Βεργέτης: “Θα συνεχίσω σε άλλη ομάδα του χρόνου”

Ο πρώην προπονητής του ΟΦ Ιεράπετρας, Στάϊκος Βεργέτης, μίλησε στον «Athletic Radio 104,2» τόσο για το φετινό πρωτάθλημα της Super League, για την πορεία του με τον ΟΦ Ιεράπετρας και για το μέλλον του, αλλά και για άλλα ποδοσφαιρικά θέματα.

Ο Στάικος Βεργέτης δήλωσε ότι:

«Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους γιατί ήταν ένα δύσκολο και διαφορετικό πρωτάθλημα, που διεξήχθη κάτω από αντίξοες συνθήκες. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και ολοκληρώθηκε ομαλά. Ο κορονοϊός μας δυσκόλεψε πάρα πολύ, αφού είχαμε πολλές αγωνιστικές υποχρεώσεις και μετακινήσεις. Οι παίκτες όμως, παρά την αποχή και την απραξία μηνών, τα έδωσαν όλα και τους αξίζουν τα περισσότερα συγχαρητήρια. Στο φινάλε είδαμε ομάδες, που δεν είχαν τις οικονομικές απολαβές που περίμεναν να δυσκολεύονται να βγάλουν την σεζόν. Αυτά είναι μαθήματα για όλους, ώστε στο μέλλον να γίνουν καλύτερα τα πράγματα».

Για τους δύο Ομίλους και τα μπαράζ ανόδου:

«Υπήρχε μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Δεν παρατήρησα μεγάλο χάσμα ανάμεσα στις ομάδες, όλες ήταν κοντά στην βαθμολογία. Είχαμε και την παρουσία των Β ομάδων που έδωσε χρόνο σε Ελληνόπουλα να αγωνιστούν. Γενικά θεωρώ οτι συνολικά είχε θετικό πρόσημο. Και οι δύο όμιλοι ήταν ισοδύναμοι. Όσον αφορά στα Μπαράζ, είδαμε την περασμένη Κυριακή στην Βέροια ένα αμφίρροπο ματς. Έχει προβάδισμα ο Λεβαδειακός, αλλά σε τέτοια παιχνίδια – Τελικούς πρέπει να είσαι ήρεμος, αλλά να μην επαναπαύεσαι γιατί τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν.

Και οι δύο ομάδες θα διεκδικήσουν την Κυριακή την άνοδο στην Λιβαδειά και θα παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις για την τελική “μάχη”. Ο χαμένος θα παίξει με την Λαμία. Το πιο δίκαιο θα ήταν να ανέβουν και οι δύο πρώτοι των ομίλων και να παίξουν μπαράζ οι δεύτεροι. Θα πρέπει να υπάρχει προσβασιμότητα στην πρώτη κατηγορία, αυτό που ισχύει αδικεί τις ομάδες της Super League 2. Και ειδικά τις ομάδες με όνειρα και φιλοδοξίες».

Για την πορεία του ΟΦΙ:

«Ο ΟΦΙ έπαιξε ωραίο, επιθετικό και δημιουργικό ποδόσφαιρο. Όποιος μας έβλεπε ευχαριστήθηκε ποδόσφαιρο. Κάναμε φάσεις, αλλά δεχόμασταν γκολ και ερχόμασταν μετά με την… πλάτη στον τοίχο. H ομάδα μας έκανε μεγάλη προσπάθεια στα ματς, σε πολλά παιχνίδια ήμασταν καλύτεροι, αλλά μας αδίκησε το τελικό αποτέλεσμα. Γενικά είχαμε μία καλή εικόνα και απόδοση και θα μπορούσαμε να σωθούμε άνετα».

Για το διαζύγιο του με την Λασιθιώτικη ομάδα:

«Η χρονιά μας κρίνεται επιτυχημένη, καθώς σωθήκαμε, αφού αυτός ήταν ο στόχος μας. Τώρα θα συνεχίσω σε άλλη ομάδα, δεν ξέρω ακόμα ποια. Κάθε πλευρά θα κοιτάξει την επόμενη μέρα της και το καλύτερο».

Για τις 5 ομάδες της Κρήτης στην Super League 2 που σώθηκαν:

«Κατάφεραν όλες και σώθηκαν και αυτό συνιστά μεγάλη επιτυχία. Ο ΟΦΙ και ο Ηρόδοτος τα κατάφεραν την τελευταία αγωνιστική. Ο Εργοτέλης έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, είχε μία σταθερή πορεία και δεν κινδύνευσε. Η Επισκοπή έκανε στον β΄γύρο πορεία πρωταθλητισμού. Τα Χανιά είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο. Επόμενη χρονιά για όλες τις ομάδες θα είναι πιο δύσκολη».

Για την πορεία του ΟΦΗ στην Super League:

«Ο ΟΦΗ βρέθηκε ένα… σκαλοπάτι πριν τα Πλέϊ οφ. Αν τα κατάφερνε θα είχε μία απόλυτα πετυχημένη σεζόν. Δεν έγινε όμως για λίγο, αλλά δεν θα πω τελικά οτι η πορεία του κρίνεται αποτυχημένη. Εύχομαι την επόμενη σεζόν να καταφέρει να μπει στα Πλέϊ οφ».

Για την φετινή Super League:

«Ο Ολυμπιακός στέφθηκε πρωταθλητής. Όλες οι άλλες ομάδες, που πρωταγωνιστούν, έκαναν το περασμένο καλοκαίρι RESTART. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός κράτησε τον κορμό του και θα πρέπει την επόμενη σεζόν να κάνει και αυτός το RESTART του. Όλες οι ομάδες θα πρέπει να κάνουν βελτιωτικές κινήσεις για να έχουμε μεγαλύτερο ενδιαφέρον του χρόνου και να υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός».

Για τον Τελικό του Κυπέλλου ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός:

«Θα έχει μετά από καιρό πολύ κόσμο. Θέλω να είναι μία Γιορτή του ποδοσφαίρου. Ευχή μου είναι να κυλήσουν όλα ομαλά και να υπάρξει μία αναίμακτη μετακίνηση φιλάθλων. Θέλω να δούμε έναν ωραίο Τελικό και να τον χαρούμε όπως γίνεται στο εξωτερικό. Εύχομαι να ασχοληθούμε μόνο με το αγωνιστικό σκέλος και να κυλήσουν όλα ομαλά».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις