Δεν Χ-αρίστηκε στον Απόλλωνα

Μπορεί ο αδιάφορος βαθμολογικά Βόλος να του έβαλε δύσκολα και να προηγήθηκε στο γήπεδο της Ριζούπολης, ωστόσο ο Απόλλωνας έδειξε χαρακτήρα, ισοφάρισε στο 81′ και μετά το τελικό 1-1 μείωσε στον έναν βαθμό τη διαφορά του από τη Λαμία και την προτελευταία θέση, η οποία οδηγεί στα μπαράζ παραμονής στη Super League Interwetten.

Στο… μυαλό των κόουτς:

Ο Πάρης Κωνσταντακόπουλος ανέλαβε τα ηνία του Απόλλωνα Σμύρνης, αφού ο Μπάμπης Τεννές δεν ανάρρωσε από την ίωση που τον ταλαιπωρεί και δεν «έδωσε το παρών» στο γήπεδο. Με 3-5-2 παρατάχθηκαν οι γηπεδούχοι. Ο Σόρτσαν έκατσε κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι Ρόγκνε, Μπρούνο Άλβες και Ντομίνγκες ήταν η τριάδα των στόπερ. Ο Ντεντάκης ξεκίνησε στο δεξί άκρο, ο Βιτλής στο αριστερό και οι Φατιόν, Σλίβκα και Κάστρο ως τριάδα στον άξονα. Ο Μαρτίνες ξεκίνησε ως μεσοεπιθετικός, πίσω από την «αιχμή του δόρατος», Ντάουντα.

Όσο για τον Βόλο, ο Κώστας Μπράτσος επέλεξε σύστημα 4-2-3-1, με Κλείμαν τερματοφύλακα, Άλχο στο δεξί άκρο της άμυνας, Σιέλη και Γκιουλέν ως σέντερ μπακ, ενώ ο Πουρίτα βρέθηκε αριστερά. Μεταξάς και Ρεγκατέν ξεκίνησαν στον άξονα, ο Μπαρτόλο ως αριστερό εξτρέμ, Φερνάντες ως δεξί, ενώ ο Ροσέρο πήρε τον ρόλο του δεκαριού πίσω από τον Φαν Βέερτ.

Το ματς:

Ο Βόλος είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την περισσότερη κατοχή της μπάλας στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με την πρώτη τελική προσπάθεια να έρχεται στο 11’, όταν ο Ρεγκατέν σούταρε πολύ ψηλά από πλεονεκτική θέση. Στο 13’ ο Βόλος έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα, με τον Μπαρτόλο να σεντράρει από τα αριστερά και να βρίσκει τον Φαν Βέερτ και τον τελευταίο να σουτάρει στην κίνηση λίγο πάνω από τα δοκάρια του Σόρτσαν.

Στο 16’ ο Φερνάντες «εκτέλεσε» με δύναμη από μακριά μετά από όμορφη ατομική ενέργεια και η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι. Μετά το 25’ ο Απόλλωνας βελτίωσε την απόδοσή του και ισορρόπησε το παιχνίδι, απειλώντας στο 29’ μετά από σέντρα του Ντεντάκη και έγκαιρη επέμβαση του Κλείμαν πρι του Φατιόν, ενώ στο 42’ ο Μπρούνο Άλβες βρήκε βαθιά μπαλιά τον Ντάουντα, αλλά εκείνος σούταρε πολύ άστοχα μέσα από την περιοχή των φιλοξενούμενων.

Ίδια η εικόνα του παιχνιδιού και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, με τον ρυθμό να παραμένει αργός και τις καλές φάσεις να έρχονται με το… σταγονόμετρο. Τελικά, ο Βόλος ευτύχησε να πάρει το προβάδισμα στο 59’, όταν μετά από πάσα του Ρεγκατέν, ο Μπαρτόλο έκανε εντυπωσιακή προσποίηση περνώντας πάνω από την μπάλα, βγάζοντας μόνο του τον Φερνάντες, ο οποίος πλάσαρε σωστά για το 0-1.

Με την πλάτη στον τοίχο οι γηπεδούχοι αναγκάστηκαν να παίξουν πιο επιθετικά και να ψάξουν απάντηση, την οποία βρήκαν στο 66’, με τον Ντάουντα να σκοράρει, αλλά το γκολ του να ακυρώνεται ως οφσάιντ. Στο 71’ ο Φερνάντες εκτέλεσε υπέροχα φάουλ από μακρινή απόσταση, με την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι μετά από επέμβαση του Σόρτσαν.

Ο Απόλλωνας ανέβασε ρυθμό και πίεσε ψάχνοντας την ισοφάριση στην «τελική ευθεία» της αναμέτρησης, με τον Ντάουντα να κάνει με κεφαλιά το 1-1 στο 81’, μετά από υπέροχη σέντρα του Βιτλή από τα αριστερά. Κυρίαρχοι οι γηπεδούχοι στα τελευταία λεπτά, με τον Ντάουντα να παίρνει μία ακόμα κεφαλιά στο 84’, στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Βόλου, ενώ στο 90’ ο Εμπακογκού έκανε εντυπωσιακή ντρίπλα και πλασέ, αλλά ο Κλέιμαν απέκρουσε με τα πόδια, κρατώντας το 1-1 μέχρι το φινάλε.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Απόλλων Σμύρνης (Πάρης Κωνσταντακόπουλος): Σόρτσαν, Ντεντάκης, Βιτλής, Μπρούνο Άλβες (73’ Φερνάντες), Ντομίνγκες, Ρόγκνε, Κάστρο (73’ Τσίμπσα), Μαρτίνες (86’ Κραγιόπουλος), Φατιόν, Σλίβκα (60’ Εμπακογκού), Ντάουντα
Στον πάγκο έμειναν οι: Κότσαρης, Τουτουαρίμα, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Πουρίτα (77’ Κορέα), Σιέλης, Άλχο, Γκιουλέν, Μεταξάς (60’ Ριένστρα), Φερνάντες (88’ Τριανταφύλλου), Ρεγκατέν, Ροσέρο, Μπαρτόλο, Φαν Βέερτ
Στον πάγκο έμειναν οι: Παπαδόπουλος, Φεράρι, Ρίνερ, Λογαράς

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος
Βοηθοί: Μαυρουδής, Τριανταφύλλου
Τέταρτος: Παπαδόπουλος
VAR: Φωτιάς
AVAR: Πετρόπουλος

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις