Όρθιος ο Ολυμπιακός Βόλου στο Αλκαζάρ, πέταξε ευκαιρίες για το τρίποντο

Ο Ολυμπιακός Βόλου στάθηκε όρθιος στο Αλκαζάρ απέναντι στην ΑΕΛ, που έπαιζε κι αυτή το τελευταίο της χαρτί στο κυνήγι της Βέροιας, πήρε παλικαρίσια ισοπαλία, ωστόσο θα μπορούσε να φύγει με το τρίποντο αν εκμετελλευόταν μία από τις πολλές κλασικές ευκαιρίες που δημιούργησε.

Οι ερυθρόλευκοι με τον βαθμό της ισοπαλίας έφτασαν στους 25 βαθμούς, απέχουν πέντε βαθμούς από τη σωτηρία, οι οποίοι μπορεί να γίνουν δύο, αν τη Μεγάλη Τετάρτη μπορέσουν να κερδίσουν τον Πιερικό εκτός έδρας, στο μεταξύ τους εξ αναβολής παιχνίδι.

Άντεξε στην πίεση – Απείλησε με αντεπιθέσεις

Μετά το πρώτο αναγνωριστικό πεντάλεπτο η ΑΕΛ πήρε τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής, μεταφέροντας τη δράση προς το μισό των ερυθρολεύκων ωστόσο η πρώτη μεγάλη στιγμή καταγράφηκε για τον Ολυμπιακό Βόλου. Στο 16’ ο Κότος έβγαλε στην πλάτη της άμυνας τον Ξύδα, το πλασέ του οποίου εξουδετέρωσε ο Θεοδωρόπουλος. Η γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν χωρίς όμως να μπορούν να δημιουργήσουν τη μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ. Οι ερυθρόλευκοι με αντεπιθέσεις προσπάθησαν να φτάσουν με αξιώσεις στα καρέ του Θεοδωρόπουλου και σε μία από αυτές, στο 29’, απείλησαν με το σουτ του Ξύδα να αποκρούει ο πορτιέρε των γηπεδούχων.

Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο 36’ με το σουτ του Ραμίρεζ να εξουδετερώνεται από τον Ξενοδόχοβ. Η τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου ημιχρόνου ήταν για τον Ολυμπιακό Βόλου. Στο 44’ ο Κουντουριώτης σούταρε με δύναμη αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι

Ροντέο το δεύτερο ημίχρονο

Με τις δύο ομάδες να ρισκάρουν για να πετύχουν το γκολ της νίκης κύλησε όλο το δεύτερο ημίχρονο στο Αλκαζάρ. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας, πίεζαν στα καρέ του Ξενοδόχοβ, όμως οι ερυθρόλευκοι ήταν αυτοί που είχαν τις μεγάλες ευκαιρίες για να πετύχουν το γκολ και να δραπετεύσουν με το πολύτιμο τρίποντο.

Οι βυσσινί έφτασαν κοντά στο 1-0, στο 50’, όμως ο Ξενοδόχοβ έσωσε την ομάδα του στο πλασέ του Παπαγεωργίου. Δύο λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός Βόλου έχασε σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Σιαφά έβγαλε τετ α τετ τον Κουντουριώτη, όμως ο Θεοδωρόπουλος απόκρουσε σε κόρνερ το σουτ του επιθετικού. Ο πορτιέρε της ΑΕΛ ήταν και πάλι πρωταγωνιστής στο 64’ όταν εξουδετέρωσε σουτ του Ξύδα. Στη συνέχεια της φάσης, ο Κόλα εκτέλεσε το κόρνερ, την κεφαλιά πήρε ο Μαρκοπουλιώτης, με τον Θεοδωρόπουλο να κρατά το 0-0.

Με την μπάλα πάνω-κάτω και τις άμυνες να περνάνε σε δεύτερη μοίρα συνεχίστηκε το παιχνίδι. Στο 67’ ήταν η σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν, όμως η κεφαλιά του Όγκμποε σε σέντρα του Μαϊδανού, πέρασε άουτ.

Στο 86’ η ΑΕΛ έχασε διπλή ευκαιρία σε ισάριθμα κόρνερ που κέρδισε. Στο πρώτο ο Μαξιμένκο πήρε την κεφαλιά, αυτή κόντραρε σε παίκτη του Ολυμπιακού και κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στο νέο κόρνερ την κεφαλιά αυτή τη φορά πήρε ο Τσουμάνης με την μπάλα να περνάει μόλις άουτ.

Η ΑΕΛ συνέχισε να πιέζει και στις καθυστερήσεις έχασε δύο ευκαιρίες να πάρει το τρίποντο. Πρωταγωνιστές και στις δύο ο Μαυριάς από πλευράς ΑΕΛ και ο Ξενοδόχοβ από τον Ολυμπιακό Βόλου. Τόσο στο 91’ όσο και στο 92’ ο ερυθρόλευκος τερματοφύλακας είπε «όχι» στον παίκτη της ΑΕΛ σε σουτ μέσα από την περιοχή.

ΑΕΛ (Π. Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος, Θ. Παπαγεωργίου, Μαϊδανός, Μπέρτος, Μαξιμένκο, Ραμίρεζ (62’ Μιλτιάδης), Κολομπίνο (46’ Κ. Παπαγεωργίου), Γιάκος (46’ Τσουμάνης), Όγκμποε, Νικολιάς (53’ Μαυριάς), Γλυνός (62’ Νίνο)

Ολυμπιακός Βόλου (Τ. Καβακάς): Ξενοδόχοβ, Παπακώστας, Κουντουριώτης, Μαρκοπουλιώτης, Κόλα, Μάνγκα, Φιλίποβιτς, Ξύδας (74’ Χατζής), Βερνάρδος, Σιαφά, Κότος (53’ Ντιαμπί)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις