Τον τελικό του Conference League 2024 θα φιλοξενήσει το νέο γήπεδο της ΑΕΚ!


Μοιράσου το άρθρο

Η OPAP Arena πρόκειται να οριστεί ως το γήπεδο που θα φιλοξενήσει τον τελικό του Conference League για το 2024, κάτι που θα επικυρωθεί από την εκτελεστική επιτροπή της UEFA στη συνεδρίαση της Τρίτης στη Βιέννη.

Στην OPAP Arena θα διεξαχθεί ο τελικός του Conference League του 2024. ΑΕΚ και ΕΠΟ είχαν καταθέσει από κοινού πλήρη φάκελο για το χρίσμα από την UEFA τόσο για τον τελικό του το 2023 όσο και γι’ αυτόν του 2024, κερδίζοντας εν τέλει τη μάχη από τις έτερες υποψηφιότητες για τη δεύτερη χρονιά.

Ο λόγος που θα “καθυστερήσει” κατά μια σεζόν η διεξαγωγή του τελικού στο νέο σπίτι της Ένωσης είναι διότι η UEFA επιθυμεί να ελεγχθεί το νέο γήπεδο της ΑΕΚ σε κανονικές συνθήκες και να διαφανεί ότι είναι έτοιμο να φιλοξενήσει έναν τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ήταν κάτι που και η Ομοσπονδία θεωρεί βολική εξέλιξη με δεδομένο ότι θα έχουν διπλοτσεκαριστεί όλες οι παράμετροι που αφορούν ένα τέτοιο ποδοσφαιρικό ραντεβού..

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου επιλέγει, ούτως ή άλλως, να καθυστερεί τον ορισμό νεότευκτων εδρών προκειμένου να δοκιμάζονται πρώτα σε μια σειρά από διεθνείς αγώνες για να κριθούν κατάλληλοι Αυτό συνέβη και με την Αρένα Κομπετάρε που θα φιλοξενήσει εφέτος τελικό στα Τίρανα.

Τελευταίος ευρωπαϊκός τελικός που είχε γίνει στη χώρα μας ήταν το 2007 στο ΟΑΚΑ, μεταξύ Λίβερπουλ και Μίλαν για το Champions League, με τον τελικό του Conferece League να σηματοδοτεί την επιστροφή τελικού ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από 17 χρόνια. Και παράλληλα μια ψήφο εμπιστοσύνης της UEFA στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αυτός θα είναι ο έβδομος τελικός ευρωπαϊκής διοργάνωσης που θα διεξαχθεί στην Ελλάδα.

Πηγή: sport24

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις