Ο… “περίεργος” όρος στο συμβόλαιο Κούτσια, κινδυνεύει να τον χάσει ο ΠΑΟΚ

Μετά και τον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου, ο Γιώργος Κούτσιας δεν πρόκειται να συμπληρώσει τα 800 αγωνιστικά λεπτά συμμετοχής στον ΠΑΟΚ και έτσι τίθεται σε ισχύ buy out 2 εκατ. ευρώ στο συμβόλαιο του, το οποίο και θα είναι σε ισχύ ως τις 15 Αυγούστου.

Ο πρώτος ημιτελικός Κυπέλλου μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού σηματοδότησε την ενεργοποίηση του buy out ύψους 2 εκατ. ευρώ στο συμβόλαιο του Γιώργου Κούτσια. Buy out που θα ενεργοποιούνταν στην περίπτωση που ο 18χρονος επιθετικός του Δικεφάλου δεν ξεπερνούσε στη φετινή σεζόν τα 800 λεπτά συμμετοχής σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα της πρώτης ομάδας (σ.σ. δεν συνυπολογίζονται τα λεπτά στον ΠΑΟΚ Β’).

Oι φετινές συμμετοχές με την πρώτη ομάδα

Πλέον λοιπόν, μετά και το παιχνίδι της Μεγάλης Πέμπτης ο ΠΑΟΚ στην καλύτερη των περιπτώσεων θα δώσει ως το τέλος της χρονιάς 8 ακόμη παιχνίδια. Εξι στα playoffs και το πολύ δύο αν προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου. Κάτι που δηλαδή μεταφράζεται σε 720 εναπομείναντα αγωνιστικά λεπτά (750 αν προστεθεί και το ενδεχόμενο παράτασης).

Ακόμη και όλα να τα πάρει ο διεθνής με τις “μικρές” εθνικές ομάδες φορ, δεν θα συμπληρώσει το ορόσημο των 800 λεπτών (χρόνος που θα αφαιρούσε το buy out), αφού φέτος έχει αγωνιστεί μόλις 39: 19 έπαιξε στον προκριματικό του Conference League με τη Ριέκα, 8′ στο παιχνίδι με τη Λίνκολν στο Γιβραλτάρ και άλλα 4′ στη φιλοξενία της Κοπεγχάγης στον όμιλο, ενώ τέλος πήρε και 8 λεπτά στην αναμέτρηση Κυπέλλου με την ΑΕΛ.

Ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού

Συνεπώς, τίθεται πλέον σε ισχύ το buy out των 2 εκατ. ευρώ, το οποίο διατηρείται ως τις 15 Αυγούστου μιας και μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία και ως το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου, απαλείφεται (σ.σ. αντίστοιχα, ίσχυε και πέρυσι, με το όριο αγωνιστικής συμμετοχής να είναι τα 600 λεπτά, τα οποία επίσης δεν έπιασε ο Κούτσιας.

Ενδεικτικό ότι οι διάφορες προτάσεις της Τορίνο, κατατέθηκαν μετά το χρονικό όριο του Δεκαπενταύγουστου και έτσι ο ΠΑΟΚ διαπραγματεύτηκε, χωρίς να δεσμεύεται από buy out).

Εξέλιξη που προφανώς κάνει ακόμη πιο δελεαστικό το πακέτο του Ελληνα επιθετικού για τους αρκετούς έτσι κι αλλιώς ενδιαφερόμενους που υπάρχουν γι’ αυτόν, όπως η Ντόρτμουντ και η Γκλάντμπαχ, τους οποίους και είχε αποκαλύψει το SPORT24.

Πηγή: sport24

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις