WADA: «99 αθλητές θετικοί στη χρήση Meldonium»

Ο Διεθνής Οργανισμός Αντι-ντόπινγκ είχε επιβεβαιώσει ότι τουλάχιστον 60 αθλητές έχουν βρεθεί θετικοί στη χρήση του φαρμάκου, που έγινε διάσημο χάρη στην παραδοχή της Μαρίας Σαράποβα την Δευτέρα.

Σύμφωνα με το Associated Press, η WADA αυξάνει πλέον αυτόν τον αριθμό σε 99, ενώ όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, στα δείγματα δύο ακόμη Ρώσων αθλητών του ράγκμπι βρέθηκαν ίχνη του Μeldonium.

Η λίστα των αθλητών που έχουν βρεθεί θετικοί στη χρήση του Meldonium περιλαμβάνει Παγκόσμιους πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες, ενώ υπάρχουν πολλές πιθανότητες ο αριθμός να αυξηθεί ακόμα περισσότερο τις επόμενες μέρες.

Θυμίζουμε ότι το Meldonium βρίσκεται στη λίστα της WADA από την πρώτη Ιανουαρίου αφού το συγκεκριμένο φάρμακο «βοηθά στην πρόληψη οξυγόνου και την αντοχή», ενώ επιταχύνει και την αποκατάσταση μετά από εντατική άσκηση. Πριν απαγορευθεί ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, γι’ αυτό και η πλειοψηφία των αθλητών που έχουν πιαστεί προέρχονται από εκεί.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις