Ο Πιερικός νικητής στο ντέρμπι με Πύδνα

Στις νίκες έπειτα από δύο σερί αγωνιστικές, επέστρεψε ο Πιερικός που ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της Πιερίας. Στα του αγώνα η ομάδα του Νίκου Ζαλίκα ο οποίος επέστρεψε στην τεχνική ηγεσία μετά την φυγή του Γιώργου Καμπερίδη, βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 29΄ έπειτα από το τέρμα που πέτυχε για τους φιλοξενούμενους ο Πέτρο.

Έπειτα από το τέρμα αυτό οι «ασπρόμαυροι» ανέβασαν την αποδοση τους και στο 36΄ κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα με τον Κωνσταντίνου, αποτέλεσμα το οποίο έμελε να είναι το τελικό για το πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη και πιο συγκεκριμένα στο 69΄ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή στο σκορ και να προηγηθούν στο σκορ με 2-1 έπειτα από γκολ που πέτυχε ο Ανδρέου.

Από το σημείο εκείνο και μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, εξέλιξη που ήταν ευνοϊκή για τους γηπεδούχους στην προσπάθεια που έκαναν προκειμένου να διαχειριστούν με επιτυχία το υπέρ του αποτέλεσμα, το οποίο και διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του αγώνα.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ (Νίκος Ζαλίκας): Φιρινίδης, Παπουτσογιαννόπουλος, Κουρουπής, Ιορδανίδης, Ανδρέου, Τροΐρης, Κωνσταντίνου, Καράμπελας (46′ Τσιώλης), Παναγιωτίδης (57′ Δαδάκος), Κατσιαμήτας (63′ Αποστολίδης), Κώτσιας

ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ (Απόστολος Στύλος): Αλυσανδράτος, Λαζαρίδης (75′ Χάμος), Κόλα (60′ Παυλίδης), Στούμπος, Κωτσιόπουλος, Τρικαλόπουλος, Καραγκούνης, Γελαδάρης, Πέτρο, Κυπαρίσσης, Σαβελίδης.

Βαθμολογία

1.Καραϊσκάκης 57

2.Αιγινιακός 53

3.Νίκη Βόλου 49

4.Πύδνα Κίτρους 39

5.Θεσπρωτός 38

6.Ρήγας Φεραίος 37

7.Τύρναβος 32

8.Εθνικός Φιλιππιάδας 31

9.*** Πιερικός 31

10.Πύρασος Νέας Αγχιάλου 30

11.Αχιλλέας Νεοκαισάρειας 29

12.Οικονόμος Τσαριτσάνης 28

13.Δωτιέας Αγιάς 24

14.Αχέροντας Καναλακίου 20

15.Οπούντιος Μαρτίνου 18

16.*Φαρκαδόνα 13

17.**Φωκικός -6

Θέσεις 1: Άνοδος στην Football League

10-17: Υποβιβασμός

* Η Φαρκαδόνα έχει -3 για το παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου

** Ο Φωκικός έχει αποβληθεί από το πρωτάθλημα και έχει υποβιβαστεί

***Ο Πιερικός ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις