“Μαχαιριά” (2-2) στο τέλος για τον Ολυμπιακό, με το ένα πόδι στη Γ’ Εθνική οι ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός έπαιζε “τελικό ζωής” στην Κατερίνη, κόντρα στον Πιερικό, ήταν αντάξιος των περιστάσεων, όντας καλύτερος του αντιπάλου του, κρατούσε τη νίκη στα χέρια του, μέχρι το 92′, αλλά ο Κανούλας είχε άλλη άποψη, ισοφαρίζοντας το ματς, στις τελευταίες στιγμές της αναμέτρησης, ρίχνοντας “στο καναβάτσο” τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι, μόνο με θαύμα, πλέον, θα παραμείνουν στη Σούπερ Λιγκ 2 – Σιαφά (32′) και Κότος (71′) οι ερυθρόλευκοι σκόρερ, δύο φορές “χτύπησε” ο σέντερ φορ του Πιερικού (55′, 92′).

Η ερυθρόλευκη διάταξη

Σε σχηματισμό 4-2-3-1, ο Ξενοδόχοβ ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ήταν ο Μαρκοπουλιώτης, αριστερό ο Παπακώστας και στόπερ οι Φιλίποβιτς και Στάμου. Στα αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Μάνγκα και Κόλα, με τον Κότος να κινείται μπροστά από αυτούς, σε ρόλο “δεκαριού”. Στις πτέρυγες, μεσοεπιθετικά, αγωνίστηκαν οι Κουντουριώτης και Βερνάρδος, με τον Όσκαρ Σιαφά να είναι ο σέντερ φορ.

Με εξαιρετικό ρυθμό και… Ολυμπιακό το πρώτο ημίχρονο

“Ερυθρόλευκο” το πρώτο κομμάτι του παιχνιδιού, με τον Πιερικό να πραγματοποιεί την πρώτη τελική προσπάθεια με το σουτ του Ζαφειράκη, στο πρώτο λεπτό, να καταλήγει στην αγκαλιά του Ξενοδόχοβ αλλά τον Ολυμπιακό, επτά λεπτά αργότερα, να σπαταλά τη δική του “κλασική” ευκαιρία για τέρμα, με τον Βερνάρδο, ύστερα από προσωπική του ενέργεια και σουτ, να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Γαλάνη. Στο 10′, ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού είχε ακόμα μία μεγάλη στιγμή να ανοίξει το σκορ. Ο Παπακώστας έβγαλε την μπαλιά, με τον Σιαφά να αφήνει για τον Βερνάρδο, ο οποίος, σε θέση τετ-α-τετ με τον Γαλάνη, νικήθηκε από τον πορτιέρε του Πιερικού, αποσοβώντας το 0-1.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να… “τρομοκρατεί” τον Πιερικό κι είχε νέα σπουδαία ευκαιρία για γκολ. Ο Σιαφά έβγαλε στην “πλάτη” της άμυνας τον Κότος, με τον επιτελικό χαφ των φιλοξενουμένων να περνά τον Γαλάνη και να πλασάρει, από πολύ πλάγια θέση, άουτ. Ο Πιερικός, στο 17′, “απάντησε” με ένα σουτ του Ζαφειράκη που βρήκε σε ετοιμότητα τον Ξενοδόχοβ.

Στο 24′, ο Πιερικός έχασε τη δική του σημαντική ευκαιρία για το προβάδισμά του. Έγινε η σέντρα από τον Ζαφειράκη που κινείτο από την αριστερή πλευρά, με τον Βασίλη Παπαδόπουλο να επιχειρεί ένα σουτ, από το ύψος της μικρής περιοχής, στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, όμως, ο Ολυμπιακός είχε ξανά “απάντηση”, με το πλασέ του Κουντουριώτη να απομακρύνεται δύσκολα από τον τερματοφύλακα Γαλάνη, σε κόρνερ.

Τελικά, αυτό που δικαιούτο ο Ολυμπιακός, στο πρώτο ημίωρο, το βρήκε στο 32′, με τον Σιαφά. Ο Μαρκοπουλιώτης έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, με τον επιθετικό από την Ισημερινή Γουινέα να πιάνει το σουτ στην κίνηση και να νικά τον Γαλάνη για το 0-1.

Ο Πιερικός έψαξε, άμεσα, απάντηση και παραλίγο να την έχει στο 34′, με την κεφαλιά του Τόσκα, μέσα από τη μικρή περιοχή, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Κριμιζά, να καταλήγει μόλις άουτ. Οι γηπεδούχοι είχαν κι άλλη σπουδαία ευκαιρία για το 1-1, στο 41ο λεπτό. Ο Βασίλης Παπαδόπουλος επιχείρησε μία όμορφη σέντρα από τα δεξιά, με τον Κανούλα να προσπαθεί να μπει στην πορεία της μπάλας, προκειμένου να τη στείλει στην εστία, με εξουδετερωμένο τον Ξενοδόχοβ, στο δεύτερο δοκάρι, δίχως να την προλαβαίνει, με την μπάλα να περνά άουτ.

Αυτή ήταν κι η τελευταία καλή στιγμή ενός ημιχρόνου με εξαιρετικό ρυθμό, στο οποίο δικαιότατα ο Ολυμπιακός προηγείτο, βάσει της πολύ καλής του εμφάνισης.

Κανούλας, ο “τιμωρός”

Με την ίδια διάθεση, παρά το υπέρ του προβάδισμα, ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, έχοντας την πρώτη καλή στιγμή της επανάληψης. Συγκεκριμένα, στο 47′, ο Κόλα επιχείρησε ένα σουτ, το οποίο απομάκρυνε δύσκολα σε κόρνερ ο Γαλάνης. Ο Πιερικός, όμως, στο 55′, στην πρώτη δική του φάση στο δεύτερο μέρος κατάφερε να ισοφαρίσει. Ο Μηλιώτης έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, με τον Κανούλα να εκμεταλλεύεται τη σύγχυση στην ερυθρόλευκη άμυνα και να νικά, με κοντινό πλασέ, τον Ξενοδόχοβ, για το 1-1.

Το παιχνίδι, μετά το γκολ των γηπεδούχων, κύλησε, με τις δύο ομάδες να έχουν πάθος στις προσωπικές μονομαχίες, αλλά να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικές στην απόπειρα δημιουργίας. Ο καλός ρυθμός της πρώτης ώρας αντικαταστάθηκε από ένα αργό τέμπο, με Πιερικό και Ολυμπιακό να ψάχνουν, για κάποια λεπτά, τους ρόλους τους, εντός αγωνιστικού χώρου. Και στην επόμενη καλή στιγμή που καταγράφηκε, στο ΔΑΚ Κατερίνης, ο Ολυμπιακός πήρε ξανά “κεφάλι” στο σκορ. Ο Ξύδας κινήθηκε εντός περιοχής και σέντραρε για τον Κότος, ο οποίος βρήκε ισορροπία και σούταρε εκπληκτικά, στο αριστερό “παραθυράκι” του, ανήμπορου να αντιδράσει, Γαλάνη, για το 1-2.

Ο Πιερικός δεν “ξαφνιάστηκε” και βγήκε αμέσως στην επίθεση, προκειμένου να ισοφαρίσει εκ νέου. Μία “μίνι” πολιορκία στα ερυθρόλευκα “καρέ”, δύο λεπτά μετά το γκολ του Κότος, είχε αποτέλεσμα δύο κεφαλιές των παικτών του Πιερικού, οι οποίες πέρασαν, αμφότερες, άουτ. Ο Ολυμπιακός κλήθηκε να διαχειριστεί το υπέρ του αποτέλεσμα και τα πήγαινε περίφημα, για αρκετά λεπτά, με τους παίκτες του Τίμου Καβακά να διατηρούν την κατοχή της μπάλας και να κρατούν, μακριά από την περιοχή τους, τους γηπεδούχους. Στο 83′, ένα μακρινό σουτ του Χαρτσιά έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Ξενοδόχοβ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός έχασε σπουδαία ευκαιρία να “τελειώσει” το ματς, με τον Σιαφά να πραγματοποιεί ένα εξαιρετικό σουτ, υποχρέωνοντας τον Γαλάνη να απομακρύνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Κι εκεί που όλα έδειχναν, μπαίνοντας στις καθυστερήσεις, ότι ο Ολυμπιακός θα φύγει με ένα τεράστιο “διπλό” από το ΔΑΚ Κατερίνης, στο 92′ ο Πιερικός ισοφάρισε εκ νέου, ξανά με τον Κανούλα. Ο σέντερ φορ των γηπεδούχων εκμεταλλεύτηκε πάλι μία αδράνεια της άμυνας του Ολυμπιακού Βόλου, μετά από σουτ συμπαίκτη του που χτύπησε στο δοκάρι, κι έστειλε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα, για το 2-2. Το ματς έγινε “ροντέο” και, λίγο έλειψε, στο 95′ ο Πιερικός να βάλει το γκολ που θα έστελνε, από σήμερα, και μαθηματικά τον Ολυμπιακό Βόλου στη Γ’ Εθνική. Ο Κανούλας, εξ’ επαφής, δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Ξενοδόχοβ, ο οποίος του αρνήθηκε τη νίκη της ομάδας του και το προσωπικό του “χατ-τρικ”, με το 2-2 να παραμένει μέχρι το τέλος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Πιερικός (Γιώργος Βαζάκας): Γαλάνης, Μηλιώτης (67′ λ.τρ. Χατζάρας), Χαρτσιάς, Παντελιάδης, Κουκόλης, Τόσκας (63′ Σούνταρ), Κριμιτζάς (82′ Φωκαΐδης), Ζαφειράκης (82′ Μπουόλι), Ντίνας, Β. Παπαδόπουλος, Κανούλας.

Ολυμπιακός Βόλου (Τίμος Καβακάς): Ξενοδόχοβ, Παπακώστας, Μαρκοπουλιώτης, Φιλίποβιτς (73′ λ.τρ. Γκαργκαλατζίδης), Στάμου, Βερνάρδος, Κόλα, Μάνγκα, Κότος (84′ Ντιαμπί), Κουντουριώτης (62′ Ξύδας), Σιαφά

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις