Α’ Ε.Π.Σ.Θ.: Το ταμείο της 16ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο

Το goalpost.gr κάνει το ταμείο της αγωνιστικής και αναλύει τα ματς του Σαββατοκύριακου βλέποντας τους “χαμένους και τους κερδισμένους” στη μάχη της κορυφής και της “ουράς”.

Σάββατο 5/3

Μαγνησιακός – Θησέας 0-4

Αναμφισβήτητα από τους “χαμένους” της αγωνιστικής είναι ο Μαγνησιακός μιας και πλέον η υπόθεση παραμονή δυσκολεύει ακόμη περισσότερο για την ομάδα του Β. Πανόπουλου. Μιας και παρέμεινε στους 17 βαθμούς, βλέποντας την διαφορά από την Αγ. Παρασκευή (7η θέση) να αυξάνεται στους 5 βαθμούς. Την ερχόμενη αγωνιστική ο Μαγνησιακός ταξιδεύει στην Σκιάθο και πρέπει να πάρει βαθμό ή βαθμούς για να συνεχίζει να παραμένει ζωντανός στην μάχη της σωτηρίας. Όσον αφορά τώρα την ομάδα του Δ. Κόφφα που επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα, στην συγκεκριμένη αναμέτρηση ο Θησέας έδειξε από το 1ο κιόλας λεπτό της συνάντησης πως θα έκανε το δικό του παιχνίδι και θα έπαιρνε την νίκη. Αναμφισβήτητα η ομάδα της Αγριάς είναι από τους “κερδισμένους” της αγωνιστικής μιας και με την νίκη της αυτή προσπέρασε εκ νέου την Σκιάθο και πάτησε στην 4η θέση. Την ερχόμενη αγωνιστική ο Θησέας θα υποδεχθεί στο γήπεδο του την Αγ. Παρασκευή σε ένα πολύ ενδιαφέρον ματς.  

Δάφνη – Άρης 1-1

Μπορεί να τα βάλει με την ατυχία της η ομάδα των Αγ. Αναργύρων στην συγκεκριμένη αναμέτρηση, μιας και το τελικό 1-1 και βάση της εικόνας των δύο ομάδων στο ματς (3 δοκάρια η Δάφνη) είναι εκείνη που δικαιούται το κάτι παραπάνω. Με την ισοπαλία αυτή, η Δάφνη είδε να ανοίγει ακόμη περισσότερο η διαφορά (+9 πλέον) από την θέση που οδηγεί σε σωτηρία και πλέον το “έργο παραμονής” δυσκολεύει ακόμη περισσότερο. Την ερχόμενη αγωνιστική η Δάφνη ταξιδεύει στο πλαστικό της Ι.Μ. Δημητριάδος για να τεθεί αντιμέτωπη με τον Πηλέα παίζοντας το τελευταίο της χαρτί. Από την άλλη θετικός σίγουρα χαρακτηρίζεται ο βαθμός της ισοπαλίας για τον Άρη και παρέμεινε στην 6η θέση με 23 βαθμούς αλλά σίγουρα ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτα στην υπόθεση παραμονής. Την ερχόμενη αγωνιστική ο Άρης θα υποδεχθεί τον Πανιώνιο σε ένα πολύ δυνατό ματς μιας και οι 2 καίγονται για το τρίποντο.

Αγ. Παρασκευή – Α.Ε.2002 3-1

Νίκη ανάσα για την Αγ. Παρασκευή που της δίνει το δικαίωμα μετά και το στραβοπάτημα των ομάδων που μάχονται για την σωτηρία. Το +4 λοιπόν από τον Πανιώνιο μπορεί να ηρεμεί λίγο τα πράγματα αλλά σίγουρα δεν πρέπει να εφησυχάζει την ομάδα. Όσον αφορά το ματς, η Αγ. Παρασκευή ήταν εκείνη που από την αρχή πάτησε “γκάζι” και πιάνοντας αρκετά υψηλή απόδοση, παίζοντας πολύ ωραίο ποδόσφαιρο κατά διαστήματα παίρνοντας αυτό που ήθελε από το συγκεκριμένο ματς. Την ερχόμενη αγωνιστική η ομάδα της Αγ. Παρασκευής, έχει δύσκολη έξοδο στην Αγριά και καλείται να πάρει ότι καλύτερο μπορεί από βαθμολογικής πλευράς για να συνεχίσει να είναι άνετη.   Η Α.Ε. η οποία έχει ήδη υποβιβαστεί προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε και παρέμεινε στην 11η θέση με 5 βαθμούς και πλέον στρέφεται στο ματς της 18ης αγωνιστικής κόντρα στην Α.Ε. Διμηνίου εντός έδρας.

Κυριακή 6/3

Πανιώνιος – Α.Ε.Δ. 0-4

Με πολύ καλή εμφάνιση στο 2ο μέρος, η Α.Ε.Δ. πέρασε από το πλαστικό της Ι.Μ. Δημητριάδος και είναι από τους “κερδισμένους”, περιμένοντας πλέον να δει την έκβαση στο ντέρμπι ανάμεσα σε Ηρακλή και Σαρακηνό την ερχόμενη αγωνιστική μιας και εκείνη έχει εύκολο έργο θεωρητικά, ταξιδεύοντας στην έδρα της Α.Ε. 2002. Στην αντίπερα όχθη η ομάδα του Ν. Σκουφογιάννη κυριολεκτικά κατέρρευσε στο β’ μέρος και δίκαια ακολούθησε αυτή η ήττα. Ο Πανιώνιος ο οποίος είδε με την νίκη της Αγ. Παρασκευής να ανοίγει η ψαλίδα και πλέον η διαφορά να πηγαίνει στο +4, η ερχόμενη αγωνιστική τίθεται αντιμέτωπος με τον Άρη εκτός έδρας και η νίκη είναι μονόδρομος.

Ηρακλής – Πηλέας 3-0

Πιο δύσκολα απ’ ότι αντικατοπτρίζει η γενική εικόνα στο ματς έφτασε στην νίκη και στο συγκεκριμένο σκορ ο Ηρακλής. Η ομάδα του Γ. Φασουράκη η οποία αγωνίστηκε με αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα της, αν και ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση με γκολ στο 3’ έριξε κατά πολύ την απόδοση της και λίγο έλειψε να το πληρώσει. Τελικά όταν έγιναν οι διορθωτικές κινήσεις από τον πάγκο ο Ηρακλής έκανε το 3-0 και πάει πλέον αλώβητος στο εντός έδρας ντέρμπι της ερχόμενης αγωνιστικής με τον Σαρακηνό, ξεκαθαρίζοντας αρκετά πλέον το ποιες ομάδες θα παλέψουν στην τελική ευθεία του ομίλου. Ενώ όσον αφορά την ομάδα του Θ. Θάνου που πάλεψε το ματς είχε 2 καλές ευκαιρίες να κάνει την ζημιά με το σκορ στο 1-0, παρέμεινε τελικά ουραγός και πλέον ήδη γίνεται ο σχεδιασμός της νέας σεζόν. Την ερχόμενη αγωνιστική ο Πηλέας υποδέχεται την Δάφνη και σίγουρα θα ψάξει να βρει τους πρώτους του βαθμούς μιας και έχει να πάρει βαθμό ή βαθμούς από την 1η αγωνιστική.

Σαρακηνός – Σκιάθος 1-0

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στον ψυχολογικό τομέα θα πάει ο Σαρακηνός στο μεγάλο ντέρμπι κορυφής της ερχόμενης αγωνιστικής στο “Βασδέκειο” για να τεθεί αντιμέτωπος με τον Ηρακλή. Η ομάδα του Κ. Παπαστεργίου με γκολ του Σουάρες πήρε το τρίποντο κόντρα σε μια Α.Ο. Σκιάθου που ήταν μακριά από το καλό της πρόσωπο διακόπτοντας ένα σερί 10 παιχνιδιών δίχως ήττα παραμένοντας έτσι στο ρετιρέ. Η ερχόμενη αγωνιστική η Σκιάθος θα φιλοξενήσει τον Μαγνησιακό που καίγετε για βαθμούς αλλά και οι Σκιαθίτες θέλουν να επιστρέψουν στα νικηφόρα αποτελέσματα αι θα είναι και η συγκεκριμένη αναμέτρηση άκρως αμφίρροπη και ενδιαφέρουσα.

Ρεπορτάζ: Βαλάντης Τάμπας

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις