Ομόφωνα ένοχος χωρίς ελαφρυντικά ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

8147698

Την ενοχή του καθ’ ομολογίαν συζυγοκτόνου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Δεν του αναγνωρίζεται κανένα ελαφρυντικό για τη στυγερή γυναικοκτονία της συζύγου και μητέρας του παιδιού τους, Καρολάιν Κράουτς

Ειδικότερα, μετά από διάσκεψη δύο ωρών, τακτικοί δικαστές και ένορκοι κατέληξαν ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θα πρέπει να καταδικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, θανάτωση ζώου και για τα πλημμελήματα της ψευδούς καταγγελίας επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση.

Παράλληλα, το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα να μη ληφθεί υπόψη η κατάθεση της Ελένης Μυλωνοπούλου, ενώ απέρριψε και τον ισχυρισμό περί βιασμό ψυχικής ορμής.

Σημειώνεται πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος παρέμεινε ατάραχος κατά το άκουσμα της απόφασης.

«Πίστευε ότι είχε κάνει το τέλειο έγκλημα»

Στην αγόρευσή του νωρίτερα ο συνήγορος προς υποστήριξη της κατηγορίας Αθανάσιος Χαρμάνης, ο οποίος εκπροσωπεί τους γονείς της Καρολάιν, ζήτησε την καταδίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου τον οποίο χαρακτήρισε πολυτάλαντο σκηνοθέτη, σεναριογράφο και ηθοποιό.

«Πίστευε ότι είχε κάνει το τέλειο έγκλημα και δεν θα αποκαλυπτόταν ποτέ» είπε χαρακτηριστικά ο συνήγορος.

Την καταδίκη του Αναγνωστόπουλου για τη βάναυση θανάτωση της Ρόξυ, του σκύλου της οικογένειας, ζήτησαν οι δικηγόροι που εκπροσωπούν φιλοζωικά σωματεία.

«Καταπέλτης» η εισαγγελέας

Ολοκληρώνοντας την αγόρευσή της, νωρίτερα σήμερα, η εισαγγελέας πρότεινε στους δικαστές να κηρυχθεί ένοχος ο κατηγορούμενος για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της κακοποίησης ζώου, καταρρίπτοντας πλήρως τον ισχυρισμό του ότι βρισκόταν εν βρασμώ, αλλά και για τα πλημμελήματα της ψευδούς καταγγελίας επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση.

Η εισαγγελέας -η οποία δήλωσε συγκλονισμένη από τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά- έκανε λόγο για μία υπόθεση που ενέχει στοιχεία ανθρώπινης τραγωδίας.

«Αυτή η ιστορία ενέχει τα στοιχεία μια ανθρώπινης τραγωδίας. Θα αποδοθεί δικαιοσύνη αλλά δε θα αποδοθεί ηθική δικαίωση ούτε στα θύματα που ζουν. Την κόρη του και τη μητέρα της Καρολάιν. Αν ένας άνθρωπος συναισθάνεται το βάρος όσων έχει κάνει, θα περίμενα να σιωπήσει. Το πρόσωπο της Καρολάιν θα στοιχειώνει τη ζωή του. Η ανθρωποκτονία με πρόθεση υπερβαίνει τα όρια της Δικαιοσύνης και προκαλεί δέος. Ο κατηγορούμενος είναι αντιμέτωπος με το Θεό από τον οποίο ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη» ανέφερε συγκεκριμένα η εισαγγελική λειτουργός.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις