Δερμιτζάκης: «Το έκτρωμα πρέπει να σταματήσει»

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο Παύλος Δερμιτζάκης και απάντησε στο ερώτημα που βρίσκουν την δύναμη οι παίκτες του ΠΑΟΚ, για να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις ενός αγώνα, όπως στον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Ο Παύλος Δερμιτζάκης είπε: 
«Είναι κάτι που δημιουργεί ένα έξτρα πάθος και διάθεση για όλο τον οργανισμό. Για να το κάνεις, πρέπει να το αισθάνεσαι. Είναι όλων των παικτών. Στο κομμάτι της ψυχολογίας και της πίστης, ο Λουτσέσκου έχει πετύχει στο 100%. Η δύναμη του ΠΑΟΚ είναι η ομάδα, όχι μεμονωμένα. Αυτή η ομάδα στήθηκε με πολλά κενά, με λάθη, παρότι πέρασε κρίση και χωρίς να παίζει ποδόσφαιρο, ο Λουτσέσκου έβαλε την υπογραφή του, Εχει άριστη διαχείριση του υλικού. Έχει ταυτότητα, δομή, πλάνο. Σε κρίσιμα παιχνίδια, παίρνει και το αποτέλεσμα. Παίρνει αυτό που θέλει.

Και τα δύο παιχνίδια ήταν ισορροπημένα. Στην Τούμπα ήταν μέτριο παιχνίδι. Στο Καραϊσκάκης κρίθηκε η πρόκριση γιατί αντέδρασε ο ΠΑΟΚ μέσα σε τρία λεπτά μετά το γκολ που δέχθηκε. Έδειξε ότι έχει μέταλλο. Ο ΠΑΟΚ είναι ο πέμπτος τελικός που θα παίξει, στο φιλόξενο ΟΑΚΑ. Θα είναι ένα άλλο παιχνίδι. Τώρα το πρόβλημα θα το έχει ο ΠΑΟΚ. Ο Παναθηναϊκός είναι μία νεανική ομάδα. Δεν έχει να χάσει κάτι, έχει να κερδίσει. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι συγκεντρωμένος. Πρέπει να παιχθεί ένα καλό ποδόσφαιρο.

«Η Βέροια άλλαξε σελίδα και αυτό οφείλεται στην οικογένεια Μπίκα. Αγαπά τον τόπο της και θέλει να προσφέρει στην ομάδα. Έχουν δημιουργήσει πολλές καλές προϋποθέσεις για να ζητάμε το κάτι παραπάνω. Ο κυρίαρχος στόχος ήταν να βγούμε πρωταθλητές και ύστερα στα μπαράζ. Ειναι άδικο 100% αυτό που συμβαίνει. Να υποχρεώνεται η Βέροια να παίξει στα μπαράζ.

Αυτό το νομοσχέδιο είναι έκτρωμα, είναι ότι χειρότερο για την εξέλιξη του ποδοσφαίρου μας. Δεν είναι δυνατόν να παίζεις 34 αγωνιστικές και στο τέλος να παίζεις την τύχη σου σε δύο παιχνίδια. Το δοκάρι και μέσα ή το δοκάρι και έξω, να κρίνει την επένδυση. Θέλω να πιστεύω ότι το έκτρωμα πρέπει να σταματήσει.

Και όσοι επιβάλλουν τέτοιες καταστάσεις, είναι βαθιά νυχτωμένοι. Το οξύμωρο είναι πως ενώ υπάρχουν παραδείγματα άλλων χωρών, δεν τα ακολουθούμε.

Μέσα από την δομή των πρωταθλημάτων πρέπει να έχουμε την εξέλιξη στο ποδόσφαιρο μας. Εγώ έχω πίστη στις δυνατότητες της Βέροιας. Είναι καλοί δέκτες οι παίκτες, ξέρουν τι σημαίνει να ανέβει η ομάδα στην πρώτη κατηγορία. Μόνο όφελος θα είναι για το ίδιο το ποδόσφαιρο».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις