Ξέσπασμα Μπέου κατά των “Big-5”: Βγάζετε 30 εκατ. το χρόνο και θέλετε να πληρώνουν άλλοι τα επεισόδια των οπαδών σας


Μοιράσου το άρθρο

Το θέμα της διατήρησης ή απόσυρσης της διάταξης που προστέθηκε το περασμένο καλοκαίρι στον Πειθαρχικό Κώδικα, σύμφωνα με την οποία εφόσον η φιλοξενούμενη ομάδα δε ζητήσει εισιτήρια για τους φιλάθλους της και αυτοί τα προμηθευτούν από τη γηπεδούχο ομάδα, σε περίπτωση επεισοδίων θα τιμωρείται η γηπεδούχος ομάδα και όχι η φιλοξενούμενη, “άναψε φωτιές” στο ΔΣ της Super League και είχε ως αποτέλεσμα οι ομάδες να χωριστούν σε “μεγάλες” και “μικρές” με γνώμονα τον όγκο των οπαδών τους.

Οι εκπρόσωποι των μικρών ομάδων, ήθελαν να ληφθεί απόφαση για  την κατάργηση του συγκεκριμένου άρθρου ώστε να μην έχουν ευθύνη για την παρουσία των φιλάθλων των μεγάλων ομάδων και να μην χρειάζεται να ελέγχουν αυστηρά τη διάθεση των εισιτηρίων.Το αντίθετο ήθελαν οι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Άρης και ΑΕΚ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ειπώθηκαν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Μπουτσικάρης (Παναθηναϊκός): Δεν πρέπει να φταίει η ομάδα (σ.σ. η φιλοξενούμενη) όταν πάνε οπαδοί της χωρίς να τους έχει δώσει εισιτήρια.

Β. Γκαγκάτσης (Απόλλων): Θα παίρνουμε 5.000 ευρώ από τα εισιτήρια και θα πληρώνουμε 30.000 για τα επεισόδια που κάνουν οπαδοί άλλων ομάδων.

Μπέος (Βόλος): Τι καραγκιοζιλίκια είναι αυτά. Αυτά που λέγονται είναι κατάπτυστα. Να έρχεστε και να σπάτε το γήπεδο και να μην  πληρώνετε επειδή η μετακίνηση δεν είναι οργανωμένη. Να την κάνετε οργανωμένη. Εμείς πως να ξέρουμε τι ομάδα είναι αυτοί που παίρνουν εισιτήρια. Θα κοιτάμε τον άλλον στα μάτια και θα καταλαβαίνουμε τι ομάδα είναι; Έχετε 30 εκατομμύρια έσοδα το χρόνο κι όταν κάνουν επεισόδια οι οπαδοί σας θέλετε να τα πληρώνουν άλλοι.

Το θέμα οδηγήθηκε σε ψηφοφορία και το αποτέλεσμα ήταν 9-5. Για να γίνει εισήγηση στην ΕΠΟ για την απάλειψη της διάταξης, έπρεπε να ψηφιστεί από τα 2/3 των ΠΑΕ της Super League, κάτι που δεν επετεύχθη.

soccerplus.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις