Ήττα για τον Κένταυρο στο “αντίο” του Δ. Κρατήρα

Πλήρωσε την αστοχία του ο Κένταυρος και δεν κατάφερε να πετύχει μια μεγάλη νίκη απέναντι στον Άρη Θεσσαλονίκης. Για την δεύτερη αγωνιστική του δεύτερου γύρου (7η αγωνιστική) ηττήθηκε εντός έδρας με 17-25. Μπροστά σε ένα πολυάριθμο και εκδηλωτικό κοινό που κέρδισε τις εντυπώσεις και απέσπασε κολακευτικά σχόλια ακόμη και από τους φιλοξενούμενους, η ομάδα της Μαγνησίας κατάφερε μετά από ένα ημίχρονο με πολύ καλό ρυθμό, να διατηρηθεί σε απόσταση αναπνοής από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας και αήττητο Άρη. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με σκορ 11-12.

Το ρεσιτάλ αστοχίας για τους νεαρούς παίχτες των Παπαδόπουλου-Καλαποδά ξεκίνησε από την αρχή του δεύτερου ημιχρόνου και διήρκησε για 20 ολόκληρα λεπτά. Σε αυτό το διάστημα σημείωσαν μόνο 2 τέρματα ενώ κατάφεραν και έχασαν πλήθος ευκαιριών για να σκοράρουν με κάθε τρόπο. Ο αντίπαλος τερματοφύλακας Χαραλαμπάκης αναδείχτηκε σε ήρωα, οι φίλοι της ομάδας δεν πίστευαν το μέγεθος της αφλογιστίας και κάπου εκεί ψαλιδίστηκαν οι ελπίδες για την κατάκτηση του ροζ φύλου αγώνα.

Η ομάδα του Κενταύρου θα ταξιδέψει το  Σάββατο 30 Απριλίου στην Θεσσαλονίκη για να αγωνιστεί με την ΑΕΠ Πανόραμα και θα προσπαθήσει να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες για την διατήρηση της τρίτης θέσης που θα την οδηγήσει στον αγώνα μπαράζ για την άνοδο στην Α2.

Το παιχνίδι των δύο ομάδων όμως επισκίασε η μικρή τελετή που έλαβε χώρα κατά την διάρκεια της ανάπαυλας. Ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν ξεχωριστός και ιδιαίτερος για την οικογένεια του Κενταύρου.  Ο Διονύσης Κρατήρας αγωνίστηκε για τελευταία φορά μπροστά στο κοινό της πόλης του και η Διοίκηση τίμησε την πολύχρονη προσφορά του σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα. Εκ μέρους των αρχηγών της ομάδας, ο Γιώργος Βαλκαμελής προλόγισε την βράβευση λέγοντας μεταξύ άλλων ότι « μπορεί ο Διονύσης να κρεμάει τα παπούτσια του αλλά θα συνεχίσει να κάνει ότι έκανε πάντα, να εμπνέει, να εμψυχώνει και δίνει τα πάντα για την ομάδα. Ο Διονύσης Κρατήρας είναι το DNA του Κενταύρου». Ο Πρόεδρος του Δ.Σ και πατέρας του 35χρονου Κώστας Κρατήρας του παρέδωσε την φανέλα με τον αριθμό «4» ενώ ο Γεν. Αρχηγός Αντώνης Χαλκιάς απέμεινε τιμητική πλακέτα για την προσφορά του.

Αμέσως μετά πήρε τον λόγο ό ίδιος ο αθλητής και μη μπορώντας να κρύψει την συγκίνηση του απευθύνθηκε στον κόσμο λέγοντας « Και κάπως έτσι μετά από 25 χρόνια τελειώνει το πιο όμορφο ταξίδι μου…μπροστά στην φυσική εξέλιξη μου, μπροστά στους πιο σημαντικούς ανθρώπους της ζωής μου.. μπήκα σε αυτό το κλειστό 10 χρόνων και βγαίνω 35 και πατέρας δυο παιδιών…είναι πολύ σημαντικός ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και είμαι πανευτυχής που αποτέλεσα και εγώ κομμάτι από το άθλημα που ονομάζεται χειροσφαίριση…όλα αυτά τα χρόνια έδωσα όχι απλά κόπο ιδρώτα και προσπάθεια αλλά έδωσα κάθε κομμάτι του εαυτού μου για αυτήν την φανέλα…είναι ότι πιο σπουδαίο μπορείς να νιώσεις βλέποντας το τέλος να ξέρεις πως έκανες πάντα ότι καλύτερο μπορούσες…θέλω να ευχαριστήσω κάθε προπονητή μου κάθε συμπαίκτη μου αλλά και κάθε άνθρωπο της ομάδας του Κένταυρου γιατί άμα δεν ήταν όλοι αυτοί ο Διονύσης δεν θα ήταν αυτός που είναι τώρα…Κένταυρος για πάντα!!». Την ομιλία του διέκοψαν αρκετές φορές τα χειροκροτήματα των συμπαικτών, αντιπάλων και του κόσμου που τον αποθέωσε κατά την βράβευσή του.

 

Πεντάλεπτα: (α) 3-1,4-3,5-6,6-9,8-11,11-12 (β) 12-12,13-15,13-17,13-20,14-22,18-25.

 

Η ομάδα του Κενταύρου Άγριάς αγωνίστηκε με τους:

Γκαμώτσος Γ., Χανιάς Δ., Χιώτης Κ.,Πάσχος Δ.(3), Παπαδόπουλος Γ., Λαζαρίδης Β., Μησιρλίδης Π.(3),Μακρής Γ. (3),Χαλκιάς Θ.(2), Γραμματικόπουλος Χ. (1),Κρατήρας Δ. (2), Καρανάσιος Κ. (1), Χούστης Σ.(3), Μιχαλόπουλος Δ,Καλαποδάς Γ, Λαγδός Χ.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις