Α’ Ε.Π.Σ.Θ: Ο απόηχος της 17ης αγωνιστικής στον 2ο όμιλο

Πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε και η μάχη της ουράς έχει πάρει φωτιά για τα καλά στον 2ο όμιλο. Το goalpost.gr σας παρουσιάζει αναλυτικά παιχνίδι με παιχνίδι τους “κερδισμένους” και τους “χαμένους” της αγωνιστικής.

Σάββατο 12/3

Δήμητρα – Μικροθήβες 0-1

Ένα από τα πλέον σπουδαία παιχνίδια στον συγκεκριμένο όμιλο έλαβε χώρα το Σάββατο στο γήπεδο της Ευξεινούπολης με στόχο την παραμονή στην κατηγορία. Το ματς αυτό είχε νικητή και μάλιστα η ομάδα των Μικροθηβών με την επιτυχία της αυτή προσπέρασε την Δήμητρα και πλέον με 20 βαθμούς “πάτησε” μετά από καιρό την ζώνη σωτηρίας και έβαλε την ομάδα της Ευξεινούπολής και πάλι σε περιπέτειες μιας και έχοντας 18 βαθμούς υποχώρησε στην 8η θέση. Την ερχόμενη αγωνιστική τα πράσινα στάχια ταξιδεύει στον Πτελεό για να τεθεί αντιμέτωπή με μια από της πιο φορμαρισμένες ομάδες, ενώ η Μικροθήβες φιλοξενούν τον ουραγό Άθλο.

Πρωτεσίλαος – Απόλλων 4-3

Έβρεξε γκολ στον Πτελεό και με το Αγγλικό σκορ ο Πρωτεσίλαος εξαργύρωσε για άλλη μια αγωνιστική την αγωνιστική του ανάκαμψη διατηρώντας την 3η θέση στην κατοχή του με βαθμολογική συγκομιδή 31 βαθμούς. Οι γηπεδούχος ομάδα και την ερχόμενη αγωνιστική αγωνίζεται εντός έδρας αυτή την φορά, με την Δήμητρα. Όσον αφορά την ομάδα των Καναλίων η ήττα αυτή, τους ανάγκασε σε νέα υποχώρηση στην βαθμολογία μιας και πλέον με 27 βαθμούς βρίσκονται στην 5η θέση. Ενώ αύριο ξεκινάει και η προετοιμασία ενόψει της Κυριακάτικης αναμέτρησης με την Αγχίαλο εντός έδρας.

Άθλος – Μυρμιδόνες 0-3

Με μια νίκη που αναπτέρωσε τις ελπίδες της η ομάδα των Μυρμιδόνων φεύγοντας από την έδρα του Άθλου με το μεγάλο διπλό. Πλέον έχοντας 5 βαθμούς απόσταση από την θέση της σωτηρίας, πρέπει να παλέψει αρκετά και να μη λαθέψει αν θέλει να μπει ακόμη πιο δυνατά στην μάχη της παραμονής. Την ερχόμενη αγωνιστική η ομάδα των Μυρμιδόνων υποδέχεται την Σκόπελο σε ένα ματς δίχως αυριο και για τους δύο. Όσον αφορά τον ουραγό Άθλο που παρέμεινε στους 4 βαθμούς την ερχόμενη αγωνιστική το νεανικό σύνολο του Αλμυρού τίθεται αντιμέτωπο εκτός έδρας με τις Μικροθήβες.

Αίας – Διαγόρας 2-0

Ακόμη ένα μεγάλο ματς από δυο παραδοσιακές δυνάμεις του τοπικού ποδοσφαίρου, με την ομάδα της Σούρπης να είναι η μεγάλη νικήτρια και μάλιστα με καθαρό σκορ φτάνοντας πλέον τους 30 βαθμούς και πατώντας στην 4 θέση. Την ερχόμενη αγωνιστική η ομάδα του Αίαντα ταξιδεύει στο Αχίλλειο για να τεθεί αντιμέτωπη με τον Αχιλλέα, ενώ ο Διαγόρας που με την ήττα του αυτή η βαθμολογική διαφορά από την κορυφή αυξήθηκε στο +12 και την ερχόμενη εβδομάδα ταξιδεύει στον Αλμυρό για να αντιμετωπίσει τον Γυμναστικό.

Αγχίαλος – Αχιλλέας 3-1

Νίκη σωτηρίας ουσιαστικά πέτυχε η ομάδα της Αγχιάλου κόντρα στον υποβιβασμένο Αχιλλέα, φτάνοντας πλέον φτάνοντας πλέον τους 23 βαθμούς και έχοντας ένα +5 από τις θέσεις που οδηγούν σε υποβιβασμό και με ποιο ευνοϊκό πρόγραμμα από τις άλλες ομάδες. Την ερχόμενη αγωνιστική οι Αγχιαλίτες ταξιδεύουν στα Κανάλια σε ένα πολύ σημαντικό ματς και για τις δυο ομάδες. Όσον αφορά την ομάδα από το Αχίλλειο που παρέμεινε στους 8 βαθμούς πλέον αυτή η ήττα “σφράγισε” τον υποβιβασμό του στο νέο πρωτάθλημα της Β’ Ε.Π.Σ.Θ. μιας και πλέον δεν υπάρχουν στις εναπομείναντες 5 αγωνιστικές ελπίδες.

Κυριακή 13/3

Σκόπελος – Γ.Σ. Αλμυρός 0-3

Απαγορευτική λέξη η “ήττα” αποδεικνύεται πως είναι στο στρατόπεδο της ομάδας του Λευτέρη Καλογήρου, μιας και ο Γυμναστικός συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του προς τα μπαράζ της ανάδειξης του φετινού πρωταθλητή μιας και έκανε το 17 στ 17 περνώντας σαν σίφουνας και από την Σκόπελο. Πλέον άπαντες στον Αλμυρό θα ξεκινήσουν προετοιμασία αύριο Τρίτη για το ματς με τον Διαγόρα εντός έδρας την Κυριακή. Τέλος όσον αφορά και την ομάδα της Σκοπέλου η ήττα αυτή τους κράτησε χαμηλά, (σ.σ. 17 βαθμούς 9η θέση) και την ερχόμενη αγωνιστική παίζει τα ρέστα της στην έδρα των Μυρμιδόνων μιας και αμφότεροι καίγονται για το τρίποντο.

Ρεπορτάζ: Βαλάντης Τάμπας

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις