«Δεν παίρνει άδεια συμμετοχής από την ΕΠΟ η ΑΕΛ λόγω χρέους 400.000 ευρώ»

«Χωρίς αδειοδότηση θα είναι η ΠΑΕ ΑΕΛ τη νέα αγωνιστική περίοδο λόγω χρεών ύψους 400.000 ευρώ και συγκεκριμένα στους πρώην παίκτες Στάνκοβιτς και Γκοΐκοβιτς από 160.000 ευρώ στον καθένα και στον πρώην τεχνικό Πέτριτς 80.000 ευρώ.

Οι δύο παίκτες και ο πρώην προπονητής κέρδισαν την απόφαση της FIFA εν μέσω κορονοϊού, ενώ ούτε η προσφυγή της ΠΑΕ ΑΕΛ στο CAS άλλαξε τα δεδομένα.

Τα εθνικά δίκαια στην Ελλάδα μπορεί να ήταν κλειστά, το CAS όμως έκρινε ότι μπορούν να προσέλθουν στο ανώτατο δικαστήριο. Και η ΕΠΟ είχε αποφασίσει να αναστείλει το άρθρο 11, το οποίο προβλέπει τη λύση των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών με εύλογη αιτία. Μετά απ’ αυτό πλέον η οικονομική επιβίωση είναι το ζητούμενο για τη λαρισινή ομάδα, αφού ο προϋπολογισμός για τη νέα χρονιά θα φθάσει πάνω από δύο εκατομμύρια ευρώ (μαζί με τα συγκεκριμένα χρέη), ώστε να μπορεί εκ νέου να κάνει πρωταθλητισμό.

Το γεγονός ότι η ομάδα δεν παίρνει αδειοδότηση, σημαίνει ότι δεν μπορεί να κάνει μεταγραφές έμπειρων παικτών ή να ανανεώσει συμβόλαια, αλλά όπως διέρρευσε από κύκλους της λαρισινής ΠΑΕ ο αριθμός των συμβολαίων είναι αρκετά μεγάλος, με αποτέλεσμα να μην έχει η ομάδα ανάγκη νέων παικτών (ειδικά από τη στιγμή που παρέμειναν Κολομπίνο και Ομάρ).

Σύμφωνα μάλιστα με τον κανονισμό, οι μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ μπορούν να αποκτήσουν ξένους κάτω των 23 ετών και μόνο τρεις Έλληνες άνω των 25».

Πηγή: Ελευθερία της Λάρισας

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις