Μαντζανάς στο “Clasico”: “Δεδομένο ότι αποχωρώ από τον Απόλλωνα Λάρισας”

Δηλώσεις, στην εκπομπή “Clasico” του ραδιοφώνου “Βόλος 986”, πραγματοποίησε ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας, κ. Παναγιώτης Μαντζανάς.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την έγγραφη δήλωση αποχώρησής του από τον Απόλλωνα Λάρισας:

“Φεύγω από τον Απόλλωνα, είναι δεδομένα. Από τα Χριστούγεννα, έχω πάρει την απόφασή μου, ήθελα να προχωρήσει η ομάδα και να σώσει την κατηγορία, γι’ αυτό δεν ανακοίνωσα νωρίτερα κάτι. Μακάρι να βρεθεί ένας σοβαρός επαγγελματίας να “τρέξει” την ομάδα στη Σούπερ Λίγκα 2. Παλεύω, προσπαθώ, μιλάω με ανθρώπους, ήδη έχω μιλήσει, μακάρι να υπάρχει μία καλή διάδοχη κατάσταση. Αλλά, ακόμα και να μην υπάρχει, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συνεχίσω στον Απόλλωνα Λάρισας”.

Για τους λόγους της απόφασής του:

“Κουράστηκα πολύ όλα αυτά τα χρόνια. “Έτρεχα” μόνος μου την ομάδα, με κάποιους φίλους. Όλο αυτό το πράγμα απορροφά από μένα πολύ χρόνο και χρήμα. Κουράστηκα, δεν υπάρχει άλλος λόγος που σταματάω”.

Για το αν έπαιξε ρόλο η διαμόρφωση του σκηνικού φέτος στη Super League 2:

“Όλο αυτό που έγινε φέτος, δεν μπορώ να το καταλάβω. Πριν 5-6 χρόνια, όταν ανεβήκαμε στη Σούπερ Λιγκ 2, υπήρχαν 18 ομάδες. Αυτό που συζητήσαμε τότε, είναι ότι, προκειμένου να γίνει βιώσιμη η κατηγορία, πρέπει από τις 18, να υποβιβαστούν οι έξι, για να μείνουν 12. Κι όταν έγιναν, τελικά 12, βγήκε ένας υπουργός κι έκανε τις ομάδες 36, με στόχο να γίνουν, τα επόμενα χρόνια 18, για να γίνει βιώσιμη η κατηγορία! Αυτά μόνο εδώ συμβαίνουν!

Κάναμε ένα συμβούλιο, πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Τότε, είχα πει πως, αν δεν πάρουμε κάποια χρήματα από αυτά που μας υποσχέθηκαν, τηλεοπτικά και στοίχημα, ή έστω να πάρουμε τις απαραίτητες εγγυήσεις, να μην ξεκινήσουμε να παίζουμε. Δεν μπορώ να σας περιγράψω τι έγινε, όλοι οι πρόεδροι δε με άκουσαν και συνεχίσαμε κανονικά. Εγώ το περίμενα πως δε θα πάρουμε χρήματα. Σε εκείνο το χρονικό σημείο, είχαμε βάλει εγγυητικές κι αρκετά ακόμα χρήματα. Σε διαφορετική περίπτωση, θα είχα φύγει από τότε. Έχουμε πάρει 25.000 ευρώ, μέχρι στιγμής, ενώ τα έξοδα για μία ομάδα Σούπερ Λιγκ 2, ακόμα και με το χαμηλότερο μπάτζετ, είναι 600.000 ευρώ. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό το πράγμα”.

Για το, αν τη νέα σεζόν, θα εμπλακεί με άλλη ποδοσφαιρική ομάδα:

“Προς το παρόν, δε με ενδιαφέρει η εμπλοκή μου αλλού, θέλω να ηρεμήσω και να κοιτάξω τη δουλειά μου και την επιχείρησή μου. Το ποδόσφαιρο το αγαπώ, θα παρακολουθώ και τον Απόλλωνα, αλλά δε θα εμπλακώ”.

Για το αν υπάρχουν ήδη ενδιαφερόμενοι για την ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας:

“Με πήραν τηλέφωνο κάποιοι άνθρωποι που θέλουν να εμπλακούν. Να τελειώσει η χρονιά και θα το δούμε. Ένας από αυτούς που με πήραν τηλέφωνο, ήταν ο Ζήσης Ντελόπουλος, τον οποίο εγώ αποθαρρύνω να εμπλακεί”.

Για το όριο βαθμών σωτηρίας στον Α’ όμιλο της κατηγορίας και τις πιθανότητες κάποιων ομάδων:

“Θεωρώ ότι το όριο είναι 35 βαθμοί, με 35 σώζεσαι. Σίγουρα, ακόμα κι ο Ολυμπιακός Βόλου, ο οποίος έχει λιγότερες ελπίδες να σωθεί, αν κερδίσει αύριο στην Κατερίνη, τον Πιερικό, είναι κι αυτός μέσα στο παιχνίδι. Η Καβάλα έχει δύσκολα παιχνίδια. Για εμάς, μένει ένα νικηφόρο αποτέλεσμα για τη σωτηρία, το σημαντικό ματς για εμάς είναι με τον ΠΑΟΚ Β’, την τελευταία αγωνιστική, στην έδρα μας”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις