Τουτουντζόγλου: «Άκρως επιτυχημένη χρονιά»

Τον απολογισμό της χρονιάς έκανε ο Μπάμπης Τουτουντζόγλου, φιλοξενούμενος στο ραδιόφωνο του ΒΟΛΟΣ 98.6 FM και στην εκπομπή CLASICO. Ο ισχυρός άνδρας του τμήματος μπάσκετ της Νίκης Βόλου χαρακτήρισε άκρως επιτυχημένη τη χρονιά για την ομάδα και όχι μόνο στο ανδρικό τμήμα. Ο πρόεδρος της Δ.Ε. επανέλαβε, επίσης, πως όσα έχει δηλώσει για το μέλλον του στην ομάδα, συνεχίζουν να ισχύουν και οι οριστικές αποφάσεις θα παρθούν μετά από συζητήσεις με τη διοίκηση του Ερασιτέχνη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπάμπη Τουτουντζόγλου όπως αποδόθηκαν από το goalpost.gr:

«Ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά, η δυσκολότερη απ’ αυτές που ασκούμε εμείς διοίκηση. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία, πολλούς αστάθμητους παράγοντες που επηρέασαν, σε μεγάλο βαθμό, την ομάδα, όπως οι τραυματισμοί και κάποιες ακόμα καταστάσεις. Φέτος, η ομάδα χτίστηκε, προκειμένου να εξασφαλίσει γρήγορα την παραμονή της στη Β’ Εθνική, πράγμα που καταφέραμε.

Η έλευση ενός παίκτη, του Νίκου Καλλέ, δημιούργησε προσδοκίες για παραπάνω, σε ανθρώπους γύρω από την ομάδα. Εμείς μέσα στην ομάδα ξέραμε τι θέλαμε. Ακουγόταν απ’ έξω ότι πάμε για πρωτάθλημα κι υπήρχε πρόσθετο άγχος, η ομάδα δε χτίστηκε για να ανέβει κατηγορία.

Θέλαμε να “χτυπήσουμε” όλα τα παιχνίδια και, στο τέλος, να κάνουμε ταμείο. Δεν υπήρξε ποτέ ως αυτοσκοπός το πρωτάθλημα. Αυτό που ζητούσαμε, είναι, σε κάθε ματς, να παίζουμε καλά και να κερδίζουμε. Ο στόχος της παραμονής επετεύχθη πολύ γρήγορα. Αυτό μας έδωσε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουμε και πολλά νέα παιδιά. Κάθε Κυριακή, στα τελευταία παιχνίδια, είχαμε 4-5 έφηβους στην δωδεκάδα μας.

Είναι μία άκρως πετυχημένη χρονιά, καθώς στηριχθήκαμε σε τέσσερις έμπειρους παίκτες, και σε πολλούς νεαρούς κι ελπιδοφόρους καλαθοσφαιριστές. Αν αναλογιστούμε, μάλιστα, πως σε 2-3 ματς δεν έπαιξε ο Σαριμπαλίδης, σε τρία ματς δεν έπαιξε ο Κουτίνας, σε δύο ματς δεν έπαιξε ο Καλλές και ο Λόλας, στην αρχή της χρονιάς, έμεινε εκτός για περίπου ενάμιση μήνα, λόγω προβλήματος στη μέση, οι στόχοι μας εκπληρώθηκαν, με πολλές δυσκολίες μπροστά μας.

Χάσαμε πέντε ματς με έναν, έως τρεις πόντους διαφορά, με τη διαιτησία να βοηθά τις αντίπαλες ομάδες. Δε στεκόμαστε, όμως, σε αυτό. Θα μπορούσαμε, όμως, να έχουμε κάνει ακόμα 2-3 νίκες.

Τέλος, είχαμε και δύο σημαντικές επιτυχίες, στα τμήματα Παίδων κι Εφήβων. Οπότε, μιλάμε για μία άκρως πετυχημένη χρονιά».

Για το φιλικό επίδειξης μικτών ομάδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ της Νίκης Βόλου για φιλανθρωπικό σκοπό:

«Αύριο θα γίνει ένας φιλικός αγώνας, άκρως ενδιαφέρον, ανάμεσα σε καλαθοσφαιριστές και ποδοσφαιριστές της Νίκης Βόλου. Καλούμε τον κόσμο να έρθει, θα είναι μια γιορτή για την ομάδα μας, θα τιμηθούν κάποιοι άνθρωποι που, πρόσφατα, έχουν φύγει από τη ζωή κι έχουν δείξει την αγάπη τους, εκείνοι κι οι οικογένειές τους, τόσα χρόνια, για τη Νίκη.

Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτούς, είναι να κάνουμε έναν αγώνα προς τιμήν τους. Τα έσοδα θα πάνε σε μία οικογένεια, η οποία κρίναμε ότι χρειάζεται τη βοήθειά μας, δε χρειάζεται να πούμε ποια είναι. Ο αγώνας, λοιπόν, έχει και φιλανθρωπικό σκοπό. Να κλείσουμε τη χρονιά αγαπημένοι, χαμογελαστοί και να δείξουμε ότι Νίκη Βόλου δεν είναι μόνο αυτό που βλέπουμε στον αγωνιστικό χώρο, είναι και το κοινωνικό μας πρόσωπο. Οι προσφυγικές καταβολές μας το επιτάσσουν αυτό».

Για το μέλλον του στην προεδρία του τμήματος μπάσκετ:

«Αυτή είναι μία μεγάλη κουβέντα, η οποία δεν μπορεί να γίνει από το ραδιόφωνο. Ό,τι έχω πει δημόσια, ισχύει. Αυτό που έχω να πω, είναι πως το μπάσκετ της Νίκης είναι ζωντανό, είναι εδώ, έχει Ακαδημίες, λειτουργεί, υπάρχει παλμός. Όταν αναλάβαμε εμείς, πριν επτά χρόνια, δεν υπήρχε τίποτα. Ένα μικρό καρβουνάκι βρήκαμε και το κάναμε φωτιά. Εδώ είμαστε, θα μιλήσουμε με τον Ερασιτέχνη και θα πάρει ο καθένας τις αποφάσεις του».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις