Με 40.000 φιλάθλους ο τελικός Κυπέλλου ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ

Η Αστυνομία αντιπρότεινε 17.000 εισιτήρια σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ για τον τελικό Κυπέλλου στις 21 Μαΐου και, όπως όλα δείχνουν, στο ΟΑΚΑ θα υπάρχουν μάξιμουμ 40.000 φίλαθλοι.

Πέντε χιλιάδες λιγότερα εισιτήρια από τις αρχικές αξιώσεις των δύο φιναλίστ του τελικού Κυπέλλου ήταν η αντιπρόταση της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να εγγυηθεί την ασφάλεια του μεγάλου αγώνα.

Την ώρα που Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ κατέθεσαν κοινό αίτημα για παρουσία 22.000 θεατών έκαστος, οι άνθρωποι της ΕΛΑΣ, στη συνάντηση που έγινε την Πέμπτη με τους εκπροσώπους της ΕΠΟ, έφτασαν ως τις 17.000 για κάθε μια εκ των φιναλίστ. Όπως αποτυπώνεται στην πρόθεση αυτή, δεν θέλουν η πληρότητα του ΟΑΚΑ να ξεπεράσει τις 40.000. Είναι η πρόταση που θα υπερισχύσει των άλλων προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα τάξης,.

Πρόκειται πάντως για έναν αριθμό που ικανοποιεί τις αξιώσεις των δύο φιναλίστ, καθώς ήταν το μίνιμουμ όριο στις συζητήσεις της Τετάρτης με την Ομοσπονδία. Τις 22.000 τις πρότειναν οι ομάδες ως έναν συμβολισμό επιστροφής στην κανονικότητα μετά τη διετία της πανδημίας. Η Αστυνομία ωστόσο δεν σκόπευε εξ αρχής να υπερβεί τον αριθμό των φιλάθλων που είχαν δώσει το “παρών” στον τελικό ΠΑΟΚ – ΑΕΚ του 2018 (περισσότεροι από 35.000 φίλαθλοι)

Τα εισιτήρια που περισσεύουν για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 40.000 θα τα εκμεταλλευτεί η Ομοσπονδία για τις δικές της υποχρεώσεις – ανάγκες.

Πηγή: sport24

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις