Ο ΠΑΟΚ σόκαρε τον Ολυμπιακό και πήγε τελικό – Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα

Σε έναν ημιτελικό που είχε στοιχεία θρίλερ ο ΠΑΟΚ κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου, μετά την ισοπαλία 1-1 με τον Ολυμπιακό στην παράταση.

Λιγοστές ήταν οι καλές στιγμές στο πρώτο μέρος, με τον Ολυμπιακό να χάνει μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 1-0 στο 40ο λεπτό, όταν ο Μασούρας δεν κατάφερε να νικήσει εξ’ επαφής τον Πασχαλάκη.

Στο πρώτο εικοσάλεπτου του β’ μέρους ήταν ίδια η εικόνα του ματς, ωστόσο μετά το 65ο λεπτό το ματς απέκτησε τρελό ρυθμό, με τις ευκαιρίες για τις δύο ομάδες να διαδέχονται η μία την άλλη.

Στο 66′ και στο 72′ ο Βάτσλικ ενήργησε σωτήρια σε συρτό σουτ του Μιτρίτσα και σε προσπάθεια του Λύρατζη αντίστοιχα, κρατώντας ανέπαφη την εστία του, ενώ στο 73′ η ομάδα του Πειραιά είχε διπλή ευκαιρία για γκολ, αρχικά με τον Μασούρα, που δεν κατάφερε να σουτάρει από πλεονεκτική θέση και στη συνέχεια με τον Ροντρίγκες, ο οποίος είδε τον Πασχαλάκη να αποκρούει το σουτ του.

Στο 81′ σουτ του Μπουχαλάκη απέκρουσε ο Πασχαλάκης, ενώ δύο λεπτά αργότερα μετά από λάθος του Καρβάλιο, ο Σοάρες πήγε να κρεμάσει από τη σέντρα τον Βατσλίκ αλλά ο Τσέχος απέκρουσε.

Στο 85′ ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού έκανε νέα επέμβαση σε σουτ του Μιτρίτσα από τα πλάγια.

Στο 102ο λεπτό ο Ελ Αραμπί ανατράπηκε από τον Πασχαλακη και ο ρέφερι, Μπόμπι Μάντεν, αφού είδε ο ίδιος τη φάση, καταλόγισε την παράβαση, με τον Ελ Αραμπί να αναλαμβάνει την εκτέλεση, νικώντας στο 105′ τον γκολκίπερ των «ασπρόμαυρων» με πέναλτι αλά Πανένκα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα πάντως οι Θεσσαλονικείς έφτασαν στην ισοφάριση. Από ωραία προσπάθεια του Λύρατζη από τα δεξιά, ο Σβαμπ έκανε σέντρα με το εξωτερικό και ο Ολιβέιρα με προβολή τροφοδότησε τον Τσόλακ, που με πλασέ από τη μικρή περιοχή νίκησε τον Βατσλίκ, κάνοντας το 1-1 για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος νωρίτερα είχε προχωρήσει σε τρεις αναγκαστικές αλλαγές, λόγω των τραυματισμών των Μπίσεσβαρ, Μιτρίτσα και Αουγκούστο. Με αυτό το σκορ στον τελικό πηγαίνει ο ΠΑΟΚ.

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-1

Γκολ: 105′ Ελ Αραμπί (Ολυμπιακός), 109′ Τσόλακ (ΠΑΟΚ)

Κίτρινες: Σισέ (Ολυμπιακός), Α. Ζίβκοβιτς (ΠΑΟΚ), Παπασταθόπουλος (Ολυμπιακός), Bαλμπουενά (Ολυμπιακός), Ίνγκασον (ΠΑΟΚ)

Κόκκινες: Αουγκούστο (ΠΑΟΚ)

Δοκάρια:

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Λαλά (111′ Κούντε), Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ-Εμβιλά, Μπουχαλάκης (111′ Βρουσάι), Μαντί Καμαρά (61′ Καρβάλιο), Ροντρίγκες (75′ Αγκιμπού Καμαρά), Μασούρας (87′ Βαλμπουενά), Τικίνιο (75′ Ελ Αραμπί)

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ, Αουγκούστο (89′ Σβαμπ), Κούρτιτς, Μπίσεσβαρ (46′ λ.τ Σοάρες, 105′ Τσόλακ), Μουργκ (62′ Μιτρίτσα, 89′ Τέιλορ), Α. Ζίβκοβιτς, Άκπομ (72′ Ολιβέιρα)

Διαιτητής: Μπόμπι Μάντεν

Βοηθοί: Ντέιβιντ Ρουμ, Κάλουμ Σπενς

4ος: Αλέξανδρος Τσακαλίδης

VAR: Πάβελ Πσκιτ

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις