«Αυτός ο μηχανισμός ρίχνει την Αναγέννηση Καρδίτσας»

Δήλωση στο επίσημο σάιτ της Αναγέννησης Καρδίτσας έκανε ο προπονητής της ομάδας, Περικλής Αμανατίδης, κάνοντας λόγο για έναν μηχανισμό εσωστρέφειας, μιζέριας, βιασύνης και αγνωμοσύνης που προσπαθεί να απομακρύνει αυτούς που πληρώνουν και δουλεύουν για την ομάδα.

Αναλυτικά:

«Έχω κληθεί δύο φορές να αναλάβω την ομάδα της Αναγέννησης.

Την πρώτη φορά το 2008 η Αναγέννηση έδινε μια σκληρή μάχη για την παραμονή, πράγμα το οποίο πέτυχε και την τελευταία αγωνιστική σώθηκε σε ένα αξέχαστο παιχνίδι μέσα στη Βέροια. Την επόμενη χρονιά δημιουργήσαμε μια καταπληκτική ομάδα με παίκτες όπως ο Förster, ο Διγκόζης, ο Vela Junior , ο Κουτσόπουλος, ο Μπουντούρης, ο Χατζηρίζος και ο τότε αρχηγός της Πενιαρόλ, Julio Mozzo. Δυστυχώς η εσωστρέφεια τότε ανάγκασε τον Πρόεδρο κ.Κωτούλα που έβαλε αρκετά χρήματα να αποχωρήσει στη μέση της χρονιάς. Εγώ παρέμεινα και τότε καταφέραμε να σώσουμε την ομάδα, ενώ το καλοκαίρι αποχώρησα. Την επόμενη χρονιά η Αναγέννηση υποβιβάστηκε στη Γ’ Εθνική.

Τη δεύτερη φορά με κάλεσε ο τωρινός Πρόεδρος κ.Παπαδημητρίου. Μου μίλησε για μία προσπάθεια που θα έχει δημιουργία βοηθητικών γηπέδων, ανακαίνιση του Σταδίου, δημιουργία Κ-19, υλικοτεχνικό εξοπλισμό και οργάνωση ιατρικοφυσιοθεραπευτικού και προπονητικού τιμ σε υψηλό επίπεδο. Όλα αυτά τα υλοποιήσαμε και προχωράμε σε ακόμη μεγαλύτερη οργάνωση σε όλα τα επίπεδα. Έπρεπε λοιπόν μέσα σε 10 παιχνίδια να βγούμε πρώτοι. Η ομάδα ήταν δεύτερη με 4 βαθμούς λιγότερους από την Καρίτσα και παιχνίδι μέσα στην Καρίτσα.

Τελικά τα καταφέραμε αφού βγήκαμε πρώτοι και αήττητοι και στα μπαράζ ανόδου στη Β’ Εθνική. Το καλοκαίρι δημιουργήσαμε μια δυνατή και ανταγωνιστική ομάδα που είχε όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει.

Μαζί με τον Παύλο Μυροφορίδη διαλέξαμε και φέραμε ποδοσφαιριστές όπως ο πρώην αρχηγός του Παναθηναϊκού, Τάσος Λαγός, πρώην αρχηγός του ΠΑΟΚ, Κλάους Αθανασιάδης, πρώην αρχηγός της ΑΕΛ, Νίκος Καρανίκας και πρώην αρχηγός της Παναχαϊκής, Τζέημς Σταμόπουλος. Επίσης αποκτήσαμε αξιόλογους ξένους ποδοσφαιριστές που είχαν ξεχωρίσει στο προηγούμενο πρωτάθλημα(σε εξαιρετική ποδοσφαιρικά ηλικία 25 έως 29 ετών) ενώ διατηρήσαμε και τους καλύτερους παίκτες που διέθετε η Αναγέννηση. Επίσης φέραμε νέους φιλόδοξους παίκτες όπως ο Πλέγας και ο Γκίνη, ενώ αποκτήσαμε παιδιά από την Καρδίτσα που διακρινόταν σε άλλες ομάδες όπως ο Γκέκας, ο Μπάλλας και ο Γκόλιας.

Και τώρα τι βλέπουμε. Πάλι μέσα της χρονιάς και ενώ η ομάδα πρωταγωνιστεί, βρέθηκε για πρώτη φορά στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, με καλό ποσοστό νικών στο Στάδιο και βρίσκεται στο κυνήγι μιας καλής θέσης κάτι που δεν έχει πετύχει ποτέ, πάλι ο ίδιος μηχανισμός της εσωστρέφειας, της μιζέριας, της βιασύνης και της αγνωμοσύνης προσπαθεί να πετύχει το ίδιο αποτέλεσμα.

Να απογοητευθούν αυτοί που δουλεύουν και πληρώνουν. Να αποδομηθούν αυτοί που συμμετέχουν και τελικά να πικραθούν και να φύγουν. Θα χαθούν πάλι τα όνειρα και αυτές οι γενιές των φιλάθλων που ονειρεύονται ξανά; Είναι λοιπόν η κατάλληλη στιγμή η ίδια η ομάδα και όλοι αυτοί που συμμετείχαν ενεργά να αποφασίσουν. Αν μπορούν να κάνουν μια ρήξη με το παρελθόν έτσι ώστε να πραγματοποιήσουν το πολυπόθητο άλμα στο μέλλον ή να μείνουν όλα ίδια.

Η επιλογή δική σας!»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις