Τέλος στο αήττητο της Νίκης ο Απόλλων Λάρισας, 1-0 στη Φιλιππούπολη

Η θέληση του Απόλλωνα Λάρισας κι η τραγική κατάσταση του γηπέδου της Φιλιππούπολης υποχρέωσαν τη Νίκη Βόλου στην πρώτη της ήττα, ύστερα από 11 αγωνιστικές, για το τελικό 1-0 – Σκόρερ ο Γιαννίτσης, για τους νικητές, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, που βλέπουν παραμονή.

Η διάταξη των ομάδων

Για τη Νίκη Βόλου, τερματοφύλακας ήταν ο Περιστερίδης, αριστερά στην άμυνα ο Αθανασίου, δεξιά ο Τσιμπούκας και στο κεντρικό δίδυμο οι Γρομητσάρης και Αλιατίδης. Κεντρικά χαφ ήταν οι Κυριακίδης, Τσουκαλάς και Μέτσε, με τους Μιράντα και Βλαχομήτρο να κινούνται στις πτέρυγες, μεσοεπιθετικά. Ο Νίκος Κουσκουνάς ήταν ο μοναδικός προωθημένος στην κυανόλευκη επίθεση.

Για τον γηπεδούχο Απόλλωνα, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μάντζαρης, στόπερ οι Καλούσης και Γιαννίτσης, δεξί μπακ ο Σκούπρας και αριστερό ο Τιμπουέ. Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Χατζής και Λίταινας, με τον Βίγια να κινείται μπροστά απ’ αυτούς, σε ρόλο “δεκαριού”. Στις πτέρυγες αγωνίστηκαν οι Καραμόκο και Μπαλογιάννης, ενώ σέντερ φορ ήταν ο Σταματής.

Το ματς

Σε έναν ιδιαίτερα “βαρύ” αγωνιστικό χώρο, στον οποίο ήταν πολύ δύσκολο να δημιουργήσουν επιθετικά, ο Απόλλων έχασε την πρώτη σπουδαία ευκαιρία της αναμέτρησης για γκολ. Στο όγδοο λεπτό, ύστερα από τραγικό λάθος του Αλιατίδη που “γύρισε” την μπάλα παράλληλα, στην περιοχή του, ο Σταματής βγήκε απέναντι από τον Περιστερίδη, με τον επιθετικό του Απόλλωνα, με σουτ, να στέλνει την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Νίκης.

Στη συνέχεια, η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη έβαλε την μπάλα κάτω, κυκλοφόρησε σωστά την μπάλα κι επιχείρησε να δημιουργήσει, προκειμένου να προσεγγίσει την εστία του Μαντζάρη, “χαλώντας” τα, όμως, στην τελική απόφαση. Ένα σουτ του Κυριακίδη (12′) και μία κεφαλιά του Κουσκουνά (20′) ήταν οι μοναδικές αξιόλογες τελικές προσπάθειες των φιλοξενουμένων, στο πρώτο κομμάτι της αναμέτρησης. Στο 28′ οι γηπεδούχοι είχαν ακόμα μία πολύ καλή ευκαιρία για το 1-0. Μετά από νέα ασυνεννοησία στα “καρέ” της Νίκης, επωφελήθηκε ξανά ο Σταματής, ο οποίος, από το ύψος του πέναλτι, έστειλε, με πλασέ, την μπάλα εκατοστά δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Περιστερίδη.

Κι ένω ο ρυθμός φάνηκε να πέφτει αισθητά, όσο φτάναμε στο τέλος του πρώτου μέρους, η Νίκη απείλησε δύο φορές, σε δύο λεπτά, για να προηγηθεί. Συγκεκριμένα, στο 44′, ο Μιράντα, από θέση εκτός περιοχής, “άδειασε”, με όμορφη προσποίηση τον αντίπαλό του και επιχείρησε ένα συρτό σουτ, που πέρασε άουτ κι ένα λεπτό αργότερα, ο ίδιος παίκτης, από τα δεξιά κι εντός περιοχής, επιχείρησε την παράλληλη σέντρα, με τον Βλαχομήτρο, στο δεύτερο δοκάρι, να μην προλαβαίνει να στείλει, με προβολή, την μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία του Απόλλωνα.

Αυτό που δεν κατάφερε, τελικά, η Νίκη, το έκανε ο Απόλλων, στην τελευταία φάση του αγώνα. Ο Βίγια εκτέλεσε το κόρνερ, με τον Γιαννίτση, στο πρώτο δοκάρι, να κερδίζει στον αέρα αμυντικούς της Νίκης και τον Περιστερίδη και να “γράφει” με κεφαλιά το 1-0.

Η βροχή στη Φιλιππούπολη δε σταμάτησε ποτέ, με αποτέλεσμα, στο δεύτερο ημίχρονο, η αποστολή της Νίκης να “τουμπάρει” το ματς να γίνεται πολύ, πολύ δύσκολη, λόγω και της κατάστασης του αγωνιστικού χώρου. Οι φιλοξενούμενοι ήταν ξανά καλύτεροι, προσπάθησαν να δημιουργήσουν, αλλά δεν παρουσίασαν κάτι αξιόλογο, στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, παρά μόνο δύο μακρινά σουτ του Τσουκαλά, τα οποία δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Μαντζάρη.

Γενικά, πραγματοποιήθηκε ένα απόλυτα άναρχο παιχνίδι, στο δεύτερο μέρος, γεγονός απολύτως λογικό, βάσει της κατάστασης του αγωνιστικού χώρου. Ο Απόλλων πήγε το ματς στη δύναμη κι έβγαινε κερδισμένος, απέναντι σε μία Νίκη που φάνηκε να θέλει, αλλά να μην μπορεί, ειδικά σε αυτό το στιλ παιχνιδιού. Η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη προσπαθούσε να δημιουργήσει από τα πλάγια, συνεχώς, με την μπάλα να φτάνει σε θέσεις για σέντρες, αλλά όλες κατέληγαν, είτε στα χέρια του Μαντζάρη, είτε στην κατοχή των παικτών του Απόλλωνα, καθώς οι αμυντικοί των γηπεδούχων, εντός περιοχής, σε κάθε απόπειρα της Νίκης, ήταν πολύ περισσότεροι.

Στο 78′ ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για τη Νίκη στο δεύτερο μέρος. Η υποδειγματική αντεπίθεση για τους φιλοξενούμενους είχε τελικό αποδέκτη τον Κουσκουνά, ο οποίος κινήθηκε εντός περιοχής, αλλά στην προσπάθειά του να σουτάρει, έχασε την ισορροπία του κι έστειλε την μπάλα ψηλά, άουτ.

Τα λεπτά περνούσαν, το σκηνικό παρέμενε ίδιο και το 1-0 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Μοναδικά αξιοσημείωτα γεγονότα, μέχρι τη λήξη του αγώνα, ήταν μία μεγάλη ευκαιρία του Ζιάκα να κάνει το 2-0, στο 94′ και η αποβολή του Λίταινα, λογικά ηθελημένη, στην τελευταία φάση της αναμέτρησης, για καθυστέρηση εκτέλεσης ενός φάουλ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Απόλλων Λάρισας (Γράφας): Μάντζαρης, Καλούσης, Σκούπρα, Τιμπουέ, Βίγια, Γιαννίτσης, Σταματής, Λίταινας, Μπαλογιάννης (82′ Ζιάκας), Χατζής, Καραμόκο (88′ Πετράκης).

Νίκη Βόλου (Βοσνιάδης): Περιστερίδης, Τσιμπούκας, Αθανασίου, Γρομητσάρης (70′ Παναγιωτίδης), Αλιατίδης (56′ λ.τρ. Πάνος), Κυριακίδης, Τσουκαλάς, Μέτσε(56′ Γκαρσία), Μιράντα (70′ Κυρίτσης), Βλαχομήτρος (56′ Βασιλείου), Κουσκούνας

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις