Παρασκευάς: “Έμεινε ένα βήμα για την παραμονή, να είμαστε σοβαροί με Μελίκη”

Συνέντευξη στην εκπομπή “Clasico” του “Βόλος 986” παραχώρησε ο αρχηγός της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου, Γιώργος Παρασκευάς, με αφορμή τη λήξη της αγωνιστικής σεζόν των ερυθρόλευκων και τον αγώνα – τελικό που έχουν για την παραμονή τους, την Κυριακή, κόντρα στη Μελίκη.

Η αρχική του τοποθέτηση ήταν η εξής:

“Η ομάδα μας χτίστηκε για άλλη κατηγορία, για τη Γ’ Εθνική, με στόχο να πρωταγωνιστήσει, να είναι μέσα στην τριάδα. Με τις ανακατατάξεις, κληθήκαμε να παλέψουμε για την πρόκληση της Β’ Εθνικής. Τα περιθώρια για περαιτέρω σχεδιασμό, για μεταγραφές και για τα οικονομικά, ήταν πολύ στενά.

Ο Ερασιτέχνης, όμως, η Διοικούσα Επιτροπή και το αγωνιστικό τμήμα κάναμε, όλοι μαζί, μία πολύ σοβαρή προσπάθεια, από την αρχή, να σταθούμε στην κατηγορία, η οποία έχει υψηλές απαιτήσεις. Η δουλειά μας δεν έχει τελειώσει, την Κυριακή πρέπει να κερδίσουμε, για να παραμείνουμε στην κατηγορία. Περάσαμε από πολλές τρικυμίες, τραυματισμοί, αρκετές κρίσεις, η πανδημία, αλλά είχαμε και καλές στιγμές και γι’ αυτό είμαστε σε αυτό το σημείο”.

Για τον αγώνα με τη Μελίκη:

“Η Μελίκη είναι ήδη υποβιβασμένη, μας μένει μόνο ένα βήμα για την παραμονή. Το σημαντικότερο είναι ότι κρατάμε την τύχη στα χέρια μας, πλέον, με τις νίκες που πετύχαμε. Πρέπει να είμαστε σοβαροί, καμία ομάδα δεν μπαίνει στο γήπεδο να χάσει”.

Για την ατμόσφαιρα που έζησε στο ντέρμπι Νίκη – Ολυμπιακός, στο Κλειστό της Νέας Ιωνίας:

“Το έχω δει και σαν παίκτης και σαν αντίπαλος της Νίκης το γήπεδο. Είναι χαρά. Έδρες σαν τη Νίκη Βόλου, στην κατηγορία τη δική μας, δεν έχω δει. Είμαστε αντίπαλοι για 40 αγωνιστικά λεπτά με τη Νίκη, σεβόμαστε ο ένας τον άλλον”.

Για την προσπάθεια της διοίκησης του Ολυμπιακού φέτος:

“Η διοίκηση έτρεξε την ομάδα φέτος, με πάρα πολύ δυσκολία. Έχει πέσει το βάρος σε λίγα άτομα, δε μας έλειψε ποτέ τίποτα. Πήγαμε, όπου χρειάστηκε, με διανυκτέρευση, στα Γιάννενα, πριν μερικές μέρες, πήγαμε με ημιδιαμονή. Δεν έχουμε κανένα παράπονο, οι άνθρωποι είναι από πάνω μας όλη τη χρονιά και τελειώνει η σεζόν, χωρίς να έχουμε παράπονο”.

Για την ανακοίνωση των παικτών, μεσούσης της σεζόν, προς υπεράσπιση του Γιώργου Βλιώρα κι αν έχει γίνει ποτέ κάτι παρόμοιο:

“Νομίζω πως όχι. Η ομάδα είναι μία οικογένεια. Όταν βρίζουν κάποιον από εμάς, έναν κρίκο της ομάδας, όποιος και να είναι, πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Το θεωρήσαμε άδικο και πήραμε το μέρος του προπονητή μας. Μαζί ξεκινήσαμε το ταξίδι και, για να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, έπρεπε οι κρίκοι της αλυσίδας να παραμείνουν ενωμένοι. Το τέλος θα δείξει, αν κάναμε το σωστό”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις