Με “μέταλλο” πρωταθλητή ο Ηρακλής πήρε το ντέρμπι με Σαρακηνό

Ο Ηρακλής ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της αγωνιστικής του 1ου ομίλου κόντρα στον Σαρακηνό (2-0) και διατηρήθηκε στην κορυφή. Έντονο πάθος, δυνατές μονομαχίες, φάσεις μπροστά στις δύο εστίες και πολλά νεύρα ήταν τα χαρακτηριστικά του αγώνα. Με 10 ποδοσφαιριστές αγωνίστηκε για ένα ημίχρονο ο Ηρακλής(Μόσιος 42’) και με 9 ο Σαρακηνός (87’ Τσεκούρας , 91’ Ρουκάς) στα τελευταία λεπτά. Φωνές για τις αποφάσεις Δημητριάδη και έντονα παράπονα από τους φιλοξενούμενους.

Οι δύο προπονητές παρέταξαν ότι καλύτερο διέθεταν στις φαρέτρες τους.

Αρχικά ο Γ. Φασουράκης ξεκίνησε με 4-5-1 με τον Πολυμέρου κάτω από τα γκολπόστ, τους Ντούρο(δεξιά) και Κοντοβά(αριστερά) και τους Σουλιώτη και Μοράλες αμυντικό δίδυμο. Σε ρόλο κόφτη αγωνίστηκε ο Ζαρίφης Ενώ η τετράδα που δημιουργούσε παιχνίδι ήταν οι Νούσιας(αριστερά) Γκάγκας (δεξιά) και οι Τσουκάλης και Μόσιος πίσω από τον προωθημένο Τσελεπή.

Ο Κώστας Παπαστεργίου που κατέβασε την ομάδα του και εκείνος με το ίδιο σύστημα έχοντας τον Γράντα στην υπεράσπιση της εστίας της ομάδας του, τον Ρουκά (δεξιά) Ιωάννου (αριστερά) και στο κέντρο της άμυνας τους Καλαμάτα και Ράπτη, σε ρόλο κόφτη αγωνίστηκε ο Μαλεσάγκος και οι Τσεκούρας (δεξιά) Τσιαμπαλής (αριστερά) με ελεύθερο ρόλο στον χώρο της μεσαίας γραμμής τους Καρακώστα (8άρι) και Τανάγια (10άρι) πίσω από τον Βαΐτση που αγωνιζόταν στην κορυφή.

Η πρώτη ευκαιρία που σημειώθηκε στο καλεντάρι της αναμέτρησης, ήρθε από πλευράς γηπεδούχου ομάδας στο 6ο λεπτό όταν ο Ντούρο από την δεξιά πλευρά, ευνοούμενος από τις αλλεπάλληλες κερδισμένες κόντρες, πάτησε περιοχή σούταρε, όμως ο Γράντας έδειξε τα αντανακλαστικά του και απομάκρυνε σωτήρια σε κόρνερ με τα πόδια. Η απάντηση από μεριάς Σαρακηνού δεν άργησε να έρθει και μάλιστα ήταν κλασσική ευκαιρία για γκολ. Συγκεκριμένα στο 13’ ο Σουάρες έχοντας πλάτη προς το τέρμα, ξεμαρκαρίστηκε από το πρέσινγκ των αμυντικών του Ηρακλή κάνοντας το δυνατό σουτ, όμως είδε την μπάλα να φεύγει ελάχιστα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Πολυμέρου. Στο 32’ λίγο έλειψε ο Σουλιώτης να πετύχει ένα θεαματικό αυτογκόλ, όταν σε εκτέλεση φάουλ του Ράπτη από το χώρο της μεσαίας γραμμής, ο κεντρικός αμυντικός του Ηρακλή στην προσπάθεια του να απομακρύνει την μπάλα την βρήκε άτσαλα και την έστειλε μόλις πάνω από το οριζόντιο του Πολυμέρου με μοναδικό κέρδος το κόρνερ τελικώς για τους φιλοξενούμενους.

Γκολ ο Μόσιος 1-0 στο 40’ και αποβολή 2 λεπτά αργότερα.

Με την συμπλήρωση 40’ λεπτών στην αναμέτρηση, ο Ηρακλής ευτύχισε να πάρει κεφάλι στο σκορ με τον Μόσιο έπειτα από φάση διαρκείας στα καρέ του Γράντα. Συγκεκριμένα οι κυανόλευκοι κέρδισαν το φάουλ από τα αριστερά, το οποίο εκτελέστηκε με πάσα από τον Μόσιο έχωντας ως αποδέκτη τον Κοντοβά όμως το σουτ του ακραίου αριστεροπόδαρου αμυντικού κατέληξε στα σώματα αμυνομένων και στην εξέλιξη της φάσης και όντας “ζωντανή” η μπάλα εντός μεγάλης περιοχής ο Μόσιος με δυνατό σουτ έκανε το 1-0. Στο 42’ οι αριθμητικές ισορροπίες του αγώνα άλλαξαν καθώς ο διαιτητής Δημητριάδης απέβαλε τον σκόρερ της αναμέτρησης με 2η κίτρινη για μαρκάρισμα στο κέντρο που σηκώνει πολύ συζήτηση.

Ένταση και 2ο τέρμα για τον Ηρακλή με πέναλτι-γκολ του Τσουκάλη και δύο αποβολές στις καθυστερήσεις για τον Σαρακηνό.

Το δεύτερο μέρος σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί με το α’ μέρος, καθώς η ένταση και οι πολλές διακοπές από τον διαιτητή της αναμέτρησης δεν βοήθησαν για να παιχτεί ποδόσφαιρο.

Η πρώτη αξιόλογη προσπάθεια μπροστά από τις δύο εστίες δημιουργήθηκε στο 60’ και ήταν για τον Σαρακηνό, όταν ο Σουάρες αφού έπαιξε το 1-2 με τον Τανάγια βρέθηκε εντός περιοχής όμως το σουτ που επιχείρησε κατέληξε σε κόρνερ έπειτα από σωτήρια προβολή του Σουλιώτη. Τρία λεπτά αργότερα και πάλι ο Σουάρες δοκίμασε τα πόδια του εκτός περιοχής, με τον Πολυμέρου όμως να είναι σε ετοιμότητα μιας και δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει στην αριστερή γωνιά του το χλιαρό σουτ. Στο 66’ ο Κοντοβάς ανετράπη εντός περιοχής από μαρκάρισμα του Μαλεσάγκου με τον διαιτητή Δημητριάδη να υποδεικνύει δίχως δεύτερη σκέψη την άσπρη βούλα. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ένα λεπτό αργότερα ο Τσουκάλης διαμορφώνοντας το 2-0. Οι ποδοσφαιριστές του Κ. Παπαστεργίου δεν το έβαλαν κάτω και λίγο έλειψε στο 75’ να μπουν και πάλι στην διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος, όμως ο Τσεκούρας νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Πολυμέρου, ενώ στο 83’ σέντρα-σουτ του Ρουκά από την δεξιά πλευρά έγλυψε το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του πορτιέρο των γηπεδούχων. Με το πέρας της συγκεκριμένης φάσης ποδόσφαιρο δεν ξαναπαίχτηκε μιας και οι αψιμαχίες έδιναν και έπαιρναν μεταξύ ποδοσφαιριστών με τους σφυγμούς πλέον να έχουν χτυπήσει κόκκινο. Συγκεκριμένα ο Τσεκούρας αρχικά πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια καθώς είδε 2 κίτρινες σε λιγότερο από ένα λεπτό για διαμαρτυρία σε Δημητριάδη και β’ βοηθό Κόκκαλη στο 87’ και στο 91’ ο Ρουκάς ήταν ο 2ος παίχτης της φιλοξενούμενης ομάδας που αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία.

Το ταμείο του αγώνα: Ο Ηρακλής πήρε την νίκη που ήθελε και πλέον έχοντας 5 αγωνίστηκες ακόμη μπροστά του θα κοιτάξει να κρατήσει το προβάδισμα που έχει σε σχέση με την Α.Ε.Δ. σε ισοβαθμία, ενώ όσον αφορά τον Σαρακηνό σε 2 αγωνιστικές θα φιλοξενηθεί στο Διμήνι και φυσικά θα συνεχίσει να παλεύει και να ψάχνει εκ νέου κάποιο δώρο από τους άλλους δύο συνδιεκδικητές της 1ης θέσης για να ελπίζει και πάλι με τις πιθανότητες πλέον να μην είναι με το μέρος του.

Διαιτητικό τρίο: Το διαιτητικό τρίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί κακό, με τον διαιτητή Δημητριάδη να σφυρίζει ότι είδε και να είναι σωστός και στον πειθαρχικό τομέα. Ενώ οι επόπτες γραμμών Σφύρης- Κόκκαλης ήταν αρκετά καλοί με καίριες θέσεις και σωστές αποφάσεις.

Συνθέσεις:

Ηρακλής Βόλου: (Γ. Φασουράκης) Πολυμέρου, Ντούρο, Κοντοβάς, Σουλιώτης, Μοράλες, Ζαρίφης, Νούσιας (79’ Φέζο), Γκάγκας, Τσελεπής(90’ Κιοσέ), Τσουκάλης (68’ Θάνος), Μόσιος.

Σαρακήνος: (Κ. Παπαστεργίου) Γράντας, Ρουκάς, Ιωάννου (72’ Στεργιόπουλος), Καλαμάτας, Ράπτης, Μαλεσάγκος, Τσεκούρας, Καρακώστας (78’ Φουρκιώτης), Τσιαμπαλής, Τανάγιας, Βαΐτσης

Ρεπορτάζ: Βαλάντης Τάμπας

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις