«Υπάρχουν καρκινώματα που πολεμάνε αυτή την προσπάθεια»

Την αντίδραση που ήθελε παρουσίασε η ομάδα του, μετά την ήττα – αποκλεισμό από τον Απόλλωνα Λάρισας, τόνισε ο Κώστας Βελιτζέλος, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το ματς με τον Οπούντιο. Η Νίκη έδειξε χαρακτήρα και εκτός του νικηφόρου αποτελέσματος, έκανε και καλή εμφάνιση, συμπλήρωσε ο 43χρονος τεχνικός. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Βελιτζέλου:

«Θα ξεκινήσω ακριβώς από εκεί που σταμάτησε ο συνάδελφος. Ευχαριστώ για τα καλά του λόγια για την ομάδα μας και να πω πως το σημερινό παιχνίδι μόνο εύκολο δεν ήταν. Και για όλα όσα περάσαμε μέσα στην εβδομάδα μετά το αναπάντεχο αποτέλεσμα την Τετάρτη, αλλά και γιατί πραγματικά ο Οπούντιος είναι μια πολύ καλή ομάδα. Επειδή τυχαίνει αναλύοντας παιχνίδια να βλέπω πολλά παιχνίδια του Μαρτίνου, πραγματικά καταλαβαίνω το σκάσιμό του, ότι βρίσκονται χαμηλά. Είναι πολύ καλή ομάδα και σε πολλά παιχνίδια θα μπορούσε να είχε διαφορετικά αποτελέσματα με την εικόνα που έδειξε.

Όσον αφορά το παιχνίδι καθαρά μέσα στην εβδομάδα πληγώθηκε το “εγώ” μας τόσο πολύ που δεν χωρούσε κανένα άλλο αποτέλεσμα, καμιά άλλη εμφάνιση πέρα από αυτή που είχαμε ειδικά στο πρώτο ημίχρονο σήμερα. Δεν θα αναφερθώ πολύ στο παιχνίδι. Θεωρώ δίκαιη την επικράτησή μας. Θέλω να πω δυο πράγματα για το τι περάσαμε αυτές τις μέρες.

Πρόκειται για μια προσπάθεια που ξεκίνησε από το καλοκαίρι, σίγουρα με λάθη αλλά με πολύ μεγάλη ειλικρίνεια, με πολύ μεγάλο κόπο κάποιων ανθρώπων και η προσπάθεια αυτή δεν πρόκειται να σταματήσει πουθενά. Δεν σας κρύβω ότι μετά το αποτέλεσμα και επειδή ακολούθησαν και πολλές συζητήσεις με τα παιδιά να βρούμε τι φταίει, να ορθοποδήσουμε γιατί δεν είναι μόνο το δικό μας πιστεύω. Κατά γενική ομολογία κάτι τέτοιο δεν έχει ξανασυμβεί για εμάς. Κάναμε ένα από τα πιο άσχημα παιχνίδια και χάσαμε δικαίως, αλλά ποτέ δεν είχαμε παρουσιαστεί έτσι όπως παρουσιαστήκαμε την Τετάρτη. Ανεξήγητο μεν έγινε δε. Αυτό που συνέβη από εκεί και μετά, μειώνοντας, μηδενίζοντας και προσβάλλοντας ανθρώπους και αξίες που υπάρχουν μέσα στην ομάδα μας πείραξε πάρα πολύ.

Τη δύναμή μου την άντλησα σε πολύ μεγάλο βαθμό από τον Γιώργο Μαστρογιάννη που τα έβαλε με τον καρκίνο. Δηλώνω ότι καρκινώματα υπάρχουν πέριξ της ομάδας και πολεμάνε αυτή την προσπάθεια, σχεδόν από την πρώτη μέρα. Αυτό που είπα και έλεγα και πριν, είμαστε εδώ για να καταφέρουμε και να βγάλουμε την ομάδα όσο πιο ψηλά πάει φέτος και από εκεί και μετά με την οποιαδήποτε συνέχεια υπάρχει να είναι σίγουροι όλοι ότι με πολύ μεγάλη ειλικρίνεια θα συνεχιστεί. Αν καταφέρουν κάποιοι να διώξουν ανθρώπους σαν τον Βούλγαρη από το ποδόσφαιρο, θα έχουν καταφέρει ένα πλήγμα σ’ αυτό. Το να χτυπάνε τον οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή, τον οποιονδήποτε προπονητή, δεν έχει σημασία αν είναι ο Βελιτζέλος ή όχι, γιατί ο Βελιτζέλος μπορεί σήμερα να είναι εδώ, αύριο κάπου αλλού, και οι ποδοσφαιριστές το ίδιο, οι άνθρωποι όμως της διοίκησης κάνοντας αυτά που έχουν κάνει το τελευταίο χρονικό διάστημα, είναι οι μοναδικοί τα τελευταία δεν ξέρω κι εγώ πόσα χρόνια, που έχουν κάνει ειλικρινή προσπάθεια. Είναι από ανθρώπους που “ματώνουν”.

Να δώσω πραγματικά συγχαρητήρια στους φιλάθλους που βρέθηκαν σήμερα στο γήπεδο. Δεν ξέρετε πόσο πολύ βοήθησε τα παιδιά το χειροκρότημα μπαίνοντας η ομάδα στο γήπεδο. Ήταν ένα αγκάλιασμα που το περιμέναμε, το θέλαμε, το χρειαζόμασταν και ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κόσμο γι’ αυτό. Εμείς οποιαδήποτε στιγμή φύγουμε από εδώ, θα έχουμε τουλάχιστον καθαρή τη συνείδησή μας ότι δεν βλάψαμε κανέναν, ότι δουλέψαμε πολύ όχι μόνο μέσα στο γήπεδο άλλα και έξω από αυτό για να προετοιμάσουμε πράγματα για την ομάδα. Δεν περιμένουμε στη γωνία κανέναν να στραβοπατήσει και να πάμε να του δώσουμε μια για να πέσει κάτω. Δεν πειράζει όμως, μαθημένοι είμαστε. Αυτή τη δουλειά τους και εμείς τη δουλειά μας».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις