. Ο αντίπαλος μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, έγινε μία κακή φάση για εμάς. Χωρίς φάση της ΑΕΛ, ισοφαριστήκαμε με το πέναλτι. Από ‘κει κι έπειτα, οι ομάδες έψαχναν τις ευκαιρίες τους, για να πετύχουν το δεύτερο γκολ. Κανένας δεν ήθελε την ισοπαλία. Έδωσε ένα πέναλτι στην ΑΕΛ, θα μπορούσε να δώσει κι ένα σε εμάς, σε μία αντίστοιχη φάση, αλλά, εντάξει, γίνονται αυτά. Κάποια τα βλέπουν, κάποια δεν τα βλέπουν οι διαιτητές, εμείς μένουμε στην ουσία του παιχνιδιού, δεν μεταφέρουμε τις ευθύνες από μέσα, έξω. Κι οι διαιτητές πάντα παίζουν, άλλες φορές παίζουν 50-50, άλλες μας αδικούν, άλλες μας ευνοούν, μέσα στο παιχνίδι είναι όλα.

Το σημαντικό είναι ότι παίχτηκε ένα παιχνίδι που θέλαμε να κερδίσουμε πολύ. Συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που λέμε τόσο καιρό, παίζουμε για την ομάδα μας, για καμία άλλη. Στην Ελλάδα, πολλές φορές, αυτό παρεξηγείται. Εμείς, όμως, τη δουλειά μας, να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε, να δείξουμε κάτι διαφορετικό. Θα παίξουμε όλα μας τα παιχνίδια, μέχρι το τέλος, να βελτιώσουμε τη θέση μας, να διατηρηθούμε στην τριάδα και ο κόσμος να ευχαριστηθεί την καλή μας παρουσία και την τίμια προσπάθεια που κάνουμε.

Ευχαριστώ όλον τον κόσμο που μας στήριξε. Θέλουμε πολύ περισσότερο, σήμερα το γήπεδο γέμισε, ίσως στο Πανθεσσαλικό να είχαμε ακόμα περισσότερο κόσμο. Η δυναμική της Νίκης είναι μεγάλη, εύχομαι, εμείς, με την καλή μας παρουσία, να το πολλαπλασιάζουμε όλο αυτό”.

Για το επόμενο παιχνίδι και τη διαχείριση του ρόστερ:

“Υπάρχουν παιδιά που μπορούν να μπουν, χωρίς να παρουσιαστεί πρόβλημα. Από τη στιγμή που το ρόστερ μας έχει επιστρέψει και δεν αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα της αρχής, να ψάχνουμε να βρούμε παίκτες, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Όποια παιδιά και να παίξουν, δε θα έχουμε κανένα θέμα, θα έχουμε καλή αγωνιστική εικόνα. Έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές, έχουμε “βάθος” στο έμψυχο δυναμικό. Για εμάς, πάντα θα είναι ο στόχος να μην ακουστεί ποτέ κάτι παράξενο για εμάς, να παίξουμε όλα τα παιχνίδια στα ίσια. Μέσα στο ποδόσφαιρο είναι όλα, μπορεί να κερδίσεις, μπορεί να χάσεις, αλλά εμείς θα έχουμε αφήσει την εντύπωση στον κόσμο ότι μπαίνουμε, σε κάθε ματς, χωρίς δεύτερες σκέψεις. Μία θα είναι η σκέψη μας, να κερδίσουμε”.

Για το αν η Νίκη θα μπορούσε να “καθαρίσει” το ματς, από το πρώτο μέρος:

“Το είπα και πριν, έτσι ακριβώς είναι. Σε εκείνο το χρονικό διάστημα, έπρεπε να έχουμε τελειώσει το παιχνίδι. Πολλές φορές, μπαίνουν γκολ εύκολα και μεγάλες ευκαιρίες που χάνονται. Δεν κινδυνεύσαμε, πέρα από μία φάση στο δεύτερο ημίχρονο, μετά το 1-1. Γίνονται αυτά στα παιχνίδια. Συνεχίζουμε”.

Για το τί έλειψε στο δεύτερο ημίχρονο από τη Νίκη:

“Μην ξεχνάμε και τον αντίπαλο, δεν παίζαμε με μία τυχαία ομάδα, κάποια στιγμή θα έβγαζε αντίδραση. Είναι μία ομάδα κορυφής, που διεκδικεί, σήμερα έπαιζε το τελευταίο της “χαρτί”, όλα αυτά παίζουν ρόλο στην αλλαγή της εικόνας τους. Έκαναν τρεις αλλαγές, προσπάθησαν να τροποποιήσουν τα πράγματα, πίεσαν, φυσιολογικά, στο ξεκίνημα. Πιστεύω πως, αν δεν είχαμε δεχτεί εκείνο το γκολ, στη συνέχεια θα ισορροπούσαμε και δε θα είχαμε κινδυνεύσει. Χάθηκε το παιχνίδι από μία φάση που, στην ουσία, δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος.

Ήταν φυσιολογική η αντίδραση για την ΑΕΛ, στο δεύτερο μέρος. Έπαιζε το τελευταίο της “χαρτί”. Ακόμα και η ισοπαλία που απέσπασε, δεν είναι καλό αποτέλεσμα για εκείνη. Δεχτήκαμε ένα “κακό” γκολ, προσπαθήσαμε κι οι δύο να πάρουμε τη νίκη, δεν τα καταφέραμε και συνεχίζουμε”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις