H παρουσίαση του Σάκη Τσιώλη από την Καλαμάτα (vid)

Τι έγινε στην επίσημη παρουσίαση του Σάκη Τσιώλη για την επιστροφή του στην Καλαμάτα.

“Δύο ήταν οι λόγοι που με ώθησαν στο να πω “ναί” για την επιστροφή μου στην ομάδα. Το πλάνο της διοίκησης, όπως μου το ανέλυσε ο πρόεδρος Γιώργος Πρασσάς αλλά και η αγάπη του κόσμου”, ανέφερε στην επίσημη παρουσίασή του ο 62χρονος τεχνικός – Στροφή στο ντόπιο στοιχείο από την Μαύρη Θύελλα – Αξιολόγηση του ρόστερ και προώθηση παιδιών από την Ακαδημία

Με προοπτική τριετίας, η οποία αφορά τη συνεργασία και όχι τον στόχο της ανόδου στη ν, που έχει τεθεί από την πρώτη σεζόν, ο Σάκης Τσιώλης ανέλαβε και επίσημα την τεχνική ηγεσία της Καλαμάτας.

Ο 62χρονος Καρδιτσιώτης τεχνικός παρουσιάστηκε επίσημα από την διοίκηση της Μαύρης Θύελλας και ο ίδιος στις δηλώσεις του έδωσε το στίγμα της δεύτερης παρουσίας του στον μελανόλευκο πάγκο μετά από 17 χρόνια και τη σεζόν 2004-05.

“Δύο ήταν οι λόγοι που με ώθησαν στο να πω “ναί” για την επιστροφή μου στην ομάδα. Το πλάνο της διοίκησης, όπως μου το ανέλυσε ο πρόεδρος Γιώργος Πρασσάς αλλά και η αγάπη του κόσμου. Αυτό που εισέπραξα στην Καλαμάτα από τον κόσμο δεν το έχω ζήσει πουθενά”, ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο έμπειρος τεχνικός τον οποίο καλωσόρισαν ο αντιπρόεδρος Κώστας Παπασταμάτης, οι μέτοχοι Κώστας Βεργής, Γιώργος Ράλλης, ο οποίος τον χαρακτήρισε δοκιμασμένο τεχνικό με πολύ καλό αποτύπωμα στην ομάδα και ο εκτελεστικός διευθυντής Βασίλης Παναγιωτόπουλος. Παρούσα στην παρουσίαση του νέου τεχνικού της ομάδας ήταν και η μητέρα του προέδρου κα Μαρία Πρασσά που ευχήθηκε καλή επιτυχία στην ομάδα και αγάπη.

Από τις τοποθετήσεις, τόσο του Σάκη Τσιώλη όσο και των ιθυνόντων της ομάδας, διαφάνηκε μία σαφή στροφή στο τοπικό στοιχείο. Καταρχήν ή στόχευση του νέου τεχνικού της ομάδας σε ότι έχει να κάνει με τη στελέχωση του προπονητικού τιμ, είναι να γίνει από καλαματιανούς διπλωματούχους προπονητές ενώ ο μετά από σχετική ερώτηση νέος τεχνικός της Μαύρης Θύελλας στάθηκε και στο θέμα τον Ακαδημιών τονίζοντας πως θα υπάρξει αξιολόγηση με στόχευση τα παιδιά που μπορούν να ανταποκριθούν να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα. Στο θέμα της ενίσχυσης του τοπικού στοιχείου στάθηκε και ο μέτοχος της ομάδας Κώστας Βεργής στο καλωσόρισμα του στον νέο τεχνικό, αναφέροντας μετά από ερώτηση πως η επιλογή του έγινε αφού η ομάδα είχε επαφές και με άλλους κορυφαίους τεχνικούς.

“Η ομάδα τα τελευταία χρόνια έχει ανοδική πορεία. Θα προσπαθήσουμε να βάλουμε την τεχνογνωσία ώστε να φέρουμε την άνοδο. Η Καλαμάτα είναι δεδομένο πως θα πρωταγωνιστήσει”, τόνισε ο έμπειρος τεχνικός με τις περισσότερες από 700 παρουσίες σε αγώνες Εθνικών κατηγοριών.

Μιλώντας για το ρόστερ της νέας σεζόν ο Σάκης Τσιώλης επισήμανε πως η ομάδα είναι έτοιμη κατά 70 με 80% και θα γίνουν τέσσερις –πέντε πολύ δυνατές προσθήκες για να πλαισιώσουν τους υπάρχοντες ποδοσφαιριστές. Έχει σχηματίσει άποψη για τους περισσότερους ενώ τους υπόλοιπους θα τους δει μέχρι το Σαββατοκύριακο και, όπως έχουμε αναφέρει, θα πραγματοποιήσει και εργομετρικά τεστ που θα δώσουν σημαντικά στοιχεία μέσα από τα οποία θα προσαρμόσει την προετοιμασία αλλά και το αγωνιστικό στυλ που θέλει να προσδώσει στην ομάδα.

Η πρώτη γνωριμία με το ποδοσφαιρικό τμήμα θα γίνει αύριο το πρωί στα Παλιάμπελα όπου θα ξεκινήσει και η αξιολόγηση του ρόστερ ενώ παράλληλα αυτές τις μέρες θα τρέξουν και οι επαφές με τους υποψήφιους συνεργάτες του.

Πηγή: messinialive

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις