Κυνηγώντας… το “απίστευτο”: Όλα τα δεδομένα για την παραμονή του Ολυμπιακού Βόλου

Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν κατάφερε να κερδίσει τον Πιερικό, στην Κατερίνη, χθες το μεσημέρι (20/4), με την υπόθεση παραμονή για εκείνον στην κατηγορία να φαντάζει πάρα πολύ δύσκολη, αν όχι απίθανη.

Ο Ολυμπιακός, δύο “στροφές” πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, απέχει πέντε βαθμούς από την 13η θέση που “χαρίζει” τη σωτηρία.

Η βαθμολογία των ομάδων που διεκδικούν την παραμονή:

12. Απόλλων Λάρισας 32
13. Πιερικός 31
————————-
14. Καβάλα 30
15. Πανσερραϊκός 29
16. Ολυμπιακός Βόλου 26

Σε πρώτη φάση, ο Ολυμπιακός οφείλει να κερδίσει και τα δύο παιχνίδια που του έμειναν, μέχρι την ολοκλήρωση των αγωνιστικών του υποχρεώσεων, κόντρα σε Απόλλωνα Λάρισας στη Νεάπολη και Ολυμπιακό Β’, στου Ρέντη. Με το “εξάποντό” του θα φτάσει τους 32 βαθμούς και θέλει να ελπίζει ότι θα βάλει, από κάτω του, στη βαθμολογία τρεις ομάδες που, τη δεδομένη χρονική στιγμή, έχουν καλύτερη συγκομιδή από εκείνον.

Ο 15ος Πανσερραϊκός, με 29 πόντους, έχει εκτός έδρας παιχνίδι με την Αριδαία και, τελευταία αγωνιστική, αντιμετωπίζει τη Νίκη, στις Σέρρες. Η 14η Καβάλα των 30 βαθμών θα παίξει με τον Ηρακλή, στο “Ανθή Καραγιάννη” και με την πρωταθλήτρια Βέροια, στην έδρα της. Ο Πιερικός, με 31 πόντους, βρίσκεται μόλις πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και θα παίξει ακόμα ένα παιχνίδι, κόντρα στην ΑΣΑ, στην Κατερίνη, καθώς έχει να κάνει και το ρεπό του. Τέλος, ο 12ος και περισσότερο ασφαλής Απόλλων Λάρισας των 32 βαθμών αγωνίζεται με τον Ολυμπιακό Βόλου στη Νεάπολη και με τον ΠΑΟΚ Β’ στη Φιλιππούπολη.

Σε περίπτωση ισοβαθμιών, οι ερυθρόλευκοι υπερτερούν της Καβάλας, ενώ εκκρεμεί το τί γίνεται σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Απόλλωνα, καθώς δεν έχουν αγωνιστεί ακόμα, μεταξύ τους, στον Βόλο. Αντίθετα, Πανσερραϊκός και Πιερικός υπερτερούν του Ολυμπιακού, σε περίπτωση ισοβαθμίας τους.

Όπως γίνεται αντιληπτό, με πρόχειρους υπολογισμούς της διαμόρφωσης της βαθμολογίας, μέχρι το τέλος, οι πιθανότητες της ερυθρόλευκης παραμονής είναι κάτι λιγότερο από περιορισμένες. Αλλά, όσο ζει, πρέπει να ελπίζει και να παλέψει, μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις