Α’ Ε.Π.Σ.Θ.: Το ταμείο της 17ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο

Το goalpost.grκάνει το ταμείο της 17ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Α’ ΕΠΣΘ και αναλύει τους κερδισμένους αλλά και τους χαμένους της αγωνιστικής.

Σάββατο 12/3

Θησέας – Αγ. Παρασκευή 0-1

Με το σπουδαίο διπλό στις αποσκευές της απέδρασε από το Ε.Α.Κ. η ομάδα του Στ. Μαλακασιώτη και με την νίκη της αυτή αύξησε την διάφορα από τους διώκτες της στο +7 (σ.σ. Πανιώνιο) και έχοντας πλέον 5 αγωνιστικές μέχρι το φινάλε της σεζόν έχει την “μπάλα” αποκλειστικά στα δικά της πόδια στο θέμα παραμονή. Αναμφίβολα είναι από τους κερδισμένους της αγωνιστικής μιας και εκτός του νικηφόρου αποτελέσματος είδε όλες τις υπόλοιπες ομάδες να πετάνε βαθμούς ενώ από αύριο, ξεκινά προετοιμασία για το Κυριακάτικο ματς με την Σκιάθο εντός έδρας. Από την άλλη η ομάδα του Δ. Κόφφα δεν θύμιζε σε τίποτα τον φορμαρισμένο Θησέα του τελευταίου 2μήνου και έτσι ήρθε αυτή η ήττα που σίγουρα ήταν έκπληξη. Η ομάδα της Αγριάς υποχώρησε στην 5η θέση (29 βαθμούς) και την ερχόμενη αγωνιστική αγωνίζεται και πάλι εντός με την Α.Ε. 2002.

Α.Ε. 2002 – Α.Ε. Διμηνίου 1-2

Νικηφόρα ήταν το πέρασμα και από το γήπεδο του Αγ. Γεωργίου Νηλείας για την ομάδα του Κ. Μπράτσου που ουσιαστικά την διατήρησε με 41 βαθμούς στο ρετιρέ της βαθμολογίας, μαζί με τον Ηρακλή(υστερεί σε ισοβαθμία) και την ερχόμενη αγωνιστική θα υποδεχθεί τον Άρη Μελισσατίκων στο Διμήνι με στόχο την διατήρηση της στην κορυφή. Όσον αφορά τώρα την Α.Ε. 2002 που πάλεψε αρκετά αλλά τελικώς δεν κατάφερε να κάνει την “ζημιά” παρέμεινε λοιπόν στην 11η θέση με 5 βαθμούς και την ερχόμενη αγωνιστική θα ταξιδέψει στο Ε.Α.Κ. για να τεθεί αντιμέτωπη με τον Θησέα.

Πηλέας – Δάφνη 1-1

Βαθμό μετά από 16 αγωνιστικές κατάφερε να πάρει ο Πηλέας στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Δάφνη στο πλαστικό της Ι.Μ. Δημητριάδος φτάνοντας στους 4 βαθμούς αλλά το σίγουρο είναι πως έκανε “ζημιά” στην Δάφνη μιας και η ομάδα των Αγ. Αναργύρων έπαιζε το τελευταίο της χαρτί που με νίκη θα αναζωπύρωνε και πάλι τις όποιες μαθηματικές ελπίδες είχε για την μάχη της παραμονής. Πλέον η ομάδα της Δάφνης έχοντας 11 βαθμούς διαφορά από την ζώνη σωτηρίας και μένοντας μόλις 5 αγωνιστικές δεν μπορεί να ελπίζει παρά μόνο σε θαύμα. Την ερχόμενη αγωνιστική ο Πηλέας θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Πανιώνιο (Κυριακή 20/3) ενώ η Δάφνη θα φιλοξενήσει τον Σαρακηνό.

Κυριακή 13/3

Ηρακλής – Σαρακηνός 2-0

Το ντέρμπι είχε νικητή, ένταση πάθος, αποβολές και γενικά ήταν το απόλυτο ματς από 2 ομάδες που τα έδωσαν όλα με μοναδικό στόχο τους 3 βαθμούς. Τελικώς νικητής ήταν ο Ηρακλής του Γ. Φασουράκη με σκόρερ τους Μόσιο (40’) και Τσουκάλη (67’ πεν. ) και είναι αναμφίβολα από τους μεγάλους κερδισμένους της αγωνιστικής. Την ερχόμενη αγωνιστική οι κυανόλευκοι ταξιδεύουν στο κιούπι για να τεθούν αντιμέτωποι με τον Μαγνησιακό σε μια δύσκολη έξοδο. Όσον αφορά την ομάδα του Κ. Παπαστεργίου που πραγματικά ήταν καλύτερη κατά διαστήματα εντός τεσσάρων γραμμών, πλήρωσε το μη καθαρό μυαλό σε 3-4 σπουδαίες ευκαιρίες για να πάρει κάτι καλύτερο και πλέον αφού υποχώρησε στην 3η θέση με 38 βαθμούς θα κοιτάξει αν μπορεί (γιατί μαθηματικά και ρεαλιστικά υπάρχουν ελπίδες) να ξαναμπεί στην διεκδίκηση. Τέλος ο Σαρακηνός την ερχόμενη αγωνιστική θα τεθεί αντιμέτωπος με την Δάφνη σε ένα ματς με μονόπλευρο ενδιαφέρον.

Σκιάθος – Μαγνησιακός 4-1

Άλλη μία νίκη στο νησί για την ομάδα του Α.Ο. Σκιάθου, με νέο της θύμα αυτή την φορά τον Μαγνησιακό που τον φιλοδώρησε με 4 τέρματα πατώντας και πάλι 4αδα μιας και εκμεταλλεύτηκε και την ήττα του Θησέα. Οι νησιώτες έχοντας πλέον 31 βαθμούς, θα ξεκινήσουν προετοιμασία ενόψει Αγ. Παρασκευής (εκτός έδρας) την ερχόμενη Κυριακή. Στην αντίπερα όχθη τώρα η ομάδα του Β. Πανόπουλου μετά και την νέα της αποτυχία για συγκομιδή βαθμών στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος, παρέμεινε στην 9η θέση με 17 βαθμούς και πλέον απέχοντας 8 βαθμούς από την ζώνη σωτηρίας πρέπει να περάσει ένα “βουνό” ολόκληρο και να παίρνει μόνο νίκες βέβαια πάντα σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα για να ελπίζει στο θαύμα 5 στροφές πριν από το φινάλε. Την ερχόμενη αγωνιστική λοιπόν ο Μαγνησιακός καλείται να κάνει το restartυποδεχόμενος τον πρωτοπόρο Ηρακλή σε ένα ματς “τελικό”.

Άρης Μελ. – Πανιώνιος 3-2

Μια σπουδαία νίκη με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Θεοδωσιάδη πανηγύρισε χθες ο Άρης κόντρα στον Πανιώνιο και ουσιαστικά με το τρίποντο αυτό, έσωσε την χρονιά μιας και πλέον αποσπάστηκε στο +8 και μόνο με αυτοκτονία μπορεί η ομάδα του Ν. Αθανασιάδη υποβιβαστεί. Την ερχόμενη αγωνιστική ο Άρης ταξιδεύει στο Διμήνι σε ένα δυνατό ματς για να τεθεί αντιμέτωπος με την Α.Ε.Δ. Όσον αφορά τώρα την ομάδα του Ν. Σκουφογιάννη που το πάλεψε αρκετά και στάθηκε αρκετά άτυχη σε κάποια διαστήματα της αναμέτρησης, η ήττα αυτή δεν μπορεί να μείνει και πολύ μέσα στο μυαλό τον ποδοσφαιριστών καθώς μπορεί το -7 να είναι μεγάλη διαφορά για να καλυφτεί, αλλά ο Πανιώνιος το έκανε και πέρσι αυτό, το τρελό σενάριο πραγματικότητα και μάλιστα καλό θα είναι 5 αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας της Α’ Ε.Π.Σ.Θ. να μην το θεωρήσει κανείς ξεγραμμένο. Την ερχόμενη αγωνιστική λοιπόν η ομάδα της Ν. Ιωνίας καλείται να υπερπηδήσει το εμπόδιο του Πηλέα εντός έδρας και να ξεκινήσει έτσι την νέα της προσπάθεια για την σωτήρια.

Ρεπορτάζ: Βαλάντης Τάμπας

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις