Βοσνιάδης: «Με λίγα πράγματα, πιο ισχυρή η Νίκη του χρόνου»

Δηλώσεις, αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης της ομάδας του κόντρα στον Ολυμπιακό Β’, πραγματοποίησε ο τεχνικός της Νίκης Βόλου, Αλέκος Βοσνιάδης.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Η αρχική του τοποθέτηση ήταν η εξής:

“Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι κι ένα άδικο αποτέλεσμα για εμάς. Μία φάση έκανε ο αντίπαλος για το γκολ κι ένα δοκάρι, λίγο αργότερα, που μας βρήκε “ανοικτούς” πίσω. Αξίζαμε περισσότερα από αυτό το παιχνίδι. Ήταν το τελευταίο μας παιχνίδι, για φέτος, μπροστά στον κόσμο μας, θέλαμε να το κερδίσουμε, για να κρατηθούμε όσο το δυνατόν ψηλότερα και στη βαθμολογία. Ήρθε αυτό το αποτέλεσμα, όπως ήρθε. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια, μέσα στη χρονιά, ευχαριστούμε και τον κόσμο που, στο τέλος, παρά το αποτέλεσμα, χειροκρότησε την ομάδα. Ήταν τέτοια η μέρα που θέλαμε να κερδίσουμε και για τον Μανώλη (σ.σ. Αποστολίδη). Γίνονται αυτά στο ποδόσφαιρο.

Πάμε να παίξουμε το τελευταίο παιχνίδι και να κλείσουμε τη χρονιά, πιστεύω, όμορφα, όπως τη φτιάξαμε από κάποιο σημείο και μετά, με συνεχόμενα καλά αποτελέσματα”.

Για τη διαιτησία εις βάρος της ομάδας της Νίκης:

“Σφυρίγματα δίνονται πάντα, έχω πάντα την ίδια αντιμετώπιση. Ας κάνουμε εμείς αυτά που πρέπει να κάνουμε, ας μην κάναμε τα λάθη που κάναμε, ας βάζαμε τα γκολ και θα είχαμε διαφορετικό αποτέλεσμα. Εγώ πάντα επικεντρώνομαι στην ομάδα μου, στο τί έκανε και στο τί θα μπορούσε να κάνει. Θα φανεί σαν δικαιολογία, αν ασχοληθούμε με τον διαιτητή, αυτή η ομάδα αξίζει παραπάνω πράγματα και της αξίζουν συγχαρητήρια. Όποια “στραβή” μπορούμε να πάθουμε, μην ψάχνουμε ευθύνες αλλού και χάσουμε και το δίκιο μας.

Η ομάδα μας έπεισε τον κόσμο τη φετινή χρονιά, με λίγα πράγματα θα είναι ακόμα πιο ισχυρή του χρόνου. Θα ξεκινήσουμε από μία διαφορετική, καλύτερη αφετηρία, απ’ ό,τι πέρσι. Φέτος, μας έχουν αποδεχτεί όλοι όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο αυτού του επιπέδου, με αυτό το πρωτάθλημα. Έχουμε αλλάξει τελείως την κατάστασή μας, με ηρεμία, με σωστές αποφάσεις, να είμαστε ακόμα πιο δυνατοί, την επόμενη χρονιά”.

Για το αν είναι ικανοποιημένος από το πώς οι ποδοσφαιριστές του ανταποκρίθηκαν, απέναντι σε μία ομάδα με πολλά τρεξίματα:

“Η ομάδα είναι σε καλό επίπεδο, τα δικά μας τρεξίματα είναι πολύ καλά, είμαστε πολύ αθλητικοί. Στην αρχή, είχαμε ένα θεματάκι, στο πρώτο 15λεπτο. Στη συνέχεια, αλλάξαμε τον τρόπο, με τον οποίο αμυνθήκαμε, σε σχηματισμό κι απευθείας πήραμε το πάνω χέρι. Θα έπρεπε στο πρώτο ημίχρονο να έχουμε προηγηθεί. Στο δεύτερο, δεν μπήκαμε καλά, αλλά, γενικά, η πίεση της ομάδας πήγε καλά, μέχρι το τέλος, θα μπορούσαμε να είχαμε “γυρίσει” το παιχνίδι. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη γενική παρουσία, αλλά και από την αθλητικότητά μας. Και, μάλιστα, στο τέλος μιας πολύ πιεστικής χρονιάς για εμάς, με πολλά προβλήματα και πολλά παιχνίδια, ανά δύο και τρεις μέρες. Δε θα άντεχε άλλη ομάδα, με όλα αυτά που περάσαμε. Πολλές απουσίες, λίγοι διαθέσιμοι παίκτες, αντέξαμε και είμαι πολύ ευχαριστημένος από όσα έχουμε σαν ομάδα”.

Για τον Μανώλη Αποστολίδη:

“Επιλέξαμε να παίξει το τελευταίο του παιχνίδι, μπροστά στον κόσμο. Είναι ένα παιδί που ήταν στην πρωταθλήτρια ομάδα του 2013-14. Θέλαμε να τον τιμήσουμε, ήταν εξαιρετική η συμπεριφορά του. Επιλέξαμε, φέτος, να έρθει στην ομάδα, για να μπει σιγά-σιγά στο τεχνικό τιμ. Οι ομάδες που έχουν συνέχεια, είναι αυτές που σέβονται την ιστορία τους και παιδιά, σαν τον Μάνο. Ο Μάνος τίμησε την ομάδα και το σημαντικότερο απ’ όλα είναι ότι φεύγει “γεμάτος”, φεύγει ικανοποιημένος, κάναμε τα πάντα γι’ αυτόν. Έτσι πρέπει να είναι η Νίκη Βόλου, να τιμά αυτούς που την τιμάνε. Ο Μανώλης θα είναι και τα επόμενα χρόνια εδώ. Συγχαρητήρια για την πορεία του, για την ηθική του, τον συνάντησα και σε άλλες ομάδες, στον Απόλλωνα, στην ΑΕΛ. Ήταν δική μου επιλογή να έρθει σε αυτές. Νομίζω ότι κλείσαμε, όπως έπρεπε να κλείσουμε με αυτό τον σπουδαίο παίκτη, την καριέρα του”.

Για το ματς με τον Πανσερραϊκό:

“Προσπαθούμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια. Ακόμα και σε περίοδο που ήμασταν καλά, που είχαμε αποτελέσματα, μπορούν να υπάρξουν ατυχίες και να στραβώσουν παιχνίδια, το είδαμε και σήμερα. Στη Λάρισα (σ.σ. κόντρα στον Απόλλωνα), χάσαμε το απίστευτο και, στο επόμενο ακριβώς λεπτό, φάγαμε ένα γκολ από κόρνερ. Συμβαίνουν αυτά. Θα παίξουμε στις Σέρρες με στόχο τη νίκη και την καλύτερη δυνατή θέση στο πρωτάθλημα, για την ομάδα μας. Στόχος ήταν η εξάδα, θέλουμε φυσικά το καλύτερο δυνατό, αλλά πιστεύω γενικά πως ήταν μία πολύ καλή χρονιά και βάση για την επόμενη.

Βέβαια, έχουμε προβλήματα για το επόμενο ματς. Έχουμε τις κόκκινες του Παναγιωτίδη και του Μιράντα, τον τραυματισμό του Κυριακίδη. Να δούμε ποιοι θα είμαστε και εμείς θα πάμε να κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε για την ομάδα μας. Υπάρχουν κι άλλα παιδιά και θα παίξουν. Δε θα λέμε, απλά, ότι έχουμε βάθος. Να μπουν και τα άλλα παιδιά να παίξουν. Πάμε να παίξουμε το τελευταίο μας παιχνίδι και μετά να τα βάλουμε όλα κάτω, σε μία σειρά, για το μέλλον”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις