Στο Διαιτητικό ο Πιερικός κατά της επικύρωσης της βαθμολογίας – Τι αναφέρει στην προσφυγή του (pics)

Ο Πιερικός προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ κατά της απόφασης του Δ.Σ. της Super League 2 που επικύρωσε τη βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Ειδικότερα, στις 9 Μαΐου η διοίκηση της ΠΑΕ Πιερικός κατέθεσε προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ κατά της απόφασης του Δ.Σ. της SL2, στις 6 Μαΐου, με την οποία επικυρώθηκε η βαθμολογία του πρωταθλήματος στους δύο ομίλους.

Ο Πιερικός στις 27 Απριλίου είχε προσφύγει στο Πειθαρχικό όργανο της SL2 ζητώντας να επιβληθούν οι ανάλογες ποινές που προβλέπονται στην ΠΑΕ Απόλλων Πόντου λόγω παράβασης του νόμου 2725 του 1999, όπου στο άρθρο 69 αναφέρεται μεταξύ άλλων πως δεν μπορεί να υπάρχει πρώτου βαθμού συγγένεια μεταξύ προπονητή, διοικούντων και μεγαλομετόχων, κάτι που θεωρούν πως ισχύει στην περίπτωση του Απόλλωνα.

Το Πειθαρχικό Όργανο της SL2 δήλωσε αναρμόδιο και παρέπεμψε την υπόθεση στην ΕΕΑ. Στις 4 Μαΐου συζητήθηκε στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού η προσφυγή του Πιερικού και αναμένεται η απόφαση.

Ο Πιερικός εφόσον δικαιωθεί, ζητά να επιβληθεί η ποινή της αφαίρεσης βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του φετινού πρωταθλήματος καθώς η αγωνιστική περίοδος ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου, σύμφωνα με την προκήρυξη. Στην περίπτωση αυτή ο Απόλλων Πόντου θα υποβιβαστεί και ο Πιερικός θα παραμείνει στην κατηγορία καθώς η ποινή είναι αφαίρεση από 5 έως 10 βαθμούς.

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις