Ο Ολυμπιακός που έπεσε “μαχόμενος” και το “what if” γύρω από Καβακά

Ο Ολυμπιακός Βόλου υποβιβάστηκε στη Γ’ Εθνική, αλλά, τουλάχιστον, δεν το έκανε με “κατεβασμένα τα χέρια”, παλεύοντας, μέχρι τέλους, για την αποφυγή των θέσεων που οδηγούσαν στην παρακάτω κατηγορία.

Οι ερυθρόλευκοι, αγωνιστικά, καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος, δε βρήκαν ποτέ την αγωνιστική τους ταυτότητα. Η διαμόρφωση ενός αγωνιστικού κορμού, ο οποίος δεν είχε ομοιογένεια και πολλούς ποδοσφαιριστές με παραστάσεις στη δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία, και οι πολλές αλλαγές προπονητών, δεδομένα, έπαιξαν ρόλο στη συγκεκριμένη ατυχή συγκυρία. Η τραγική ειρωνεία είναι πως ο Ολυμπιακός κατάφερε να δείξει αυτό που περίμεναν οι φίλοι του, όλη τη χρονιά, στο τέλος του πρωταθλήματος, όταν ήδη, δηλαδή, η ομάδα ήταν με το ένα πόδι στον υποβιβασμό.

Συγκεκριμένα, στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές, η βολιώτικη ομάδα έβγαλε αγωνιστικό “τσαμπουκά” και ποιότητα, κερδίζοντας οκτώ βαθμούς, με περίσσια αυταπάρνηση και καλό ποδόσφαιρο. Ήταν, όμως, ήδη αργά. Δημιουργείται, δε, σε πολλούς το ερωτηματικό αν ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να σωθεί αν είχε στον πάγκο του, από νωρίτερα, τον Τίμο Καβακά, με τον οποίο το ρόστερ “ταίριαξε” πολύ καλύτερα, σε σχέση με τους προκατόχους του (Καβακάς, Γκαγιέχα, Βούζας), πράγμα που αποτυπώνεται, πέρα από τον αγωνιστικό χώρο, και στη βαθμολογία, με τον Θεσσαλονικιό τεχνικό να έχει συγκομιδή 13 βαθμών σε 13 παιχνίδια, με όλους τους υπόλοιπους να έχουν 16 πόντους σε 18 αγώνες.

Όπως και να ΄χει, οι ερυθρόλευκοι οφείλουν να κοιτάξουν, από ‘δω και πέρα, την επόμενη μέρα στη Γ’ Εθνική, με το μείζον ζήτημα, σε πρώτη φάση, να αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς τους.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις