Δεύτερη θέση στη Θεσσαλία για το 2ο ΓΕΛ Βόλου στο μπάσκετ κοριτσιών (50 photos)

Την 2η θέση στη Θεσσαλία στους σχολικούς αγώνες μπάσκετ 2015-16 κατέκτησαν τα κορίτσια του 2ου ΓΕΛ Βόλου, χάνοντας στον τελικό από το ΓΕΛ Παλαμά με 53-41. Η τελική φάση του πρωταθλήματος διεξήχθη στο κλειστό του Παλαμά και οι Βολιώτισσες κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση στον τελικό, επικρατώντας νωρίτερα…

…του 4ου Λυκείου Λάρισας με 78-44, ύστερα από εξαιρετική εμφάνιση.
Τα κορίτσια του 2ου ΓΕΛ Βόλου είχαν να αντιμετωπίσουν μια πλήρη ομάδα, αποτελούμενη από 10 παίκτριες που αγωνίζονται στην ομάδα Νεανίδων των Τιτάνων Παλαμά, ενώ από τις Βολιώτισσες μόλις τρεις παίκτριες αγωνίζονται σε ομάδες της πόλης (δύο στον Ολυμπιακό Βόλου και μία στην Ανάληψη), ενώ το σύνολο των παικτριών ήταν μόλις επτά.
Συν τοις άλλοις, υπήρξε και μεγαλύτερη κούραση, από τη στιγμή που το Λύκειο του Παλαμά έπαιξε στον πρώτο ημιτελικό στις 9.30 το πρωί, ενώ το 2ο ΓΕΛ Βόλου αγωνίστηκε στον δεύτερο ημιτελικό στις 11.30 π.μ. Είχε λιγότερο χρόνο ξεκούρασης, περά από τις περιορισμένες επιλογές στον πάγκο.
Παρόλα αυτά αποδείχθηκε δυνατός αντίπαλος, τα κορίτσια πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις το παιχνίδι και ήταν κοντά στο σκορ, μέχρι το τελευταίο οκτάλεπτο.
Στην πρώτη περίοδο οι Βολιώτισσες ήταν μπροστά στο σκορ με 11-10. Στη συνέχεια, το Λύκειο Παλαμά πήρε το προβάδισμα και έχοντας ηγέτιδες στην επίθεση τις Θάλεια Μαγαλιού και Μαρία Μπενέκη έκλεισαν το ημίχρονο με διαφορά επτά πόντων (27-18).
Το 2ο ΓΕΛ Βόλου δεν παράτησε την προσπάθεια, πάλεψε, απέναντι σε μια ομάδα που είχε τη δυνατότητα να αλλάζει συνεχώς το σχήμα, να ξεκουράζει παίκτριες και να παίρνει «ανάσες». Οι Παλαμιώτισσες έβρισκαν λύσεις τόσο μέσα στη ρακέτα, όσο και από την περιφέρεια και συντηρούσαν σταθερά το προβάδισμα.
Το 2ο ΓΕΛ Βόλου στο 24′ μείωσε στους έξι πόντους (35-27), για να αναλάβει δράση στη συνέχεια η Μαγαλιού, η οποία με τους πόντους που σημείωσε (14 από τους 18 του ΓΕΛ Παλαμά στο 4ο οκτάλεπτο) οδήγησε την ομάδα της στη νίκη και στο τελικό 53-41.
Τα oκτάλεπτα: 10-11, 25-18, 35-27, 53-41
Διαιτητές: Καρακώστας-Τσιάπουλας
ΓΕΛ ΠΑΛΑΜΑ (Κ. Σερίφης): Μ. Μπενέκη 16, Μαγαλιού 26 (2), Τζέλλα 4, Μουτσάνα 3 (1), Εκκλησιάρχη 2, Ξένου 2, Μπακαβέλου, Γ. Μπούτα, Τσιμούρτου, Αντωνίου, Ηλ. Μπούτα.
2ο ΓΕΛ ΒΟΛΟΥ (Μ. Κακουλίδου): Διαμαντοπούλου 17, Νούλα 9, Μπουροπούλου 2, Καραμανλή 5 (1), Φραγκογιώργου 2, Χούτα 6, Τάσιου.

Νίκη στον ημιτελικό επί του 4ου ΓΕΛ Λάρισας
Νωρίτερα, στον ημιτελικό το 2ο ΓΕΛ Βόλου αντιμετώπισε το 4ο Λύκειο Λάρισας, με τις Βολιώτισσες να φτάνουν εύκολα στην επικράτηση με 78-44, παίζοντας πολύ ωραίο μπάσκετ και ελέγχοντας το παιχνίδι από την αρχή. Μετά την πρώτη περίοδο ανέβασαν ρυθμούς, έχοντας ένα πολύ καλό δεύτερο οκτάλεπτο (στους σχολικούς αγώνες η περίοδος διαρκεί οκτώ λεπτά), στο οποίο σημείωσαν 27 πόντους, έχοντας πολλά «κλεψίματα», καλές επιλογές στην επίθεση, παίζοντας παράλληλα και πολύ καλή άμυνα.
Η διαφορά των 16 πόντων του πρώτου ημίχρονου μεγάλωσε σταδιακά, με την Σταματία Διαμαντοπούλου να… φορτώνει με 34 συνολικά πόντους το αντίπαλο καλάθι, ενώ 20 πόντους σημείωσε η Βάλια Χούτα και 19 η Κατερίνα Νούλα.
Οκτάλεπτα: 14-8, 41-25, 61-36, 78-44
2ο ΓΕΛ ΒΟΛΟΥ: (Μ. Κακουλίδου), Καραμανλή, Χούτα 20, Τάσιου 2, Διαμαντοπούλου 34, Νούλα 19, Μπουροπούλου 2, Φραγκογιώργου 1.
4ο ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ: Λούπα, Παπαχρήστου, Κοκολιού, Αγγελή, Παπαδούλη, Φόρτη, Ζαχαριάδη 10, Σούρλα, Ντριστέλλα 34, Σδράκα, Τριανταφύλλου.
Πηγή: εφημερίδα «Θεσσαλία»

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις