Τσιμπανάκος: «Στις επιτυχίες ήμασταν όλοι μαζί, στην αποτυχία μόνος μου» (& ηχητικό)

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε, από τα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, ο ισχυρός άνδρας των ερυθρολεύκων, Ευρυπίδης Τσιμπανάκος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως εκείνος και οι συνεργάτες του κάνουν ό,τι μπορούν, προκειμένου η ομάδα να διεκδικήσει τη σωτηρία του της, διά της νομικής οδού, καθώς εκκρεμούν καταστάσεις για ομάδες της κατηγορίας, οι οποίες “σηκώνουν” κυρώσεις που δύνανται να φέρουν ανατροπή σκηνικού, στην υπόθεση “υποβιβασμός” από τη Σούπερ Λίγκα 2. Παράλληλα εξέφρασε το παράπονο πως στις επιτυχίες ήταν όλοι μαζί, στην αποτυχία νιώθει μόνος του.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ευριπίδη Τσιμπανάκου όπως αποδόθηκε από το goalpost.gr:

Η αρχική του τοποθέτηση ήταν η εξής:

“Θα κάνω μία αναδρομή από το 2016, μέχρι σήμερα. Ευχαριστώ κι εγώ, με τη σειρά μου, τους συνεργάτες μου, τον Δημήτρη Πέγιο, τους δημοσιογράφους της πόλης, όλα τα τοπικά σάιτ που ασχολήθηκαν με τον Ολυμπιακό, τη μεγάλη ομάδα της πόλης. Άσχετα με τις αποτυχίες ή τις επιτυχίες του, πάντα ο Ολυμπιακός θα βρίσκεται ψηλά.

Σε μία δύσκολη περίοδο για τον Ολυμπιακό, το 2016, όταν η ομάδα υποβιβάστηκε, πριν καν τελειώσει το πρωτάθλημα, εγώ, με μία επιτροπή του Ερασιτέχνη, μπήκαμε μπροστά και τρέξαμε κάποιες διαδικασίες, όταν η ομάδα ήταν στο κενό, δεν υπήρχε πουθενά, μόνο μία σφραγίδα παρέλαβα και χρέη, τίποτα άλλο. Πήραμε το Πανθεσσαλικό, αν θυμάστε, ήταν η έδρα μας τότε. Εγώ πλήρωσα για το Πανθεσσαλικό, η ομάδα χρωστούσε στα Ολυμπιακά Ακίνητα. Ξεκινήσαμε, κάναμε μία αξιοπρεπή πορεία και το καλοκαίρι αποχώρησα, ανέλαβε ο κ. Μποτσιβάλης που ήθελε να διοικήσει μόνος του. Στα μισά της περιόδου, τον Δεκέμβριο του 2017, η ομάδα ήταν με το ένα πόδι στο τοπικό. Χάναμε και διασυρόταν η ομάδα στο Βελούχι, στον Αλμυρό, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τις ομάδες αυτές. Μπήκα ξανά μπροστά, βοήθησα τον Ερασιτέχνη, με δική μου προτροπή και χρήματα, η ομάδα σώθηκε.

Την επόμενη χρονιά, χτίσαμε μία ομάδα-κόσμημα, πραγματικά, η οποία ανέβηκε στη Β’ Εθνική, αλλά λόγω της αναδιάρθρωσης Βασιλειάδη παίξαμε, του χρόνου, ξανά στη Γ’ Εθνική. Στην προσπάθεια εκείνη, όλα πήγαιναν καλά, λόγω της σχέσης μου και με τον Ερασιτέχνη, αλλά και λόγω της προσπάθειας του κυρίου Τόρη, ο οποίος, στα μισά της περιόδου, αποχώρησε. Έμεινα μόνος μου, “ξεκρέμαστος” οικονομικά, αλλά τα καταφέραμε, πήραμε το πρωτάθλημα κι αν δε γινόταν εκείνη η αναδιάρθρωση, ίσως μιλούσαμε διαφορετικά, αυτήν τη στιγμή.

“Ευχαριστώ Καρυπίδη και Μαρινάκη”

“Υπήρχαν βοήθειες φίλων, προσωπικές σχέσεις ανθρώπων που βοήθησαν. Το λέω και δημόσια, ευχαριστώ και τον κ. Καρυπίδη και τον κ. Μαρινάκη που μας βοήθησαν εκείνη τη χρονιά, αλλά κι άλλοι φίλοι μου, εφοπλιστές, που βοήθησαν, προκειμένου ο σύλλογος να κρατηθεί ζωντανός. Το χρονικό διάστημα 2019-21 ήμασταν στη Football League με μηδαμινά έσοδα, με covid. Για να μην πω για τα υπόλοιπα πενιχρά έσοδα που υπήρχαν. Το λιγότερο που βάλαμε, εκείνη την περίοδο, ήταν 500 χιλιάδες ευρώ. Αυτά τα χρήματα μπήκαν από 1-2 τσέπες, από κανέναν άλλον”.

“Άλλα ήταν τα πέτρινα χρόνια”

“Διαβάζω για πέτρινα χρόνια. Πέτρινα χρόνια έζησα εγώ, όταν έπαιζα στον Ολυμπιακό, που δεν είχε λεφτά να πάει αποστολή ή όταν δε σταματούσαμε, στο δρόμο, να φάμε. Η ομάδα, αυτήν τη στιγμή, αξιοπρεπώς μπορεί να υποβιβάστηκε, αν και ακόμα υπάρχει ένα ερωτηματικό, αλλά συνεχίζει να προσπαθεί για την ιστορία του, για το σήμα του, δε χαρίζεται σε κανέναν, αγωνιστικά, με αξιοπρέπεια. Χάσαμε κάποιους πόντους που θα μπορούσαν να μας είχαν χαρίσει, αγωνιστικά, την παραμονή”.

“Η ομάδα έτρεξε με αξιοπρέπεια”

“Φέτος, η χρονιά ήταν πολύ δύσκολη οικονομικά, με μετοχικό κεφάλαιο, με εγγυητική. Βρήκαμε, όμως, τη δύναμη, βρήκαμε τα χρήματα, τα οποία καταβλήθηκαν έγκαιρα. Η ομάδα “έτρεξε” με αξιοπρέπεια, αλλά δεν τα καταφέραμε, αποτύχαμε εγώ έχω μάθει να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Στο ποδόσφαιρο έτσι είναι, υπάρχουν επιτυχίες κι αποτυχίες. Στις επιτυχίες, ήμασταν πάντα όλοι μαζί, στις αποτυχίες, μόνος μου. Δε φοβάμαι, έχω μάθει να συνεχίζω έτσι, η ομάδα θα τελειώσει με αξιοπρέπεια τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις, την Κυριακή, και, από ‘κει και πέρα, θα δούμε τι μέλει γενέσθαι, για την επόμενη μέρα”.

“Γυρνούσαμε από εδώ κι από εκεί σαν τους τσιγγάνους”

“Αυτήν την εξαετία, εγώ και η διοίκηση του Ολυμπιακου Βόλου ολοκληρώσαμε ένα μεγάλο εγχείρημα, το προπονητικό μας κέντρο. Ως ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, παλιότερα, γνωρίζω πως δεν υπήρχε ποτέ κάτι τέτοιο, μία κάναμε προπόνηση σε βοηθητικά, μία σε ξερά γήπεδα, γυρνούσαμε από εδώ κι από εκεί σαν τους τσιγγάνους. Ο Ολυμπιακός Βόλου παρέλαβε ένα χωράφι και καταφέραμε να το μετατρέψουμε σε ένα υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο, με τρία γήπεδα. Μου κόστισε χιλιάδες ευρώ από την τσέπη μου και μία μικρή συμμετοχή είχε κι η κυρία Κολυνδρίνη, που την ευχαριστώ, ήταν αρωγός δίπλα μου, όπως ευχαριστώ και τον Δήμαρχο, για την παραχώρηση του ακινήτου. Άφησα μια παρακαταθήκη για τους επόμενους που θα αναλάβουν. Όταν ήρθα, βρήκα συντρίμμια, εγώ θα αφήσω κάτι. Μακάρι να γίνει και καλύτερο”.

“Ζημιωμένος, οικονομικά και ηθικά”

“Δεχτήκαμε πόλεμο, λίγο-πολύ, όλοι γνωρίζουμε, είμαστε σε μία μικρή κοινωνία. Κάναμε λάθη, εγώ πρώτος το παραδέχομαι, φυσικά. Εγώ το πλήρωσα, όμως, το λάθος μου, έχασα τα χρήματά μου. Ζημιωμένος, οικονομικά και ηθικά. Εύχομαι ο Ολυμπιακός Βόλου να σηκώσει ξανά κεφάλι, που θα σηκώσει, κι εγώ θα είμαι δίπλα του, να βοηθάω πάρα πολύ, όσο μπορώ και μου επιτρέπουν οι δουλειές μου και οι προτεραιότητές μου. Η ομάδα αυτή είναι η οικογένειά μου, δεν ήταν διασκέδασή μου. Γι’ άλλους, δεν ήταν αυτό, μπορεί να ήταν τρίτη, τέταρτη επιλογή, για μένα δεν ήταν έτσι. Είμαι δεμένος με την οικογένειά μου και με τον Ολυμπιακό και, γι’ αυτόν τον λόγο, πρέπει να πάμε παρακάτω”.

“Δε μας ενόχλησε η Δημοτική Αρχή”

“Θέλω να είμαστε ειλικρινείς. Τα τελευταία δύο χρόνια, η Δημοτική Αρχή δε μας ενόχλησε, αντίθετα, μας βοήθησε. Εύχομαι η επόμενη μέρα του Ολυμπιακού Βόλου να είναι λαμπρή. Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια όλους τους συνεργάτες μου ξανά, ο κόσμος μπορεί να έχει δίκιο που κρίνει, υπάρχει οργή και το καταλαβαίνω, καλό, όμως, θα είναι να μη βρίζουν οικογένειες. Ευχαριστώ και τους οργανωμένους που ήταν δίπλα μας και με υποστήριξαν, εκτός από 2-3 πρόσωπα, που έθιξαν οικογένειες. Εκεί υπάρχει “κόκκινη γραμμή”. Εύχομαι ο Θεός να τους κρίνει”.

“Ο Ερασιτέχνης δεν ήταν κοντά μου”

“Πρέπει ο Ολυμπιακός να κοιτάξει την επόμενη μέρα, να υπάρξει σιγουριά, ο Ερασιτέχνης, ως θεματοφύλακας, να βρει την καλύτερη δυνατή λύση και να είναι δίπλα στον άνθρωπο που θα αναλάβει, γιατί ένα δικό μου παράπονο ήταν πως εγώ ήμουν κοντά τους, αλλά αυτοί δεν ήταν τόσο κοντά μου. Δε θέλω να μιλήσω πολύ γι’ αυτό, δεν έχω εμμονές, αλλά όταν τα μέλη του Δ.Σ. δεν παίρνουν διαρκείας ή όταν μου φέρνουν αποδείξεις 17 ευρώ, για να πληρώσω μέχρι και μερικά μπουκαλάκια νερό, ενώ έχω βάλει εκατομμύρια ευρώ, είναι ντροπή. Δεν πειράζει, στις μικρές κοινωνίες συμβαίνουν αυτά, αλλά ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μεγάλη ομάδα. Φυσικά και δε χάνεται, είναι δεδομένο, αλλά χρειάζονται αλήθειες, όχι ψέματα. Πρέπει πάντα να πρωταγωνιστεί ο Ολυμπιακός. Δεν είναι ομάδα συνοικίας, εκπροσωπεί ολόκληρη την πόλη και πρέπει να πρωταγωνιστεί. Θα δω την επόμενη μέρα, θέλω να δω ποιοι θα είναι εκεί και θα είμαι δίπλα τους. Όταν δω πως η ομάδα κινδυνεύει, τότε θα με βρουν απέναντί σου”.

Για το τι πήγε στραβά φέτος και το ενδεχόμενο, τελικά, ο Ολυμπιακός να μην υποβιβαστεί:

“Βάζεις έναν στόχο, βάσει του ταμείου σου. Όταν έχεις να διαχειριστείς κατάσταση έσοδα-έξοδα, βάζεις στόχο η ομάδα να σωθεί, να είναι στην εξάδα-επτάδα, αυτός ήταν ο στόχος μου. Λόγω της έλλειψης αδειοδότησης, είχαμε προβλήματα, δυστυχώς, ήρθε το μοιραίο. Η ομάδα, όμως, μπορεί να σωθεί, το λέω με πλήρη συνείδηση αυτό που λέω, υπάρχουν καταστάσεις που εκκρεμούν, υπάρχουν ομάδες που παίζουν με προσωρινές άδειες. Μακάρι η ομάδα να σωθεί. Δε θα γίνει επικύρωση της βαθμολογίας, το νομικό μας επιτελείο ασχολείται με την υπόθεση, όπως είμαστε εμείς σωστοί στις υποχρεώσεις μας, πρέπει να είναι κι όλοι οι υπόλοιποι. Υπάρχει 20% πιθανότητα να το αποφύγουμε”.

Για τον κ. Νταόπουλο:

“Ο κ. Νταόπουλος πήρε το 51% των μετοχών της ΠΑΕ, δεν είχε εγκριθεί ακόμα η μεταβίβαση, αλλά, όπως γνωρίζετε, όταν μία ομάδα υποβιβάζεται, οι μετοχές είναι “χαρτοπετσέτες”. Και οι δικές μου, και του κ. Νταόπουλου, και του κ. Πέγιου, όλων”.

Για το αν η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου θα επιβαρυνθεί με χρέη στο μέλλον:

“Εμένα αυτήν την ερώτηση δεν μου την κάνατε, όταν ήρθα. Κάτι καρέκλες ήρθα και βρήκα και κάτι φακέλους, γεμάτους προσφυγές. Είμαι ο μοναδικός που πλήρωσα προσφυγές προηγούμενων διοικήσεων. Πλήρωσα τον Γουόρντεν, είχα εγώ καμία δουλειά να πληρώσω τον Γουόρντεν; Ήταν δικός μου; Γιατί δεν ήρθαν οι κύριοι που ήταν παλιά διοικούντες να πληρώσουν; Πλήρωσα έναν Νικολόπουλο, έναν Γιαλούση. Δε μίλησα. Στην πράξη, το έκανα. Όταν γίνονται όλα αυτά, δεν ανοίγει μύτη, τώρα, όμως, ρωτάνε ποια είναι η επόμενη μέρα. Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει μία εγγυητική, οι φετινοί ποδοσφαιριστές έρχονται σε συμφωνίες, για να πάρουν τα χρήματά τους, ΙΚΑ κι Εφορία είναι ρυθμισμένα, δεν υπάρχει χρέος. Βέβαια, υπάρχει κι η εγγυητική. Θέλουν να αφήσω τα χρήματα κι από την εγγυητική, πριν φύγω; Μπορεί να θέλουν κι αυτό”.

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις