Εντόπισαν τεχνικό υπολογιστών που “έσβηνε” ίχνη της Πισπιρίγκου

Έναν τεχνικό Η/Υ που “συνεργαζόταν” με την Ρούλα Πισπιρίγκου την τελευταία τριετία εντόπισαν οι αρχές. Φέρεται να διέγραφε τις αναζητήσεις της, με την υποδειξή της. Αναμένεται να καταθέσει.

Μια πρώτη άκρη για τις αναζητήσεις φαρμακευτικών ουσιών και σκευασμάτων της Ρούλας Πισπιρίγκου στο διαδίκτυο, σχετικά με την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, βρήκαν οι διωκτικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “Πελοπόννησος”, από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών Αττικής, έχει εντοπιστεί ένα άτομο, τεχνικός Η/Υ που “συνεργαζόταν” με την κατηγορουμένη την τελευταία τριετία, καθότι είχε ελλιπείς τεχνολογικές γνώσεις και μάλλον πίστευε ότι αν διέγραφε το ιστορικό των αναζητήσεων θα εξαφανίζονταν και τα ηλεκτρονικά της ίχνη.

Για τον λόγο αυτό η Ρούλα Πισπιρίγκου κατέφυγε αρκετές φορές στον τεχνικό υπολογιστών, που βάσει αξιόπιστων πηγών, είναι μεσήλικας κάτοικος Πατρών, με βαθιές γνώσεις και κάθε φορά που δεχόταν την επίσκεψη της 33χρονης προχωρούσε σε διαγραφές, με την υποδειξή της.

Από την ΕΛΑΣ εκτιμάται ότι ο τεχνικός Η/Υ έβλεπε και γνώριζε ποια ηλεκτρονικά ίχνη εξαφάνιζε και αναμένεται να κληθεί να δώσει κατάθεση.

“Είναι ένα δαιδαλώδες θέμα. Θα γίνουν καταθέσεις από τις δύο ιατροδικαστές και θα ακολουθήσει το πόρισμα των νέων ιατροδικαστών. Ο κ. Καρακούκης και κ. Καλογριάς είχαν εξετάσει ενδελεχώς την ιατροδικαστική έκθεση για τη Μαλένα. Έχουν καταλήξει στο συμπέρασμά τους, αλλά δεν το ανακοινώνουν. Τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, το τμήμα Ανθρωποκτονιών φέρεται να έχει εντοπίσει τον άνθρωπο που βοηθούσε τη Ρούλα Πισπιρίγκου να εξαφανίσει τα ηλεκτρονικά της ίχνη. Είναι Πατρινός, μεσήλικας, τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών. Σε αυτόν είχε καταφύγει η Ρούλα Πισπιρίγκου πολλές φορές”, είπε στο MEGA ο δημοσιογράφος της εφημερίδας “Πελοπόννησος”, Γιώργος Αναστασόπουλος.

Παράλληλα, το Ανθρωποκτονιών έχει προχωρήσει πολύ τη διαδικασία ανάκτησης στοιχείων από συσκευές της προφυλακισμένης κι όπως τονίζεται “τελικά θα καταστεί δυνατή η πλήρης ανάκτηση και αξιοποίησή τους”.

Πηγή: news247

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις