Σπουδαία νίκη του Άρη, 3-2 τον Πανιώνιο

Σε ένα ματς με τον χαρακτήρα τελικού όπως αυτό απέναντι σε Άρη και Πανιώνιο για το θέμα της παραμονής, οι κιτρινόμαροι του Ν. Αθανασιάδη κατάφεραν να πάρουν τους υπερπολύτιμους 3 βαθμούς, επικρατώντας με 3-2, που ουσιαστικά τους εξασφαλίζει την παραμονή στην Α’ κατηγορία και την ερχόμενη σεζόν. Πολύ δύσκολα πλέον…

τα πράγματα για την ομάδα του Ν. Σκουφογιάννη που είδε την διαφορά από την Αγ. Παρασκευή (ζώνη σωτηρίας) να ανοίγει ακόμη περισσότερο μετά το συγκεκριμένο αποτέλεσμα μαζί με τον συνδυασμό του νικηφόρου περάσματος της ομάδας της Αγ. Παρασκευής χθές από το Ε.Α.Κ. κόντρα στο Θησέα(1-2). Φωνάζει ο Πανιώνιος για την διαιτησία.Το ματς της Αγ.Παρασκευής είχε ένα δυναμικό πρώτο ημίχρονο. Μόλις στο 4ο λεπτό ο Πανιώνιος ευτύχησε να προηγηθεί με τον Φώτου. Ο ποδοσφαιριστής “των κόκκινων” σούταρε η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και αιφνιδίασε τον Κουρίτα ο οποίος δεν πρόλαβε να αντιδράσει καταλήγοντας στα δίχτυα για το 0-1 . Η απάντηση του Άρη ήρθε άμεσα έπειτα από εκπληκτικό συνδυασμό Τσίρου και Στραβέλα με τον τελευταίο να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Καγιάννη για το 1-1. Στο 14ο λεπτό ο Άρης έφερε τούμπα το ματς καθώς ο Ακτσιάλης αρχικά εκτέλεσε ένα πολύ δυνατό φάουλ και ανάγκασε τον Καγιάννη να απομακρύνει σε κόρνερ. Από το οποίο προήρθε και το 2-1 με τον Θεοδωσιάδης να στέλνει με καρφωτή κεφαλιά τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Και ενώ ο ρυθμός του παιχνιδιού είχε πέσει αισθητά, ακολούθησε ένα 2ο λεπτό φωτιά 30′ και 32΄ με Παπαγιαννόπουλο και Στραβέλλα να βλέπουν τις προσπάθειές τους να καταλήγουν εκτός εστίας του Καγιάννη για εκατοστά .Η τελευταία αξιόλογη φάση σημειώθηκε στο 43′ όταν ο Τσιαντής συνεργάστηκε άψογα με τον Ακτσιαλή με τον τελευταίο να σουτάρει ελάχιστα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Καγιάννη. Στο 2ο ημίχρονο ο Άρης μπήκε δυνατά και στο 53′ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ακτσιαλή ο Θεοδωσιάδης πήρε την κεφαλιά πραγματοποιώντας το 3-1 με δεύτερο προσωπικό του γκολ. Έξι λεπτά αργότερα (σ.σ. 59′) ο Πανιώνιος ανέβασε ρυθμούς απειλώντας με τον Μοσχούδη να εκτελεί απευθείας φάουλ βλέποντας την προσπάθειά του να καταλήγει στην αγκαλιά του Κουρίτα. Ο τερματοφύλακας των κίτρινων δεν είχε την ίδια τύχη στο 65′ μη μπορώντας να αντιδράσει στο ασύλληπτο φάουλ του Μαστροπαναγιώτη ο οποίος μείωσε σε 3-2. Τέλος ο Άρης είχε άλλες δυο αξιόλογες ευκαιρίες για κάποιο ακόμη τέρμα όμως αρχικά ο Πετρόπουλος στο 70′ είχε μεγάλη διπλή ευκαιρία να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ όμως ο Καγιάννης βγήκε νικητής όπως και στο 89′ ο Ταφύλης έπιασε το σουτ από τα όρια της περιοχής βλέπωντας όμως την προσπάθεια του να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του Καγιάννη, μένοντας έτσι το τελικό 3-2 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης.
Άρης : Κουρίτας, Τσίρος, Γκοτόπουλος, Γκίνης, Γεωργούλας (72′ Ασημάκης), Θεοδωσιάδης, Παπαγιανόπουλος, Τσαντής, Στραβέλλας (78′ Ταφίλης) Ακτσιαλής (65′ Μαστακούλης) Πετρόπουλος.
Πανιώνιος: Καγιάννης, Καραγεώργος, Μαστροπαναγιώτης, Καρακώστας, Κωστούλας, Δημητρίου, Φώτου, Μπασδάνης, Μοσχούδης, Μαρούφ, Πέτσης (70′ Χατζηβασιλείου).

Ρεπορτάζ: Στέλιος Τζουβάκας

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις