Με νίκη επί του Απόλλωνα Λάρισας αποχαιρέτησε την κατηγορία

Ο Ολυμπιακός Βόλου κέρδισε τον Απόλλωνα Λάρισας 2-1 στο Δημοτικό Στάδιο της Νεάπολης, όμως οι τρεις βαθμοί δεν ήταν αρκετοί για να τον κρατήσουν ζωντανό στη μάχη της παραμονής στην SL2 καθώς οι ανταγωνιστές του “τσίμπησαν” βαθμούς.

Οι ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ με τον Κουντουριώτη στο 10′, με τους φιλοξενούμενους να ανταποδίδουν με τον Καραμόκο στο 39′. Το τελικό 2-1 διαμόρφωσε ο Ξύδας στο 83′.

Το ματς

Μπορεί ο Απόλλων Λάρισας να ήταν η ομάδα που καιγόταν για βαθμούς στη Νεάπολη κόντρα στον «καταδικασμένο» Ολυμπιακό Βόλου, ωστόσο οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο.

Οι φιλοξενούμενοι επέλεξαν να περιμένουν και να χτυπήσουν στην κόντρα. Στο 8’ ο Καραμόκο απείλησε την εστία του Ολυμπιακού Βόλου, με τον Ξενοδόχοβ να λέει όχι στο σουτ που επιχείρησε από πλάγια θέση ο επιθετικός του Απόλλωνα.

Στο 10’ ο Ολυμπιακός Βόλου άνοιξε το σκορ με όμορφο σουτ του Κουντουριώτη, έξω από την περιοχή.

Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν να είναι καλύτεροι, ελέγχοντας τον χώρο της μεσαίας γραμμής ακόμη και μετά το 1-0.  Στο 18’ ο Ολυμπιακός Βόλου έχασε μεγάλη, τριπλή ευκαιρία να κάνει δύο τα τέρματά του.

Αρχικά το σουτ του Σιαφά απέκρουσε ο Μάντζαρης, η μπάλα έφτασε στον Κατσούκη που σούταρε από κοντά, όμως ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα ήταν και πάλι εκεί. Η φάση παρέμεινε ζωντανή, με τον Σιαφά να γίνεται ο αποδέκτης, με το νέο σουτ να καταλήγει άουτ.

Στο 25’ ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να απειλήσουν, ωστόσο η κεφαλιά του Γιαννίτση σε κόρνερ του Βίγια, πέρασε άουτ.

Το συγκρότημα του Τίμου Καβακά συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας και στο 32’ άγγιξε το 2-0, όμως το σουτ του Σιαφά πέρασε μόλις άουτ.

Κόντρα στη ροή του αγώνα οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια. Συγκεκριμένα, στο 39’ ο Καραμόκο εκμεταλλεύτηκε το λάθος διώξιμο του Βερνάρδου και από κοντά έκανε το 1-1.

Οι ερυθρόλευκοι στο 44’ έχασαν σπουδαία ευκαιρία να προηγηθούν και πάλι στο σκορ. Ο Ο Κότος πάσαρε στον Κατσούκη, που πέρασε τον τερματοφύλακα αλλά το σουτ του έφυγε λίγο άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε τον ρυθμό του πρώτου μέρους, με τον αγχωμένο Απόλλωνα να προσπαθεί να πετύχει το νικητήριο γκολ και τον Ολυμπιακό Βόλου να παίζει πιο ελεύθερα αλλά όχι με την ίδια ένταση των πρώτων 45 λεπτών.

Στο 56’ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με την ανατροπή όταν ο Βίγια γέμισε με φάουλ στην περιοχή, ο Χατζής από το δεύτερο δοκάρι έπιασε αδύναμο σουτ που κατέληξε στην αγκαλιά του Βούγιοβιτς. Στο 63’ ο Ολυμπιακός απάντησε με εκτέλεση φάουλ του Κόλα που έβγαλε δύσκολα ο Μάντζαρης σε κόρνερ.

Κι ενώ ο ρυθμός συνεχώς έπεφτε οι γηπεδούχοι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 83’ Ο Σιαφά έκανε το σουτ, η μπάλα από κόντρες έφτασε στον Ξύδα που έσπρωξε την μπάλα στο βάθος της εστίας για το 2-1 που ήταν και το τελικό σκορ.

Το 2-1 παρέμεινε έως το τέλος με τους ερυθρόλευκους να κατακτούν τη νίκη, ωστόσο μία νίκη χωρίς αντίκρισμα γιατί ακόμη και με τρίποντο στο τελευταίο ματς, δεν προλαβαίνουν να σώσουν την κατηγορία.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός Βόλου (Καβακάς): Ξενοδόχοβ (46’ Βούγιοβιτς), Μαρκοπουλιώτης, Κόλα, Στάμου, Κατσούκης, Κότος, Ντιαμπί, Μάνγκα (58’ Πέλκας), Σιαφά, Κουντουριώτης (58’ Χατζής), Βερνάρδος (70’ Ξύδας)

Απόλλων Λάρισας (Γράφας): Μαντζάρης, Καλούσης, Σκούπρα, Τιμπουέ, Βίγια, Μπαλογιάννης (76′ Ζιάκας), Χατζής, Καραμόκο, Γιαννίτσης, Παναγιώτου, Ποτόσογλου (70′ Πετράκης)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις