«Μάστιγα για το ποδόσφαιρο τα χειραγωγημένα»

Ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Πέλλας Στέργιος Αντωνίου μίλησε στη “Δίκη του Open” για τη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου μεταξύ Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ, για το θέμα της βίας, τα χειραγωγημένα ματς, αλλά και τις σχέσεις με τον Υφυπουργό Αθλητισμού.

Αρχικά είπε για τις αποφάσεις για τον τελικό Κυπέλλου:

«Με μεγάλη χαρά δεχθήκαμε την απόφαση της Αστυνομίας να επιτρέψει έναν τελικό Κυπέλλου με κόσμο και σχεδόν γεμάτο γήπεδο, Δίνουμε εξετάσεις εμείς αλλά και οι οπαδοί γιατί στόχος είναι να βλέπουμε φιλάθλους στα γήπεδα. Όταν υπάρχει ιδιαίτερη αντιπαλότητα μεταξύ των συλλόγων, είναι πιο δύσκολα τα πράγματα, εδώ δεν υπάρχει, αλλά δε γίνεται να επιτρέψουμε σε χίλιους ανθρώπους να δημιουργούν πρόβλημα. Γίνονται βήματα στο ποδόσφαιρο, όσοι βλέπουν καλοπροαίρετα τα πράγματα το αντιλαμβάνονται».

Ο κ. Αντωνίου συνέχισε:

«Πρέπει λοιπόν σε αυτόν τελικό να γίνει μια γιορτή με δεδομένο ότι δεν υπάρχει και μεγάλη αντιπαλότητα και θα είναι μια αρχή για να γίνουν κι άλλα τέτοια παιχνίδια στο μέλλον με κόσμο, Πρέπει και η Πολιτεία και οι παράγοντες των ομάδων να το δουν ως γιορτή του ποδοσφαίρου και να εκλείψει ο φανατισμός. Πρέπει να κατεβάσουμε τους τόνους, η Αστυνομία συναίνεσε, τα μέτρα θα είναι αυστηρά και οι δημοσιογράφοι πρέπει επίσης να βοηθήσουν ώστε να κατεβάσουν τους τόνους».

Στην πρόταση για να παρευρεθεί στον τελικό ο Αρης Καμπανός, αλλά και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατρίνα Σακελλαροπούλου:

«Θα υποστηρίξω την πρόταση για τον πατέρα του Αλκη για να δώσουμε μια άλλη εικόνα. Και η πρόσκληση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι μια καλή πρόταση και θα την υποστηρίξουμε. Διαφωνώ ότι οι ομάδες κρατάνε οργανωμένους στρατούς σκόπιμα, εδώ οι δύο ομάδες αγωνιούν ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά».

Για τους χειραγωγημένους αγώνες:

«Αν δεν αποδειχθεί πραγματικά ότι υπάρχει κάτι ύποπτο τι μπορεί να γίνει; Την Παρασκευή θα παρουσιαστεί εφαρμογή παροχής εμπιστευτικών πληροφοριών, που πρέπει όμως να ελεγχθεί η αξιοπιστία τους. Και σήμερα υπάρχουν καταγγελίες που είναι αβάσιμες ή συκοφαντούν. Πρέπει αφού παρουσιαστεί η εφαρμογή να γίνει επιτροπή και να εφαρμοστεί point system. Είναι μάστιγα για το ποδόσφαιρο. Αν δεν υπάρχουν αποδείξεις, δεν μπορείς να πεις όμως… Δεν είμαστε και στον ποδοσφαιρικό παράδεισο, σίγουρα. Θυμάμαι και από το παρελθόν ότι προσπαθoύσαν να προσεγγίσουν ποδοσφαιριστές για να έχουν μειωμένη απόδοση».

Για το μισθό του Κλάτενγμπεγκ:

«Ολοι έχουμε πει ότι είναι υπερβολική η μισθοδοσία για τη διαιτησία. Περάσαμε τεράστια οικονομική κρίση και είναι πρόκληση ο μισθός του Κλάτενμπεργκ. Θα γίνει συζήτηση. Με την παρέμβαση της UEFA, που πλήρωσε κομμάτι του μισθού και οι big 4, ήταν μικρότερο το κόστος για την Ομοσπονδία, αλλά ήταν λάθος. Θα γίνει συζήτηση σε νέα βάση. Δεν έχουμε συζητήσει ακόμη, ο κ. Μπαλτάκος δεν έχει αναλάβει ακόμη την προεδρία της ΕΠΟ. Ο κ. Μπαλτάκος αποκάλεσε την ΚΕΔ βαρίδι, είναι λίγο τραβηγμένη έκφραση. Η ΚΕΔ αφορά το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Για μένα πρέπει να διευρυνθεί το Big-4, δεν περιλαμβάνει τον Αρη και πρέπει να περιληφθούν όλες οι ομάδες, όχι μόνο από τις 4 ομάδες. Η απόφαση για τον Κλάτενμπεργκ θα είναι της ΕΠΟ, συνεκτιμώντας την άποψη των ομάδων όμως. Ως χώρα δεν είμαστε έτοιμοι να λειτουργήσουμε με αυτόνομη επιτροπή διαιτησίας, γιατί υπάρχει τεράστια καχυποψία. Ο Χριστός να είναι αυτός που θα επιβάλει τις απόψεις, θα αμφισβητηθεί».

Για την δικαστική υπόθεση και αντιμαχία μεταξύ ΕΠΣ και συνδέσμων διαιτητών:

«Είναι ένα θέμα που απασχολεί αντιμαχία που κατέληξε στα δικαστήρια και κέρδισαν οι διαιτητές. Στην Πέλλα είμαστε σε απόλυτη συμπόρευση με τον σύνδεσμο διαιτητών και λειτουργεί μαζί με την ΕΠΣ».

Για τις σχέσεις με τον Αυγενάκη:

«Δεν υπάρχει η επικοινωνία που πρέπει να υπάρχει κι αυτό δεν είναι καλό για το ποδόσφαιρο. Αυτή τη στιγμή γνωρίζουμε ότι ο κ. Αυγενάκης δεν είναι συνομιλητής με την Ομοσπονδία και έχει άκρατο εγωισμό, δεν υπήρχε επικοινωνία ούτε με τον Ζαγοράκη. Βλέπει την ΕΠΟ ως κυβέρνηση. Εχει φθορά και η ΝΔ από αυτή την πολιτική. Και τα λέω ενώ η ζωή μου είναι ποδόσφαιρο και Νέα Δημοκρατία».

Για τη μεγάλη αύξηση των θανάτων των ποδοσφαιριστών:

«Πρέπει να ασχοληθεί η ιατρική κοινότητα και καλά θα κάνετε να καλέσετε γιατρούς και να ερευνηθεί από τι προέρχεται».

Τέλος, για την υπόθεση της ένστασης του Μακεδονικού και την απόφαση της Επιτροπής εφέσεων:

«Περιμένουμε την απόφαση για την έφεση του Μακεδονικού. Επρεπε η επιτροπή που ασχολείται με τις ποινές να επιβάλει ποινή στον ποδοσφαιριστή. Γι΄αυτό είναι στα δικαστήρια και έπρεπε να είχε βγει η απόφαση. Περιμένουν πολλές ομάδες»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις