Παπαδόπουλος: «Να καθιερωθώ στην ομάδα του Βόλου»

 

Την καλύτερη χρονιά της επαγγελματικής του καριέρας διανύει ο τερματοφύλακας του ΒόλουΣυμεών Παπαδόπουλος, ο οποίος με επτά συμμετοχές στη φετινή Super League αποτελεί το νεαρότερο γκολκίπερ με τόσες εμφανίσεις στο ενεργητικό του, σε μία θέση που εκ των πραγμάτων οι προπονητές επιλέγουν να χρησιμοποιούν πιο έμπειρους αθλητές.

Ο 22χρονος τερματοφύλακας, μίλησε στο SDNA για την «μαγική» χρονιά που έζησε στην πρωτεύουσα του νομού Μαγνησίας, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μία εξαιρετική σεζόν για τον ίδιο που θέλει να αποτελέσει εφαλτήριο για την προσωπική του βελτίωση και καθιέρωση στο κορυφαίο επίπεδο.

Αναλυτικά όσα είπε:

– Για την φετινή χρονιά του Βόλο στην Super League και αν η κατάληψη της δέκατης θέσης στην βαθμολογία αφήνει ικανοποιημένη την ομάδα:

«Η ομάδα ξεκίνησε με στόχο να πάει κυρίως καλύτερα από την περσινή χρονιά και με βλέψεις για τα play off. Σε γενικές γραμμές ήμασταν καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς ένα σύνολο που έπαιζε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και βρεθήκαμε κοντά στην είσοδο στα play off, δυστυχώς όμως ήμασταν άτυχοι καθώς πληρώσαμε όλα τα λάθη που κάναμε. Παρόλα αυτά, ήταν μια σεζόν που μας δίδαξε πολλά και μπορούμε να χτίσουμε πάνω της για ένα καλύτερο μέλλον».

– Για το κλίμα που επικράτησε στην ομάδα κατά την διάρκεια της χρονιάς:

«Το κλίμα της ομάδας παρά το εύρος των εθνικοτήτων που υπήρχε στο ρόστερ ήταν αρκετά καλό και όλοι είχαμε άριστες σχέσεις μεταξύ μας. Σίγουρα γι’ αυτό ευθύνονται οι αρχηγοί της ομάδας οι οποίοι βοήθησαν τον καθένα ξεχωριστά να νιώσει κομμάτι μιας μεγάλης οικογένειας».

– Για το όμορφο κλείσιμο της σεζόν και τη νίκη με 5-0 κόντρα στον ΟΦΗ και αν η ομάδα του Βόλου πιστεύει ότι μπορούσε να κάνει το κάτι παραπάνω:

«Το γεγονός ότι η ομάδα έκλεισε την χρονιά με ένα τόσο ωραίο αποτέλεσμα μου αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση, γιατί δείξαμε τι μπορούμε να καταφέρουμε ακόμα και με αρκετές απουσίες – αποχωρήσεις παικτών. Αυτό άλλωστε φάνηκε και στην διάρκεια της χρονιάς, μιας και καταφέραμε να πάρουμε σημαντικά αποτελέσματα και με μεγάλες ομάδες όπως την ΑΕΚ και τον Άρη στην έδρα τους και τον Παναθηναϊκό στο Πανθεσσαλικό».

– Για την δική του χρονιά που έκλεισε με επτά εμφανίσεις, μεταξύ άλλων απέναντι σε ΑΕΚ και Άρη και αν είναι ευχαριστημένος από το πρόσωπο που παρουσίασε:

«Η φετινή χρονιά για μένα ήταν υπέροχη. Πήρα την ευκαιρία που μου δόθηκε από την ομάδα και έπαιξα σε αρκετά παιχνίδια και σημαντικά και πιστεύω πως στάθηκα αντάξιος των περιστάσεων. Σε αυτό έπαιξαν καθοριστικό ρόλο και οι προπονητές μου αλλά κυρίως ο προπονητής τερματοφυλάκων της ομάδας, Αντώνης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος καθημερινά με τις προπονήσεις με βοηθούσε και με καθοδηγούσε.

Όσον αφορά την απόδοση μου, σίγουρα είμαι ευχαριστημένος αλλά επειδή πάντα υπάρχει περιθώριο για βελτίωση, βλέπω τα παιχνίδια μου και ψάχνω να βρω τα λάθη μου έτσι ώστε να προσπαθήσω να βελτιωθώ και όσο είναι δυνατόν για να μην τα επαναλάβω».

– Αν το βοήθησε το γεγονός ότι ο Βόλος είχε δύο πολύ έμπειρους τερματοφύλακες (Κλέιμαν-Κότνικ):

«Όλη την χρονιά είχα την ευκαιρία να δουλεύω με δύο εξαιρετικούς τερματοφύλακες, τον Μπόρις και τον Μάτιτς οι οποίοι αμφότεροι με βοηθούσαν καθημερινά και με «έσπρωχναν» ώστε να βελτιώνομαι καθημερινά. Τους ευχαριστώ και τους δύο για την άψογη συνεργασία που είχαμε την φέτος, και επί τη ευκαιρία να ευχηθώ περαστικά στον Κότνικ και να γυρίσει γρήγορα στα γήπεδα».

– Οι σκέψεις του για τη νέα χρονιά:

«Για τη νέα σεζόν, κύριό μου μέλημα είναι να συνεχίσω αυτό που άρχισα την χρονιά αυτή και να βελτιώνομαι συνεχώς έτσι ώστε να καθιερωθώ στην ομάδα του Βόλου».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις