ΝΙΚΗφόρα επιστροφή, 2-0 τον Οπούντιο

Η Νίκη δεν πτοήθηκε από τον βαρύ αγωνιστικό χώρο και αποδίδοντας κατά διαστήματα όμορφο ποδοσφαιρικό θέαμα, έκαμψε πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό 2-0, την αντίσταση του Οπούντιου Μαρτίνου. Το σκορ άνοιξε ο Κιπτίου στο 26′ και ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου ο Ναουμίδης έγραψε το τελικό 2-0.

Το ματς

Παρά τον βαρύ αγωνιστικό χώρο, η Νίκη κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και από το πρώτο λεπτό προσπάθησε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να ανοίξει το σκορ. Μόλις στο 5ο λεπτό το σουτ του Κιπτίου, λίγο έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων, μπλόκαρε σταθερά ο Καρανάσιος. Δύο λεπτά αργότερα ο Ελευθεριάδης εκτέλεσε κόρνερ, ο Κιπτίου βρέθηκε αμαρκάριστος στην καρδιά της άμυνας, πήρε την κεφαλιά, όμως ο Τσέλλος έδιωξε με τα πόδια, σώζοντας την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση. Η Νίκη συνέχισε να ανεβάζει στροφές και στο 10′ έχασε σπουδαία ευκαιρία να κάνει το 1-0. Ο Μπαλαράμπε από θέση μέσα δεξιά, έσπασε την μπάλα προς τον επερχόμενο Σκοπελίτη, το σουτ του οποίου από πλάγια θέση πέρασε άουτ.
Με τη συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου του αγώνα, ο Οπούντιος επισκέφτηκε για πρώτη φορά με αξιώσεις τα καρέ της Νίκης. Ο Θαναηλάκης ελίχθηκε έξω από την περιοχή των γηπεδούχων, σούταρε δυνατά με το δεξί, με την μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Βρονταρά.

728x90 papoulias

Διπλή μεγάλη ευκαιρία και γκολ για τη Νίκη

Η Νίκη όσο περνούσε η ώρα πίεζε ακόμη περισσότερο και μετέφερε τη δράση όλο και πιο κοντά στην εστία του Καρανάσιου. Στο 20′ έχασε διπλή μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει στο σκορ. Ο Ελευθεριάδης επιχείρησε σουτ που κατέληξε σε σέντρα, η μπάλα έφτασε στον Κιπτίου μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων. Ο μέσος της Νίκης σούταρε προς την εστία, αυτή κόντραρε σε πόδια αμυνόμενου, στρώθηκε στον Ναουμίδη, όμως και το νέο σουτ σταμάτησε σε πόδια φιλοξενούμενων και απομακρύνθηκε.

Έξι λεπτά αργότερα η Νίκη έλυσε τον γόρδιο δεσμό με τον Κιπτίου. Ο Ελευθεριάδης εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά, την κεφαλιά πήρε ο Κιπτίου, η μπάλα βρήκε πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε στην εστία του ανήμπορου να αντιδράσει, Καρανάσιου.

Οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν να πιέζουν, θέλοντας να κλειδώσουν το ματς μ’ ένα δεύτερο τέρμα. Στο 31′ ο Σκοπελίτης σέντραρε από δεξιά, την κεφαλιά δεν μπόρεσε να πάρει ο Ελευθεριάδης, αυτή στρώθηκε στον Μπαλαράμπε, όμως το πλασέ του επιθετικού της Νίκης πέρασε πάνω από το δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων. Στο 42′ ο Ελευθεριάδης σέντραρε από αριστερά, στο δεύτερο δοκάρι ο Σκοπελίτης έπιασε το σουτ στην κίνηση με την μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων.

«Κλείδωσε» με Ναουμίδη

Η ασφυκτική πίεση των γηπεδούχων απέδωσε και πάλι καρπούς ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση των 45 λεπτών του ημιχρόνου. Ο Ιορδανίδης έβγαλε στην πλάτη της άμυνας και σε πλάγια θέση τον Ελευθεριάδη, αυτός σέρβιρε με παράλληλη συρτή σέντρα στον Ναουμίδη, με τον στόπερ των γηπεδούχων να κάνει εύκολα το 2-0 και να «κλειδώνει» το τρίποντο.
Λίγο πριν το τελευταίο λάκτισμα του κ. Πανυτσίδη για το πρώτο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με μείωση του σκορ. Ο Καντού εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε επικίνδυνα στην καρδιά της άμυνας των κυανόλευκων, όμως ο Πέππας αιφνιδιάστηκε και δεν πρόλαβε να πλασάρει από θέση βολής, με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Βρονταρά.

Ανέβασε στροφές ο Οπούντιος, κράτησε εύκολα η Νίκη

Οι «πράσινοι» μπήκαν δυνατά στην επανάληψη με στόχο να πετύχουν ένα τέρμα που θα τους επανέφερε στο παιχνίδι. Στο 52’ ο Πέππας έβγαλε με κάθετη πάσα τον Ραπάι στην πλάτη της κυανόλευκης άμυνας, με τον Βρονταρά να αποκρούει με τα πόδια το πλασέ του επιθετικού του Οπούντιου. Δύο λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έχασαν την πιο σημαντική τους ευκαιρία. Ο Πέππας έπιασε σουτ στην κίνηση, με την μπάλα να γλύφει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Βρονταρά και να καταλήγει άουτ.

Η αντίδραση της Νίκης ήρθε στο 62’ όταν σε πλασέ του Ελευθεριάδη από πλάγια θέση της εστίας του Καρανάσιου, η μπάλα πέρασε παράλληλα του τέρματος και κατέληξε άουτ. Το σουτ του Ιορδανίδη, δύο λεπτά αργότερα, κατέληξε ψηλά άουτ. Στο δίλεπτο 75’-76’ η Νίκη απείλησε εις διπλούν με πρωταγωνιστή τον Ελευθεριάδη. Στην πρώτη το σουτ του βραχύσωμου μέσου της Νίκης μπλόκαρε ο Καρανάσιος, ενώ το βολ πλανέ ένα λεπτό αργότερα, μετά από σέντρα του Ιβανίδη, κατέληξε άουτ.

Στο 87’ ο Κιπτίου παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ στην προσπάθειά του να διώξει σε εκτέλεση φάουλ του Πέππα, με την μπάλα να φεύγει μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Νίκης. Η τελευταία καλή στιγμή, πριν το τελικό σφύριγμα του κ. Πανυτσίδη, ήταν για τη Νίκη, με την κεφαλιά του Μέτσε, μετά από σέντρα του Ελευθεριάδη να περνά άουτ.

Νίκη και στον Τύρναβο και ότι βγει…

Η Νίκη πλέον καλείται να κερδίσει και στον Τύρναβο την ομώνυμη ομάδα ώστε διατηρήσει τις όποιες ελπίδες, έστω και μαθηματικές, για την κατάκτηση του τίτλου. Να σημειώσουμε πως Καραϊσκάκης και Αιγινιακός συνέχισαν νικηφόρα, με τον πρώτο να κερδίζει στην Ηγουμενίτσα τον Θεσπρωτό 2-1 και τον δεύτερο να συντρίβει τον Οικονόμο Τσαριτσάνης με σκορ 7-2.

Κίτρινες: 59′ Παπαδόπουλος 68′ Ιβανίδης – 43′ Κωτσαράς, 50′ Ραπάι

Κόκκινες:

Σκόρερς: 26′ Κιπτίου, 44′ Ναουμίδης

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Πανυτσίδης

Βοηθοί: Χρήστος Καραγιάννης, Κωνσταντίνος Στάικος

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Νίκη Βόλου (Κώστας Βελιτζέλος): Βρονταράς, Ιβανίδης, Παπαδόπουλος, Χολέβας, Ναουμίδης, Μπιτσάκος, Ελευθεριάδης, Κιπτίου, Σκοπελίτης (57′ Κόλα), Ιορδανίδης (75′ Μέτσε), Μπαλαράμπε (83′ Ματθαίου)

Οπούντιος Μαρτίνου (Μάκης Ζαχαρόπουλος): Καρανάσιος, Κουτσούμπας (82′ Γκριτζάκης), Κωτσαλάς, Τσέλλος, Δέδες, Πατσαρούχας (46′ Κακάβας), Πέππας, Θαναηλάκης, Καντού, Ραπάι (82′ Ζαχαρόπουλος)

Γιώργος Αποστολακόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις