Δύο οι ένοχοι για το θάνατο του Κατσούλη, 29 χρόνια μοίρασε το δικαστήριο

Ανακοινώθηκαν οι πρωτόδικες ποινές για τον ξυλοδαρμό του φιλάθλου του Εθνικού Κώστα Κατσούλη, που απεβίωσε νοσηλευόμενος, ανακοίνωσε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Νεάπολης Λασιθίου.

Το Δικαστήριο επέβαλε ποινή 16 και 13 χρόνων αντίστοιχα στον 34χρονο και 28χρονο, με τους δύο άνδρες να οδηγούνται στη φυλακή, αφού η έφεση τους δεν αναστέλλει την εφαρμογή της ποινής, μέχρι εκείνη να εκδικαστεί.

Επιπλέον ακόμα ένας 34χρονος, ο οποίος είναι κατηγορούμενος, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών, για συμπλοκή εντός αθλητικής εγκατάστασης, με την ποινή του να αναστέλλεται μέχρι την εκδίκαση της έφεσης, ενώ του απαγορεύτηκε το να παρακολουθεί παιχνίδια του Ηροδότου και του Εθνικού.

Στις άλλες κατηγορίες, ένας 29χρονος αθωώθηκε για όλες τις κατηγορίες, ενώ αθώος κρίθηκε και ο 24χρονος κατηγορούμενος που κατηγορούνταν για πλημμεληματική πράξη της συμπλοκής.

Επιπλέον ο 26χρονος και ο 36χρονος που είχαν κατηγορηθεί για τον θάνατο του Κώστα Κατσούλη, κρίθηκαν αθώοι, με τον πρώτο να αθωώνεται κατά πλειοψηφία, παρά το γεγονός πως ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του για το θάνατο του Κατσούλη.