Νέα επιστολή FIFA/UEFA σε Αυγενάκη για το αυτοδιοίκητο – Δέχτηκε τη συνάντηση ο υφυπουργός Αθλητισμού!

Μοιράσου το άρθρο

Ακόμα μία επιστολή από τις διεθνείς συνομοσπονδίες προς τον Λευτέρη Αυγενάκη ώστε να συναντηθούν, παρούσης της ΕΠΟ, με φόντο τις αλλαγές του αθλητικού νόμου. Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA την έκανε δεκτή ο υφυπουργός Αθλητισμού…

Για μία ακόμη φορά η FIFA και η UEFA απευθύνθηκαν στον υφυπουργό Αθλητισμού, για να επαναλάβουν το αίτημά τους να υπάρξει συνάντηση μαζί του, παρουσία μάλιστα και της ελληνικής ομοσπονδίας, ώστε να τεθούν επί τάπητος όλες οι αλλαγές που απαιτούνται σε άρθρα του αθλητικού νόμου που παραβιάζουν το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ.

Όπως επισημαίνουν μάλιστα οι διεθνείς συνομοσπονδίες, η ΕΠΟ έκανε από την πλευρά της σημαντικά βήματα στην υλοποίηση της Ολιστικής Μελέτης και τώρα είναι σειρά της ελληνικής Πολιτείας να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Λευτέρης Αυγενάκης αυτή τη φορά δεν άφησε αναπάντητη την επιστολή κι έκανε δεκτό το αίτημα των FIFA/UEFA, με τη συνάντηση να λαμβάνει χώρα το διήμερο 30-31 Μαΐου.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η επιστολή την οποία συνυπογράφουν εκ μέρους της FIFA ο κ. Kenny Jean-Marie (Επικεφαλής Τμήματος Εθνικών Ομοσπονδιών) και εκ μέρους της UEFA ο κ. Zoran Lakovic (Διευθυντής Τμήματος Εθνικών Ομοσπονδιών):

«Ελληνικός Αθλητικός Νόμος

Αξιότιμε κύριε Αυγενάκη,

Σας απευθύνουμε την παρούσα προκειμένου να επαναλάβουμε το ευγενικό μας αίτημα για την πραγματοποίηση συνάντησης προκειμένου να συζητήσουμε τον Ελληνικό Αθλητικό Νόμο σε συνάρτηση με τις υποχρεώσεις της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) ως ομοσπονδίας μέλους των FIFA και UEFA.

Από την τελευταία αλληλογραφία μας επί του θέματος, της 24ης Σεπτεμβρίου 2021 (βλ. συνημμένο αντίγραφο), η οποία δυστυχώς παρέμεινε αναπάντητη, πραγματοποιήθηκαν περαιτέρω σημαντικά βήματα από την ΕΠΟ για τη δέουσα υλοποίηση της Ολιστικής Μελέτης, και πιο συγκεκριμένα η επικύρωση του νέου Καταστατικού της ΕΠΟ από το Ειρηνοδικείο Αθηνών, οι πρώτες συνεδριάσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, οι μεταρρυθμίσεις στη διοίκηση της ΕΠΟ και, πιο πρόσφατα, ο ορισμός από τη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ των μελών της Επιτροπής Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης.

Η Επιτροπή αυτή αναλαμβάνει επίσης τον ρόλο μιας ανεξάρτητης εκλογικής επιτροπής κατά τις επικείμενες αρχαιρεσίες του νέου Προέδρου της ΕΠΟ την 1η Ιουνίου 2022 σύμφωνα με το Καταστατικό της ΕΠΟ.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει πλέον κεντρική σημασία η πραγματοποίηση συνάντησης μεταξύ εκπροσώπων του Υπουργείου σας, της FIFA, της UEFA και της ΕΠΟ προκειμένου να επιδιωχθούν λύσεις στα χρονίζοντα ζητήματα σε σχέση με συγκεκριμένες διατάξεις του Ελληνικού Αθλητικού Νόμου, ως είχε συμφωνηθεί στη μεταξύ μας εικονοτηλεδιάσκεψη της 14ης Ιουλίου 2021.

Μας απασχολεί ιδιαιτέρως το γεγονός της φερόμενης καταληκτικής ημερομηνίας της 30ης Ιουνίου 2022 προκειμένου τα σωματεία να εγγραφούν στο μητρώο αθλητικών σωματείων, άλλως θα βρεθούν αντιμέτωπα με τη νομική διάλυσή τους.

Ως προς τούτο, οι εκπρόσωποί μας είναι διαθέσιμοι να ταξιδέψουν στην Αθήνα στις 30-31 Μαΐου 2022 προκειμένου να συναντηθούν με τους ειδικούς σας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας και προσβλέπουμε στην εκ μέρους σας επιβεβαίωση της συνάντησης».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις