Μουρτζίνος: «Διαχρονικά δίπλα την ΠΑΕ, ακόμη και επί Μπέου»

Στο ραδιόφωνο του ΒΟΛΟΣ 98.6 FM και στην εκπομπή “Clasico” φιλοξενήθηκε ο Δημήτρης Μουρτζίνος, με αφορμή τις αναφορές του Γιώργου Μουλά για την πορεία του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου. Ο Γενικός Γραμματέας του βολιώτικου Συλλόγου τόνισε πως ΠΑΕ και Ερασιτέχνης ήταν δύο διαφορετικοί οργανισμοί και σε αντίθεση με το ποδοσφαιρικό τμήμα, τα ερασιτεχνικά τμήματα έχουν σημαντικές επιτυχίες.

Αναλυτικά η τοποθέτησή του Δημήτρη Μουρτζίνου (απομαγνητοφώνηση: taxydromos.gr):

«Θέλω να κάνω κάποιες διευκρινίσεις, ακούγοντας το ηχητικό μίας συνέντευξης που δόθηκε την περασμένη Παρασκευή (σ.σ. από τον κ. Μουλά). Ο Ολυμπιακός Βόλου μπορεί να είναι μία οικογένεια, αλλά ήταν μέχρι τώρα δύο διαφορετικοί οργανισμοί, μία ΠΑΕ, η οποία είχε την ευθύνη του ποδοσφαιρικού τμήματος εδώ και δύο χρόνια, και ο Ερασιτέχνης, ο οποίος έχει την ευθύνη διοίκησης, οργάνωσης και ανάπτυξης οκτώ τμημάτων.

Στη συγκεκριμένη συνέντευξη αναφέρθηκε ότι ο Ερασιτέχνης δεν πάει καλά. Θυμίζω ότι οι εκλογές έχουν γίνει τον Ιούλιο του 2021 και έχει εκλεγεί διοικητικό συμβούλιο με θητεία τριετίας, που λήγει τον Ιούνιο του 2024.

Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει μία διοίκηση πρόσφατα εκλεγμένη με μεγάλη πλειοψηφία και με πρόεδρο, ο οποίος χαίρει της εκτίμησης της μεγαλύτερης μερίδας των φιλάθλων. Είναι αλήθεια ότι δεν μπορεί να είμαστε αρεστοί σε όλους, γιατί τότε δεν θα είχαμε δημοκρατία.

Ολοι πρεσβεύουν κάτι διαφορετικό και προσπαθούμε να ενώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο μπορούμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλουμε και τους υπόλοιπους.

Ως προς την πορεία του Ερασιτέχνη, αν και τα έχουμε πει πολλές φορές, από πέρσι τον Ιούλιο που έχει γίνει η επανεκλογή του διοικητικού συμβουλίου, θα σταθώ σε τέσσερα σημεία, για να δείτε πώς δουλεύει ο Ερασιτέχνης, γιατί πολλές φορές δεν μας αρέσει να κάνουμε διαφήμιση, ούτε να διατυμπανίζουμε κάποια πράγματα, καθώς σημασία έχει η ουσιαστική δουλειά.

Από την εκλογή μας νοικιάσαμε καινούργια γραφεία σε ένα περίοπτο σημείο της πόλης, έχοντας πλέον και μία ανεξαρτησία οικιστικά. Επίσης επανεγγραφήκαμε στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Μπορεί αυτό να θεωρείται απλό, αλλά μας έδωσε τη δυνατότητα μέσω και των εσόδων που είχαμε από την επιχορήγηση της Γ.Γ.Α. να μπορέσουμε να συντηρήσουμε με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο τα τμήματα του Ερασιτέχνη.

Είχαμε επιπλέον την αναγνώριση ενός νέου τμήματος, καθώς πήραμε την ειδική αθλητική αναγνώριση για το τμήμα τζούντο. Και το αποκορύφωμα ήταν ότι η άνοδος δύο τμημάτων στην παραπάνω κατηγορία, του ανδρικού μπάσκετ και του γυναικείου βόλεϊ. Για το μπάσκετ λέω ότι την κατηγορία την κερδίσαμε χθες (σ.σ. προχθές), διότι παραμείναμε στη Β’ Εθνική, όπου ανεβήκαμε μέσω των αναδιαρθρώσεων. Κατοχυρώσαμε την κατηγορία που πήραμε για συγκυριακούς λόγους.

Να αναφερθώ στις κορασίδες του μπάσκετ που ετοιμάζονται να ταξιδέψουν για τη δεύτερη φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη, και στην κολύμβηση με τους πρωταθλητές μας, την Ελευθερία Στάμου, τον Νίκο Λύτρα, τη Σοφία Τρύπα και τη Δέσποινα Παπαδοπούλου, και όλο αυτό το καταπληκτικό τιμ αθλητών, που έχει συγκροτηθεί με ευθύνη του Γρηγόρη Μαντά.

Αυτά λίγους μήνες μετά την εκλογή μας δεν είναι λίγα, ούτε μικρά. Είναι σημεία προόδου που αποδεικνύουν πως ο Ερασιτέχνης προσέχει, φροντίζει και αγωνίζεται για την ανάπτυξη του Ολυμπιακού Βόλου.

Από την περασμένη Κυριακή τυπικά ο Ερασιτέχνης έχει και το ποδοσφαιρικό τμήμα. Εκεί θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από το καταστατικό. Το καταστατικό προβλέπει ότι η διοίκηση του Ερασιτέχνη θα κάνει συζήτηση με ανθρώπους, οι οποίοι ενδιαφέρονται να αναλάβουν τις τύχες του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Αυτό έχει γίνει στο παρελθόν, αυτό θα γίνει και τώρα. Η διοίκηση θα επεξεργαστεί τις προτάσεις, οι οποίες θα γίνουν στο Δ.Σ. Δεν ισχύει ότι οι προτάσεις θα έρθουν στη γενική συνέλευση, όπως ακούστηκε στη συνέντευξη.

Όποιοι είναι ενδιαφερόμενοι θα έρθουν σε επαφή με το διοικητικό συμβούλιο του Ερασιτέχνη, το οποίο θα τις αξιολογήσει, θα δει αν μπορεί να κάνει συνθέσεις, με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και οι προτάσεις θα κατέβουν επεξεργασμένες στο κυρίαρχο σώμα του Ολυμπιακού Βόλου, που είναι η γενική συνέλευση. Αυτή θα δώσει τη λύση και θα πάρει την απόφαση.

Η γενική συνέλευση δεν είναι εκλογική, άρα θα προκαθοριστεί με συγκεκριμένα θέματα από το διοικητικό συμβούλιο του Ολυμπιακού Βόλου. Οι εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις γίνονται μόνο, αν παραιτηθεί το διοικητικό συμβούλιο ή αν τελειώνει η θητεία του.

Αυτή θα είναι μία γενική συνέλευση, στην οποία κάνουμε κάθε χρόνο με κυρίαρχα θέματα τον οικονομικό και διοικητικό απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς και την έγκριση του προϋπολογισμού για τη χρονιά που τρέχει.

Αυτό είναι απαραίτητο με βάση τον αθλητικό νόμο αλλά και για την εγγραφή στο μητρώο. Συμπτωματικά φέτος στην ετήσια γενική συνέλευση θα συζητηθεί και το θέμα του ποδοσφαίρου.

Σε έναν σύλλογο υπάρχουν τα καταστατικά όργανα, που είναι τα μέλη, το Δ.Σ. και η γενική συνέλευση. Την απόφαση για το ποιος θα αναλάβει τη διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος θα την πάρει η γενική συνέλευση. Έτσι θα δημιουργηθεί ένας μηχανισμός που θα τρέχει, πάντα υπό τον έλεγχο του Ερασιτέχνη, το ποδοσφαιρικό τμήμα, το οποίο έχει πολλές και μεγάλες ιδιαιτερότητες και οικονομικές υποχρεώσεις.

Εμείς ξεκινάμε τις διαδικασίες και πολύ γρήγορα, με την έννοια ότι το πρωτάθλημα της Super League 2 τελείωσε μόλις την Κυριακή 1 Μαΐου, και πολύ αργά, γιατί πρέπει να τρέξουν πολύ σύντομα όλες οι διαδικασίες.

Διαχρονικά ακόμη και όταν ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν ΠΑΕ, ήμασταν δίπλα στους ανθρώπους που ασχολούνταν με το ποδόσφαιρο, ακόμη και επί προεδρίας Αχιλλέα Μπέου, που η ομάδα έφερε τα καλύτερα αποτελέσματα της ιστορίας της. Εμείς πάντα θα βοηθάμε.

Για την επόμενη χρονιά είναι πολύ νωρίς να έχουμε ακόμη κάτι χειροπιαστό για το ποδόσφαιρο. Τώρα αρχίζουμε τις διαδικασίες και θα καλέσουμε ουσιαστικά τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται να αναλάβουν το ποδοσφαιρικό τμήμα να έρθουν σε συνεννόηση μαζί μας.

Εμείς από την πλευρά μας έχουμε κάνει προεργασία και δεν είμαστε «ξεκρέμαστοι». Έχει γίνει ο προϋπολογισμός του τμήματος με πρωταγωνιστικό στόχο, ο οποίος θα τεθεί υπόψιν όλων όσοι ενδιαφέρονται, για να δούμε ποια είναι η καλύτερη λύση που θα προταθεί.

Δεν θέλω να πω αν έχουμε κάνει κάποιες διερευνητικές επαφές, καθώς είναι ακόμη πολύ νωρίς. Όταν κάποιος έρχεται να συζητήσει, θα ρωτήσει ποιες είναι οι ανάγκες του ποδοσφαιρικού τμήματος, τι στόχοι υπάρχουν, ποιο είναι το κόστος. Για όλο αυτό έχει γίνει μία πάρα πολύ σοβαρή προετοιμασία».

Για τα αρνητικά σχόλια που ακούστηκαν στις συνεντεύξεις των κ.κ. Μπέου και Μουλά για τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη κ. Τσεκούρα και γενικά για το διοικητικό συμβούλιο, ο κ. Μουρτζίνος ανέφερε: «Δημοκρατία έχουμε και ο καθένας μπορεί να κάνει τα σχόλιά του. Εμάς στόχος μας είναι να προσπαθούμε κάθε μέρα να κάνουμε το καλύτερο γι’ αυτό τον σύλλογο.

Δεν θα μπούμε σε αντιδικία ούτε με τον δήμαρχο, ούτε με τον κ. Μουλά, ο οποίος ήταν πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου και πιστεύω ότι κι αυτός κάποιους χαρακτηρισμούς τους ανέφερε εν τη ρύμη του λόγου. Αν επιμένει, είναι δικό του θέμα. Εμείς ζητάμε να μας αφήνουν να κάνουμε τη δουλειά μας και να παίρνουμε από την πόλη, τη δημαρχιακή αρχή και τις υπηρεσίες του Δήμου αυτό που μας αναλογεί ως Ολυμπιακός Βόλου.

Έχει επισημανθεί και σε ανακοίνωσή μας ότι η συνεργασία με τις δημοτικές υπηρεσίες που ασχολούνται με τον αθλητισμό είναι πάρα πολύ καλή. Δεν έχουμε παράπονο και κατ’ επανάληψη τους έχουμε ευχαριστήσει. Μας έχουν βοηθήσει σε ό,τι έχουμε ζητήσει.

Επαναλαμβάνω ότι υπάρχει άριστη συνεργασία.

Σε ό,τι αφορά στα θέματα αποδοκιμασιών που έχουν ακουστεί, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι εμείς ευθυνόμαστε γι’ αυτό που γινόταν στον χώρο του Ερασιτέχνη και κατευθείαν λάβαμε μέτρα, δυσαρεστώντας φιλάθλους, οι οποίοι έχουν δώσει τη ζωή τους για τον Ολυμπιακό Βόλου και είναι από το πρωί έως το βράδυ κοντά στον σύλλογο. Προτιμήσαμε να δώσουμε μία δυσάρεστη λύση γι’ αυτούς, η οποία όμως είναι καλή για τον σύλλογο. Την Κυριακή (σ.σ. προχθές, στον αγώνα μπάσκετ με τη Μελίκη) επιβεβαιώθηκε ότι η απόφασή μας αυτή ήταν σωστή.

Εμείς κάνουμε κάλεσμα σε όλους, παλαιά μέλη και φιλάθλους, να σταθούν κοντά στον Ερασιτέχνη. Είναι μία πολύ δύσκολη και καινούργια περίοδος, στην οποία δεν περισσεύει κανένας».

Για την παραλαβή του αθλητικού κέντρου στον Άγιο Γεώργιο Φερών από τον Ερασιτέχνη και αν είναι σε θέση το μητρικό σωματείο να επωμιστεί το οικονομικό βάρος: «Η εμπειρία μιλάει γι’ αυτά τα θέματα. Και ο ίδιος ο δήμαρχος έχει επισκεφτεί το αθλητικό κέντρο της Άλλης Μεριάς και είδε σε τι κατάσταση βρίσκεται και πώς το έχει διαμορφώσει ο Ολυμπιακός Βόλου, καθώς ήταν ένας χέρσος χώρος.

Έχοντας την εμπειρία από τη συντήρηση του αθλητικού κέντρου της Αλλης Μεριάς, με τον ίδιο τρόπο θα συντηρήσουμε και το αθλητικό κέντρο του Αγίου Γεωργίου Φερών. Θέλω να ευχαριστήσω και δημόσια την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, η οποία μας παρέδωσε ένα αθλητικό κέντρο, το οποίο ομολογουμένως είναι σε άριστη κατάσταση. Να φανταστείτε ότι και την ημέρα που μας το παρέδωσαν γίνονταν εργασίες. Από δω και πέρα θα συνεχίσουμε εμείς».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις