Ήττα για τη Νίκη από τον Ολυμπιακό Β’ με πρωταγωνιστή τον Ανδριανό

Ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να ήταν διαφήμιση για το ποδόσφαιρο κατάφερε ένας διαιτητής να το χαλάσει και να εκνευρίσει, τόσο τους ποδοσφαιριστές όσο και τους φιλάθλους. Ο κ. Ανδριανός αρνήθηκε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις πέναλτι στη Νίκη, έδωσε με ευκολία αντίστοιχο πέναλτι στους φιλοξενούμενους, έκοβε συνεχώς τον ρυθμό με συνεχή σφυρίγματα (ειδικά με το σκορ στο 0-1) και κατάφερε να γίνει πρωταγωνιστής σ’ ένα ματς χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Βοΐλης στο 55’, ευστοχώντας από την άσπρη βούλα, σε ανατροπή του Σουρλή από τον Ανδρέου.

Στο καλό, από πλευράς θεάματος, πρώτο ημίχρονο, η Νίκη ήταν κυρίαρχη, σπαταλώντας πολλές ευκαιρίες στα καρέ του Στουρνάρα για να ανοίξει το σκορ. Στο δεύτερο μέρος ο καλός ρυθμός έσπασε ελέω Ανδριανού… με αποτέλεσμα το παιχνίδι να κριθεί από μία εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Η διάταξη της Νίκης

Ο Μανώλης Αποστολίδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα ο Κάσσος, αριστερά ο Αθανασίου και στο κεντρικό δίδυμο οι Ανδρέου και Γρομητσάρης. Παναγιωτίδης, Κυριακίδης και Τσουκαλάς ήταν η τριάδα των χαφ στον άξονα, με τους δύο πρώτους να αποτελούν τη βάση του τριγώνου, με ανασταλτικό, κυρίως, ρόλο και τον τελευταίο να κινείται ως “8-10”. Βλαχομήτρος (αριστερά) και Μιράντα (δεξιά) κινούνταν, μεσοεπιθετικά, στις πτέρυγες, με τον Νίκο Κουσκουνά να είναι ο μοναδικός προωθημένος στην κυανόλευκη επίθεση.

Κυρίαρχη η Νίκη μετά το 15’

Όμορφο ποδοσφαιρικό θέαμα παρακολούθησαν οι φίλοι της Νίκης Βόλου που έδωσαν το παρών στις εξέδρες του Πανθεσσαλικού, κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου.

Ισορροπημένο το πρώτο τέταρτο με τις δύο ομάδες να ξεδιπλώνονται όμορφα επιθετικά, ενώ από το 15’ έως το 45 η Νίκη ήταν κυρίαρχη σπαταλώντας όμως πολλές και μεγάλες ευκαιρίες.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή για τη Νίκη ήταν στο 16′. Ο Κυριακίδης πάσαρε κάθετα στον Κουσκουνά, με τον σέντερ φορ της Νίκης, σε θέση τετ-α-τετ με τον Στουρνάρα να πλασάρει άουτ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Ολυμπιακός απάντησε με μία δική του μεγάλη στιγμή. Ο Καρμπόβνικ έβγαλε τη σέντρα, με τον Πινακά να αστοχεί, από πλεονεκτική θέση εντός περιοχής, με το κεφάλι. Με τη συμπλήρωση του ημιώρου ο Στουρνάρα κράτησε το μηδέν στην εστία σε δυνατό σουτ του Βλαχομήτρου, στέλνοντας την μπάλα κόρνερ. Στο 38′, η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη έφτασε ξανά κοντά στο γκολ, με το δυνατό σουτ του Μιράντα, εντός περιοχής, να απομακρύνεται δύσκολα από τον ερυθρόλευκο τερματοφύλακα. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με ένα ωραίο σουτ του Αθανασίου, στις καθυστερήσεις των πρώτων 45′, στην κίνηση, ύστερα από σέντρα του Κουσκουνά από τα δεξιά, το οποίο μπλόκαρε ο πορτιέρε των φιλοξενουμένων.

Χάλασε το παιχνίδι ο Αδριανός

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε, όπως ακριβώς ολοκληρώθηκε και το πρώτο, με την μπάλα να πηγαίνει “πάνω-κάτω” από δύο ομάδες με διάθεση να δημιουργήσουν. Στο 53′, το σουτ του Κυριακίδη πέρασε λίγο άουτ κι ένα λεπτό αργότερα οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι, σε ανατροπή του Ανδρέου, πάνω στον Σουρλή, ο οποίος κινείτο από τα δεξιά, εντός περιοχής, σε ένα παρόμοιο μαρκάρισμα με εκείνο που δέχτηκε ο Μιράντα, στο πρώτο μέρος, με τον διαιτητή Ανδριανό να αρνείται το πέναλτι στη γηπεδούχο ομάδα. Την εκτέλεσή του ανέλαβε ο Βοϊλής στο 55′, κερδίζοντας τον Αποστολίδη που έπεσε σωστά στη δεξιά του γωνία, δίχως να μπορεί να αποκρούσει, όμως, την μπάλα για το 0-1.

Στο 60′ οι φιλοξενούμενοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους και να “κλειδώσουν” το “διπλό”, με τον Πινακά να επιχειρεί ένα σουτ στην κίνηση, ύστερα από σέντρα συμπαίκτη του, με την μπάλα να “τραντάζει” το οριζόντιο δοκάρι του Αποστολίδη και, στη συνέχεια, να απομακρύνεται.

Η Νίκη, στη συνέχεια, προσπάθησε να αντιδράσει, είχε την υπεροχή, επιχειρούσε να προσεγγίσει με υπομονή τα αντίπαλα καρέ, αλλά οι συνεχόμενες διακοπές και τα φάουλ δεν επέτρεπαν στην αναμέτρηση να πάρει τον επιθυμητό ρυθμό. Η επόμενη τελική προσπάθεια καταγράφεται στο 78′ με ένα σουτ του Τσουκαλά, εκτός περιοχής, το οποίο πέρασε άουτ.

Στο 81′, η Νίκη έχασε σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ο Γκαρσία έπαιξε γρήγορα το φάουλ που κέρδισε ο ίδιος, βγάζοντας, από πλάγια θέση, σε τετ-α-τετ τον Κουσκουνά, με τον σέντερ φορ της Νίκης να στέλνει, με δυνατό σουτ, την μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Στουρνάρα. Κι ενώ το ματς φαινόταν να έχει ξανά αγωνιστική ένταση, ο διαιτητής Ανδριανός φρόντισε ξανά να το… “χαλάσει”, με συνεχόμενες διακοπές και κίτρινες που βοηθούσαν τον Ολυμπιακό στη διαχείριση του υπέρ του σκορ.

Κι ενώ όλα έδειχναν πως θα κυλήσουν ήρεμα, μέχρι το τέλος, με το σκορ στο 0-1, ο Κουσκουνάς σπατάλησε στο 92′ μία ακόμα τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση. Ύστερα από ωραία ομαδική προσπάθεια των γηπεδούχων, ο σέντερ φορ της Νίκης εκτέλεσε από το ύψος του πέναλτι ανενόχλητος, με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ.

Νίκη Βόλου (Βοσνιάδης): Αποστολίδης, Κάσσος, Αθανασίου (85′ Ροχάνο), Γρομητσάρης, Ανδρέου, Παναγιωτίδης (65′ Μέτσε), Τσουκαλάς, Κυριακίδης (65′ Γκαρσία), Βλαχομήτρος (65′ Βασιλείου), Κουσκουνάς

Ολυμπιακός Β’ (Ιμπαγάσα): Στουρνάρας, Κινκουέ, Καρμπόβνικ, Καλογερόπουλος, Νίκολιτς, Μαρίνος, Βοΐλης, Κίτσος, Σουρλής, Πινακάς (80′ Ντόη)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις