Αποκλεισμός σοκ από Απόλλωνα Λάρισας

Ντροπιαστική εντός έδρας ήττα από τον Απόλλωνα Λάρισας γνώρισε η Νίκη Βόλου, η οποία ήρθε να προστεθεί σε μία σειρά ανεπιτυχών αποτελεσμάτων που την έβγαλαν νοκ άουτ από την διεκδίκηση της πρώτης θέσης του πρωταθλήματος. Η ήττα με 2-1 από την λαρισινή ομάδα σημαίνει και τον αποκλεισμό των κυανόλευκων από τη συνέχεια του θεσμού του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, στον οποίο η Νίκη είχε σημαντικές πιθανότητες να διακριθεί, βάσει των αντιπάλων που έχουν προκριθεί.

Οι «Βολιώτες» εμφάνισαν υποφερτό θέαμα στο πρώτο 45λεπτο, στο οποίο και προηγήθηκαν με 1-0, χάρη σε τέρμα του Σκοπελίτη στο 15’, είχαν ένα εκρηκτικό πρώτο δεκάλεπτο στο 2ο ημίχρονο, όπου θα μπορούσαν να «κλειδώσουν» το ματς, όμως από το 55’ και μετά κατέβασαν «διακόπτη» παραδίδοντας αμαχητί την πρόκριση στους ψυχομένους αντιπάλους. Στο 56’ ο Παλάσκας ισοφάρισε για τον Απόλλωνα και στο 76’ ο ίδιος ποδοσφαιριστής έκανε το 1-2, παίρνοντας «εκδίκηση» για την ανθοδέσμη που δεν του προσφέρθηκε, όπως και στους δύο άλλους συμπαίκτες και πρώην «Νικιώτες», Χατζή και Κυριάκο. Να σημειώσουμε πως ο Παλάσκας δεν πανηγύρισε τα γκολ που πέτυχε ως ένδειξη σεβασμού στην ομάδα που του εμπιστεύθηκε τη φανέλα βασικού για μία ολόκληρη χρονιά στη μέχρι τότε καριέρα του.

Ανώτερη αλλά φλύαρη η Νίκη στο πρώτο μέρος

Ανώτερη η Νίκη στο πρώτο μέρος του αγώνα πήρε τα ηνία της μεσαίας γραμμής και προσπάθησε να δημιουργήσει ρήγματα στην καλά οργανωμένη άμυνα του Απόλλωνα . Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης καταγράφηκε για τους φιλοξενούμενους. Στο 10’ ο Νάστας προσπάθησε να γίνει απειλήσει τον Παπουρτζή με μακρινό σουτ, έπειτα από εκτέλεση πλάγιου από τα δεξιά, όμως η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Νίκης. Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν. Ο Κόλα εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, βρίσκοντας τον Κανελλόπουλο στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, αλλά η κεφαλιά του έμπειρου επιθετικού βρήκε αρχικά στο σώμα αντιπάλου και στη συνέχεια απομακρύνθηκε από τα καρέ των φιλοξενούμενων.

Άνοιξε λογαριασμό ο Σκοπελίτης

Αυτό που δεν κατάφερε η Νίκη στο 12΄, το πέτυχε τρία λεπτά αργότερα. Ο Σκοπελίτης έγινε αποδέκτης της μπάλας λίγο έξω από την περιοχή του Απόλλωνα και με δυνατό σουτ «κρέμασε» τον Κουρδή βάζοντας μπροστά στο σκορ την ομάδα του και ταυτόχρονα ανοίγοντας λογαριασμό με τη φανέλα της Νίκης.

Ο Απόλλων είχε διπλή χαμένη ευκαιρία στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου για να ισοφαρίσει. Στο 42΄ ο Χατζής έβγαλε με κάθετη πάσα τον Παλάσκα απέναντι από τον Παπουρτζή, αλλά ο τερματοφύλακας της Νίκης απέκρουσε σωτήρια. Στην αμέσως επόμενη φάση, μετά την εκτέλεση του κόρνερ, ο Χατζής αυτή τη φορά σε ρόλο εκτελεστή από αριστερά, προσπάθησε να γίνει απειλητικός, αλλά το σουτ του έδιωξε σε νέο κόρνερ ο πορτιέρο των «κυανόλευκων».

Με τη συμπλήρωση των 45 λεπτών, η Νίκη παραλίγο να κάνει δύο τα τέρματα της με τον Κόλα. Ο μεσοεπιθετικός των γηπεδούχων βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά το σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή δεν βρήκε στόχο, καθώς ο Αν. Κουρδής κατάφερε να μπλοκάρει τη μπάλα.

Εκρηκτικό δεκάλεπτο για τη Νίκη

Η Νίκη όπως συνηθίζει σε κάθε αγώνα, μπήκε με φούρια από τα αποδυτήρια πιέζοντας ασφυκτικά προς την αντίπαλη εστία. Στο 47’ δυνατό σουτ του Κόλα από τα δεξιά της μεγάλης περιοχής των φιλοξενούμενων απέκρουσε σε κόρνερ ο Κουρδής πέφτοντας στην αριστερή του γωνία. Ένα λεπτό αργότερα μετά από κόρνερ του Κόλα από αριστερά έδιωξε σωτήρια ο Κουρδής πριν η μπάλα φτάσει στο κεφάλι του Μπιτσάκου, ο οποίος δεν θα είχε πρόβλημα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα εξ επαφής.

Η μία φάση διαδέχονταν την άλλη που έψαχνε με κάθε τρόπο το δεύτερο τέρμα. Στο 51’ ο Σκοπελίτης ελίχθηκε μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων, έβγαλε τη συρτή παράλληλη σέντρα, ο Κουρδής δεν μπόρεσε να μπλοκάρει όμως ο Γεωργούλης έσωσε την ομάδα του, διώχνοντας με υπερένταση σε κόρνερ.

Ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά του Απόλλωνα να απειλήσει. Ο Κολοβός μπήκε στην περιοχή των γηπεδούχων από τα δεξιά, έφερε την μπάλα στο δεξί, όμως το σουτ πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Παπουρτζή. Στο 54’ οι φιλοξενούμενοι προειδοποίησαν και πάλι. Ο Νάστας εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, την κεφαλιά πήρε ο Κολιός με τον Παπουρτζή να κάνει την απόκρουση του αγώνα, διώχνοντας σε κόρνερ.

Η προειδοποίηση έγινε γκολ για τον Απόλλωνα

Οι δύο συνεχόμενες ευκαιρίες του Απόλλωνα δεν «ξύπνησαν» τους παίκτες της Νίκης, που από το 54’ και μετά έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο. Έτσι στο 56’ οι φιλοξενούμενοι χτύπησαν με τον τρόπο που συνήθως πληγώνεται φέτος η Νίκη, με στημένη φάση. Ο Νάστας εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Παλάσκας με κεφαλιά ισοφάρισε για τον Απόλλωνα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο κεντρικός επιθετικός της λαρισινής ομάδας δεν πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε, καθώς σεβάστηκε τη Νίκη Βόλου, τη φανέλα της οποίας είχε φορέσει κατά το παρελθόν.

Καμία αντίδραση και μοιραία ήρθε το 1-2

Παρά την προσπάθεια του Κώστα Βελιτζέλου να αλλάξει το ρου του αγώνα, ρίχνοντας τους Νοριέγα, Ελευθεριάδη και Ιβανίδη αντί των Μέτσε, Αναστασίου και Αλεξανδρή, η εικόνα δεν άλλαξε με αποτέλεσμα να έρθει μοιραία και το 2ο τέρμα των φιλοξενούμενων.

Δεκαπέντε λεπτά πριν από το τέλος, ο Παλάσκας έγινε αρχικά αποδέκτης της μπάλας στο χώρο του κέντρο και στη συνέχεια ξεκίνησε μία κούρσα από τα δεξιά, προσπερνώντας όποιον βρήκε μπροστά του και με πολύ ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή της Νίκη, έδωσε για πρώτη φορά στο παιχνίδι το προβάδισμα στην ομάδα του.

Η αντίδραση της Νίκης ήταν νωθρή και σε καμία περίπτωση δεν ανησύχησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Στο 83΄ ο Ιορδανίδης δοκίμασε τα πόδια του από μακρινή απόσταση, με τη μπάλα να φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Αν. Κουρδή. Πέντε λεπτά αργότερα, το σουτ που επιχείρησε και πάλι ο ίδιος παίκτης από το ύψος της μεγάλης περιοχής, κατέληξε πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Απόλλων Λάρισας.

Η Νίκη πλέον οφείλει να μαζέψει τα κομμάτια της και να ανασυνταχθεί ώστε να ολοκληρώσει με αξιοπρέπεια τη φετινή, φιλότιμη προσπάθεια στο πρωτάθλημα.

Σκόρερ: 15΄ Σκοπελίτης – 56’, 75’ Παλάσκας

Κίτρινες: 33΄ Κοτίτσας, 53΄ Μέτσε, 67΄ Παπαδόπουλος, 69΄ Μπιτσάκος, 83΄ Κόλα – 57΄ Λιλολάρι, 60΄ Κουβελάς, 87΄ Κολιός

Διαιτητής: Καρατέρπος

Βοηθοί: Χ. Παπαδόπουλος, Αλ. Μπαλιάγκας

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Κ. Βελιτζέλος): Παπουρτζής, Αλεξανδρής (81΄ Ιβανίδης), Παπαδόπουλος, Αναστασίου (75΄ Ελευθεριάδης), Κοτίτσας, Μπιτσάκος, Σκοπελίτης, Μέτσε (61΄ Νοριέγα), Κανελλόπουλος, Ιορδανίδης, Κόλα.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Μ. Ζιώγας): Αν. Κουρδής, Αντωνόπουλος, Γεωργούλης, Κολιός, Λιλολάρι, Γ. Κουρδής, Χατζής, Παλάσκας, Κολοβός (68΄ Μπόντε), Νάστας (65΄ Κούρο), Κουβελάς (76΄ Σκούπρας).

Γιώργος Αποστολακόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις